En kvinde i en grøn kjole står ved siden af en rød ID.4 GTX

ID. Software 3.0-opdatering

3.0: den næste softwareopdatering til din ID. 

--:--

Med ID. software 3.0 tilbyder Volkswagen dig nye features og forbedringer gratis. Mange af disse forbedringer er baseret på feedback og idéer fra kunderne.

Er din ID. allerede udstyret med det nye 12-volts-batteri og ID. software 2.4 fra din Volkswagen partner? Så er din bil klar til at modtage den næste store opdatering, ID. software 3.0.

En tilbagestilling til tidligere softwareversioner er ikke mulig.

 • Hvorfor skal jeg installere 3.0-opdateringen?

  Softwareopdateringer tilbyder nye features og optimeringer til din ID., og dette holder den opdateret med de nyeste digitale udviklinger fra Volkswagen. Med denne opdatering nyder du godt af nye funktioner og applikationer – ganske enkelt over-the-air. 

 • Hvordan får jeg opdateringen?

  Kravene for at kunne modtage ID. software 3.0 over-the-air er en aktiv We Connect Start-aftale1, en Volkswagen ID-brugeraftale og installation af ID. software 2.4 i din bil.

En opdatering, to dele

En visualisering af faserne for over-the-air-opdateringen

ID. software 3.0-opdateringen består af to dele. For at kunne opnå alle fordelene ved ID. software 3.0 bedes du installere del 1 og del 2 af opdateringen. Med over-the-air-opdateringer kan du opdatere din ID. på det tidspunkt, der passer dig. Læs venligst også de instruktioner, som findes i “Produktmeddelelserne” til hver del af opdateringen, omhyggeligt igennem – disse vises i infotainmentsystemet i din ID.

Er din ID. i “Onlinetilstand”?

Betyder ”Onlinetilstand”, at jeg sender eller deler mine lokationsdata?

ID.-software 3.0 – overblik

Her finder du et overblik over de opdateringer, ID. software 3.021 tilbyder, samt oplysninger om, hvordan du udfører opdateringen. Detaljerede oplysninger og tutorial-film kan tilgås ved at bruge det tilknyttede link under hvert afsnit.

Interiøret i en fuldt elektrisk ID. model med infotainmentsystemet

Hvad opdateres med 3.0?

Her finder du detaljerede oplysninger, billeder og tutorial-film, der beskriver indholdet i softwareopdateringen.

En kvinde i en gul bluse går smilende væk fra sin ID.3

Hvordan installerer jeg 3.0-opdateringen?

Her finder du detaljerede trin for trin-instruktioner om installation af del 1 og del 2 af 3.0-opdateringen.

En kvinde kigger på sin smartphone med VW logo – over-the-air-opdatering

Har du spørgsmål om opdateringen?

Hvis du har spørgsmål om opdateringen, bedes du kigge på afsnittet med de hyppigst stillede spørgsmål.

ID. software 3.0 – hvad er opdateret?

Forudsætning for 3.0-softwareopdateringen:

ID. software 2.4

Forudsætning for 3.0-softwareopdateringen:

ID. software 2.4

En servicemedarbejder læner sig op ad en væg og holder en tablet i hånden

Få yderligere oplysninger om serviceaktionen, der vedrører udskiftning af 12-volts-batteriet med ID. software 2.4-opdatering. Denne serviceaktion skal gennemføres hos din foretrukne Volkswagen partner, inden du kan installere ID. software 3.0.

Klik på knappen for at få yderligere oplysninger om softwareopdatering 2.4.

En kvinde står foran sin parkerede, røde VW ID. model.
Hvad indeholder ID. software 3.0?

ID. software 3.0 over-the-air-opdateringen tilbyder mange gratis fordele. Klik på linket nedenfor for at få yderligere oplysninger om opdateringen:

Mere om optimeret opladnings- og energistyring
Mere om forbedret navigation
Mere om komfort
Mere om stemmebetjening
Mere om apps og funktioner i bilen
Mere om mobile onlinetjenester

Optimeret opladnings- og energistyring

Forbedring af trafikflowet: V2X-teknologi

Med ID. software 3.0 er infotainmentsystemet blevet opdateret med henblik på at muliggøre forbedret adgang til privatsfæreindstillinger for V2X-teknologi.

