Opladning og rækkevidde

Hvor kan jeg lade op? 

Elektrisk mobilitet vil i stadig stigende grad have indflydelse på vores hverdag. Måske også snart på din. Så er det tid til at give slip på gamle vaner og indse, at mange ting er blevet lettere. Fx kan du lade din elbil op, mens du sover, arbejder eller køber ind. De mange ladestationer rundt omkring eller hjemme hos dig selv forsyner dig altid med strøm. Lyder det ikke godt? Det er det også. 

Bil lades op på parkeringsplads ved et supermarked.

Tank op derhjemme. 

Din elbil lader op, mens du sover.

Forestil dig, at du sætter dig ind i bilen om morgenen og starter dagen sprængfyldt med energi. Mens du har fået hvilet dig om natten, har din bil nemlig også ladet op. Med en ladeboks installeret efter forskrifterne, foregår opladningen i hjemmet sikkert og effektivt og uden risiko for overbelastning af husets elnet. Det er lidt ligesom at have en tankstation i carporten. Nemmere bliver det ikke.

En tankstation derhjemme.

  1. Opladning via en ladeboks: Hvis du bor i eget hus med garage eller carport, er den sikreste og mest optimale løsning at få installeret en ladeboks der, såfremt den installeres af vores samarbejdspartner Clever, kan sluttes direkte til husets eltavle