En mand oplader en blå VW ID.4 med et type 2-ladestik.

Hvor kan jeg oplade min elbil?

Hvor kan jeg oplade min elbil?

Elektrisk mobilitet vil i højere og højere grad bestemme vores dagligdag og gøre mange ting nemmere. Eksempelvis kan du lade din elbil op, mens du sover, arbejder eller køber ind – du kan få pålidelig strøm fra en lang række ladestationer på farten eller derhjemme. Her kan du få et overblik over de forskellige muligheder for opladning. 

Hvor kan jeg oplade?

Dette og mere til kan du her få at vide om ladeinfrastrukturen: 

- En wallbox derhjemme eller ved arbejdspladsen er nok den mest komfortable måde at oplade din elbil på.
- Der findes mange andre muligheder for opladning af batteriet i elbiler, når du er på farten.
- Med We Charge kan du lade din elbil op ved utallige ladepunkter i hele Europa.

Opladning derhjemme - Din elbil lades op, mens du sover.

Forestil dig, at du sætter dig ind i bilen om morgenen og starter dagen sprængfyldt med energi. Mens du har fået hvilet dig om natten, har din bil nemlig også ladet op. Lyder det godt? Det er meget nemt – du skal bare bruge et ladekabel til elnettet (ekstraudstyr) eller en wallbox.

--:--
Illustration: En mand oplader sin VW ID.3 via en husholdningsstikdåse med et netladekabel.

Wallbox – den private ladestation

Den nok mest komfortable løsning til opladning af batteriet i din bil er en wallbox til bopælen. Volkswagens datterselskab Elli tilbyder fx ID. Charger i forskellige udførelser, så alle krav er opfyldt og afstemt optimalt til systemerne i ID.-modellerne. Bare tag ladekablet af, sæt stikket i elbilen, lad op og tag stikket ud – så er bilen klar.

Strømmen bliver selvfølgelig taget fra det almindelige elnet og afregnet helt som normalt via dit elselskab. Som ekstraudstyr tilbyder Volkswagen også et abonnement på grøn strøm med certificeret Naturstrom. Så kan du oplade din bil miljøbevidst og med din egen ladestation.

- Desuden: Hvis du bor til leje eller er en del af en ejerforening har du krav på at få tilladelse til installation af en ladestander til din elbil. Du behøver ikke at have din egen garage.

Opladning med netladekabel

Du kan oplade batteriet i din elbil med en almindelig husholdningsstikdåse. Fx når du er på farten. Det eneste, du skal bruge, er et ladekabel til elnettet (ekstraudstyr). Du skal blot sætte ladekablet i stikdåsen og tilslutte ladestikket til din bil. Men en wallbox som fx ID. Charger oplader din elbil væsentlig hurtigere, og den er beregnet til præcist det formål.

Desuden tilbyder Volkswagens datterselskab Elli en mobil wallbox, som passer til ID.-modellerne: ID. Charger Travel. Den fås i to versioner og har en ladeeffekt på op til 11 kW (2-faset) eller op til 7,2 kW (1-faset), og den kan også bruges som wallbox derhjemme.

Opladning på arbejdspladsen

Et stigende antal arbejdspladser er i færd med en trinvis elektrificering af virksomhedens vognpark og skifter til elbiler. Mange arbejdspladser opbygger en ladeinfrastruktur og giver nu også medarbejderne mulighed for at lade deres elbiler eller plug-in-hybridbiler op ved en af virksomhedens ladestationer, mens de er på arbejde.

--:--

Indkøb og opladning af elbilen

Tiden er værdifuld. Hvorfor så ikke bruge den til at klare dine ærinder, mens du oplader din elbil? Du kunne eksempelvis købe ind. Et stigende antal supermarkeder, indkøbscentre og møbelhuse er i færd med at opbygge en ladeinfrastruktur. På den måde kan du både dække dit daglige opladningsbehov og udnytte ladetiden effektivt ved at gøre brug af en opladningsmulighed, der i et vist omfang endda er gratis. Også netværket af offentlige ladestationer til elbiler er allerede godt udbygget, og det udbygges fortsat takket være indsatsen fra byer, kommuner og energiselskaber. Du kan fx få et overblik over de tilgængelige ladepunkter i nærheden med vores ruteplanner.  

 

Næste frakørsel: opladning

Hvis du ofte kører lange strækninger, skal elbilen oplades langs motorvejen. Den gode nyhed er, at der er sket rigtig meget her i de forgangne år. Og lynopladningsinfrastrukturen bliver fortsat opført og udbygget. Blandt andet er Volkswagen koncernen som en del af selskabet IONITY, der er blevet startet i samarbejde med andre bilproducenter, involveret i opbygningen af sådan en ladeinfrastruktur. Hos IONITY kommer ladestrømmen til elbiler i øvrigt 100 % fra vedvarende energikilder.

--:--

IONITY
bygger, driver og udvider kontinuerligt sit

opladningsnetværk langs motorveje og hovedtrafikårer i 24 europæiske lande.

Målet er, at bilisterne skal kunne finde en IONITY-ladepark for hver 150-200 km. Ladestrømmen til elbilerne kommer fra vedvarende energikilder.