Flere informationer om V2X: Lokal fareadvarsel ved hjælp af V2X-teknologi gør det muligt for køretøjer at kommunikere direkte med hinanden og deres omgivelser. De lokale advarsler om farer i trafikken advarer dig eksempelvis om uheldssteder, enden på en trafikkø, vejarbejde og ulykkessteder, særlige køretøjer og nødopbremsningssituationer med forankørende køretøjer. V2X kan kun anvendes, hvis du aktiverer det i bilens indstillinger. Når systemet er aktiveret, modtager og sender din ID. også information fra/til andre V2X-deltagere.

Der kræves ingen We Connect-aftale eller Volkswagen ID brugerkonto. 

Vehicle2X-teknologi (V2X) – lokal advarsel om
fare i trafikken
Privatsfære i brugerstyring
Skærmbillede – privatsfæreindstillinger

Forbedret opsætning af menuen for privatsfæreindstillinger

Med denne softwareopdatering har du mulighed for at se de aktuelle privatsfæreindstillinger, åbne privatsfæreindstillinger og detaljeret informationstekst om hver af indstillingerne – alt sammen via betjeningscentret Den enkelte bruger kan skræddersy sine egne indstillinger i infotainmentsystemet og også gemme dem – når brugeren er logget på bilen.

Anonyme gæstebrugere kan også vælge ”Onlinetilstand” eller ”Offlinetilstand” (med eller uden lokationsdata) på startskærmen.

Du vælger selv de data, du ønsker at sende eller dele. Alle onlinetjenester, som ikke matcher dine privatsfæreindstillinger, deaktiveres i bilen. Desuden kan den primære bruger og gæstebrugerne deaktivere bilindstillinger, som ikke skal behandle personlige oplysninger, via produktlisten i myVolkswagen appen eller i browseren via myVolkswagenÅbner et eksternt link – dette sikrer, at kun den respektive tjeneste i bilen forhindrer kommunikation (undtagen hvad angår påkrævede funktioner såsom eCall).

Komfort

Din ID. forstår dig bedre

For at din bil kan forstå dig og kommunikere med dig endnu bedre med stemmebetjening, har Volkswagen forbedret stemmeinput og -output. Responstiden for stemmebetjeningen er hurtigere og kvaliteten af svarene er også øget sammenlignet med den forrige softwareversion. Så din bil forstår dig og kommunikerer med dig endnu bedre.

--:--
Stemmebetjening og stemmebetjening online

Takket være stemmebetjening med onlinefunktioner kan en læng række infotainment- og bilfunktioner styres med din naturlige stemme53. Dermed kan ID. forstå frit formulerede og mere almindelige spørgsmål og udtaler. Interaktionen starter med opstartsudtrykket ”Hej ID.” eller ved at bruge knappen på rattet. Med denne opdatering bliver reaktionshastigheden for stemmebetjeningen hurtigere, og kommandoerne forstås mere pålideligt.

Der kræves en gyldig We Connect Plus-aftale og en Volkswagen ID brugerkonto til onlinefunktionerne i stemmebetjeningen. 

Apps i bilen

Appen “We Charge” i bilen understøtter dig i forbindelse med opladning. We Charge hjælper dig med at finde ladestationer på et kort i nærheden af din aktuelle lokation eller ved din destination og så starte guidningen dertil.

Med denne opdatering giver appen i bilen dig mulighed for at tilføje funktionaliteter såsom udnyttelsesstatistikker for ladestationer, avancerede filtreringsmuligheder og visning af POI'er i nærheden.

Denne opdatering gør det muligt for brugeren af appen i bilen at give feedback om ladestationer i form af stjernebedømmelse og rapportere problemer. Desuden kan brugerne se den gennemsnitlige stjernebedømmelse, der er givet, samt rapporterede og validerede problemer (fx fejl) for ladestationer. 

--:--
Flere mobile onlinetjenester

For øjeblikket bruger du We Connect Start med din ID. model. Med denne opdatering har du nu mulighed for at modtage den næste generation af mobile onlinetjenester gratis, som består af to pakker: We Connect og We Connect Plus.

We Connect omfatter ekstra bilrelaterede tjenester, såsom status for døre og lys, med ubegrænset varighed. 

We Connect Plus omfatter bl.a. den nye online-POI-søgning til navigationssystemet, og Volkswagen dækker også dataomkostningerne for internetradioen. We Connect Plus kan forlænges mod et gebyr efter en opstartsperiode. 

 • We Connect ID.-app – parkeringsposition

  Parkeringspositionstjenesten viser den senest overførte lokation baseret på GPS-koordinater. På denne måde kan bilen og ruten frem til den findes hurtigt, så positionen også kan deles med andre via smartphone.

  • Nem lokalisering af bilen, fx i byer eller på store parkeringspladser, baseret på den præcise adresse
  • Hurtig adgang til bilen via navigation ved hjælp af We Connect ID.-appen
  • Hurtig kortvisning af parkeringspositionen såvel som datoen og tidspunktet for parkering af bilen og en mulig rute til bilen
  • Ingen permanent overvågning af føreren, da dataoverførslen kun sker, når bilen er parkeret

  Der kræves en gyldig We Connect-aftale, en Volkswagen ID brugerkonto og We Connect ID.-appen. 

   

 • We Connect ID.-app – bilens status

  Tjenesten bilstatus kan bruges til at angive, om bilens vinduer er lukket, og om dørene er lukket/låst, og om parkeringslyset er slukket.

  Du kan tilgå bilstatusdata via We Connect ID.-appen.

  I appen kan du se følgende:

  • Status for døre, vinduer, frontklap og bagagerum (åben, lukket)
  • Status for parkeringslys (parkeringslys i begge sider, parkeringslys i den ene side)
  • Status for aflåsning (aflåst, låst op) for hele bilen
 • We Connect ID.-app – temperaturinformation

  Lave temperaturer kan påvirke batteriets ydeevne. Afhængigt af vejrudsigten for det område, hvor bilen befinder sig, og batteriets opladningstilstand kan We Connect Id.-appen give dig en anbefaling om at forvarme eller oplade højvoltsbatteriet. Når du gør dette, vil du blive bedt om at indstille et afgangstidspunkt eller oplade bilen for at undgå, at batteriets ydeevne er begrænset på grund af koldt vejr. Aktuelt tilbydes information om temperaturen til ID.3 Pure (45 kWh/netto batterikapacitet) og ID.4 Pure (52 kWh/netto batterikapacitet).

Implementation

Først og fremmest skal du sørge for, at du har en aktiv We Connect Start-aftale
--:--

Der kræves en aktiv We Connect Start14-aftale for at du kan drage fordel af Volkswagen mobile onlinetjenester. Disse tjenester kan du benytte gratis.

Hvis du allerede har en aktiv We Connect Start-aftale, og We Connect ID.-appen er installeret på din smartphone, kan du springe følgende trin over.

 1. Download den gratis We Connect ID.-app til din smartphone. Afhængigt af dit styresystem finder du We Connect ID.-appen til Android eller iOS i App Store eller Google Play Store.
 2. Log på appen med dit Volkswagen ID (tekstlink:), og tilføj din bil (brugerstyringslag).
 3. Aktiver din We Connect Start-aftale. Følg de instruktioner, der vises i appen, for at gøre dette. 

Hvordan installerer jeg ID. software 3.0? 

Opdateringen består af to dele. For at kunne opnå alle fordelene ved ID. software 3.0 er det vigtigt, at du installerer del 1 og del 2 af opdateringen.

Med ID. software 3.0-opdateringen er det nu muligt at tilføje ekstra brugere og skifte mellem den primære bruger og andre brugere. Efter installationen af del 1 af opdateringen bliver du logget ud af bilen. Der kræves et login i infotainmentsystemet som ”primær bruger” for at kunne bruge de mobile onlinetjenester. 

--:--
En hånd trykker på noget på displayet i en VW ID. model

Overblik over proces: ID. software 3.0-opdatering

For at kunne modtage ID. software 3.0 over-the-air bedes du aktivere “Onlinetilstand” i din bil. Når din bil er i ”Onlinetilstand”, downloades tilgængelige opdateringer i baggrunden under kørslen. Din ID. informerer dig i infotainmentsystemet, så snart ID. software 3.0 er tilgængelig til installation. Følg venligst disse trin for at installere opdateringen:

 1. Installation, del 1 – varighed ca. 6–8 timer (efter installation af del 1 kræves et login i infotainmentsystemet som primær bruger).
 2. Installation, del 2 – varighed ca. 1,5 time
  Modtagelsen af del 2 af opdateringen kan vare fra syv dage og op til nogle få uger efter installation af del 1. 

Bemærk:

 • Under installation af over-the-air-opdateringerne kan du åbne din ID., men den kan ikke oplades eller startes.
 • Onlinestemmebetjening: Efter installation af del 1 af over-the-air-opdateringen er onlinestemmebetjeningen midlertidigt kun tilgængelig på engelsk og tysk. Efter installation af del 2 af over-the-air-opdateringen er de sprog, der var tilgængelige inden opdateringen, tilgængelige igen.
 • Med installationen af ID. software 3.0 nulstilles nogle af dine personlige indstillinger (fx gemte radiostationer, indstillinger for sædevarme) til standardindstillingerne fra fabrikken.
 • En reset af softwareversioner er ikke mulig.

Du kan finde flere svar på de hyppigst stillede spørgsmål om opdateringen i afsnittet FAQ.

Proces
 • Installation, del 1

  Tilgængelige opdateringer downloades automatisk under kørslen, så længe din ID. er i onlinetilstand”. Når downloadningen er afsluttet, informerer din ID. dig om, at en systemopdatering er tilgængelig. Bemærk venligst, at ID. software 2.4 kræves, før din ID. kan downloade ID. software 3.0 automatisk. 

 • Efter installation af del 1: Indstilling af en primær bruger

  • Aktiver ”Onlinetilstand” på startskærmen
  • Log på som den primære bruger via ”Bruger”-ikonet
  • Scan den kode, der vises i bilens infotainmentsystem, med din smartphone ved at trykke på knappen ”Scan kode” i din We Connect ID.-app. Du kan også logge på ved at bruge den e-mailadresse, der er tilknyttet din We Connect-konto, og vælge ”Login med e-mail” i infotainmentsystemet

  For at kunne drage fordel af yderligere onlinebaserede mobiltjenester bedes du færdiggøre følgende yderligere trin.

  • Naviger til In-Car Shop i bilens infotainmentsystem. Her kan du hente We Connect og We Connect Plus gratis.
  • Vær opmærksom på oplysningerne og politikken for beskyttelse af personlige oplysninger, og accepter de nye vilkår og betingelser.

  Hvis du ikke har en gyldig We Connect- eller We Connect Plus-aftale, kan du hente dem gratis i In-Car Shop i bilens infotainmentsystem. Sørg for, at dine personlige oplysninger er korrekte og komplette.

  Vær opmærksom på, at We Charge-appen skal bestilles igen i In-Car Shop efter opdateringen.

 • Installation, del 2

  På samme måde som for del 1 af opdateringen informerer din ID. dig via infotainmentsystemet, når den næste opdatering er klar til installation. Følg samme trin som del 1.

  Nu kan du drage fordel af de nye og forbedrede funktioner. Volkswagen ønsker dig fortsat god fornøjelse og god tur i din ID.

  Din digitale instruktionsbog opdateres automatisk, når over-the-air-opdateringen er gennemført og informerer dig om nye eller ændrede features.

FAQ – spørgsmål og svar samlet ét sted

ID. Drivers Club: Fællesskabet for alle ID. bilister

Med din ID. har du ikke kun valgt fremtidens mobilitet; du har også fået adgang til den eksklusive ID. Drivers Club. I en privat Facebook-gruppe for ligesindede personer kan du udveksle idéer og diskutere fremtidens mobilitet – udforsk ID. universet sammen.