Og elselskaberne investerer nu også mere i at få udbygget nettet af lynladestationer langs motorvejsnettet, så det bliver muligt at lade sin elbil op på stadigt flere af motorvejsrastepladserne.

Illustration: Volkswagen We Charge-appen er forbindelsen til ladenetværket for din elbil.

We Charge – din perfekte ledsager til både korte og lange strækninger

Vil du gerne tage på en afslappende udflugt eller køre på ferie? Det er ikke noget problem. For via We Connect ID.-appen fra Volkswagen er We Charge din forbindelse til et fintmasket og pålideligt ladenetværk – og dermed til en køreoplevelse uden bekymringer. I hele Europa. Samtidig sørger en nem håndtering af opladningen og en transparent betalingsprocedure for, at du kommer godt frem til din destination.

We Charge – planlægning er vejen frem 

Mødestress, manglende opmærksomhed på grund af børn eller et larmende vejarbejde – der er mange årsager til, at man kan miste overblikket over den aktuelle ladetilstand. Heldigvis holder We Charge altid øje med opladningsmulighederne for dig og fortæller dig, hvilke stationer der er tilgængelige lige nu. Så er selv de lange køreture helt uden problemer – i hvert fald med hensyn til opladningen.

 

Vil du prøvekøre eller konfigurere med det samme?

Her kommer du til vores ID.-modeller

Vil du prøvekøre eller konfigurere med det samme?

Her kommer du til vores ID.-modeller

ID.-modellerne ID.3, ID.4, ID.5 GTX og ID. Buzz.

Vil du gerne lære vores komplet eldrevne ID.-modeller nærmere at kende? Så aftal tid til en prøvekørsel hos en af vores forhandlere i nærheden. Eller brug vores onlinekonfigurator til at bygge din drømme-ID.

Drej fra ved næste frakørsel for at lade bilen op.

Ved motorvejen. 

Hvis du kører lange ture, er du nødt til at lade din elbil op ved motorvejen. Den gode nyhed er, at mange ting vil ændre sig i løbet af de kommende år i takt med at der bliver op- og udbygget en lynopladningsinfrastruktur. Volkswagen koncernen er som en del af selskabet IONITY, der er blevet etableret i samarbejde med andre bilproducenter, involveret i opbygningen af sådan en ladeinfrastruktur. Og elselskaberne investerer nu også mere i at få udbygget nettet af lynladestationer langs motorvejsnettet, så det i løbet af en overskuelig periode vil være muligt at lade sin bil op på en stor del af motorvejsrastepladserne.

Opladning af en elbil under en pause på motorvejen

Der er altid en lader nær dig

Der er aldrig langt til nærmeste lader, når du er på farten, og der kommer hele tiden flere til. Tjek hvor din nærmeste lader er placeret på Clevers kortÅbner et eksternt link eller via Clevers app. Appen er din personlige hjælper, der guider dig til hurtigt og nemt at finde vej til opladning, når og hvor du har brug for det. Du kan også tjekke, om laderen på din rute er ledig og klar til brug.

Hent Clevers app herÅbner et eksternt link

Opladning ude

Har du brug at lade når du er på farten, på arbejdspladsen eller blot er på tur til den anden ende af landet, er der rig mulighed for at få ladet op med ny energi. Med et abonnement fra Clever har du adgang til alle Clevers offentlige ladepunkter. Clever har Danmarks største netværk, som hele tiden udbygges og udvides, og laderne tilbyder alt fra normalopladning ved virksomheder og i byerne, hurtigopladning ved indkøbsmuligheder til lynopladning ved motorvejene.

We Charge - den nye opladningsservice fra Volkswagen

Din perfekte ledsager - særligt når du skal køre internationalt

Skal du køre på tværs af grænser? Det er ikke noget problem. For We Charge er, via We Connect-appen2 fra Volkswagen, din forbindelse til et fintmasket og pålideligt opladningsnetværk – og dermed til en køreoplevelse uden bekymringer. I hele Europa. Med We Charge kan du på komfortabel vis planlægge dine ruter langs nettet med offentlige ladestandere og blive navigeret direkte hen til en ledig station. Ideelt set hen til de nye lynladestationer fra IONITY, der giver dig mulighed for hurtig opladning af din elbil over hele Europa. Samtidig sørger en nem håndtering af opladningen og en transparent betalingsprocedure for, at du altid kommer sikkert frem til din destination.

Skal du lade på IONITY lynladestationer i Danmark såvel som udlandet, betaler du for dit forbrug på ladestationerne. Har du abonnement fra Clever, er ubegrænset opladning på lynladere i Clevers netværk inkluderet i dit abonnement.

Smartphone med We Connect-app og kortudsnit inkl. markerede punkter

We Charge – planlægning er vejen frem.

Mødestress, manglende opmærksomhed på grund af børn eller et larmende vejarbejde – der er mange årsager til, at man kan miste overblikket over den aktuelle ladetilstand. Heldigvis holder We Charge altid øje med opladningsmulighederne for dig og fortæller dig, hvilke stationer der er tilgængelige lige nu. HPC-ladepunkterne (High Power Charging) fra IONITY fremhæves ekstra for dig. Så er selv de lange køreture helt uden problemer – i hvert fald med hensyn til opladningen.

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Service til din Elbil

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: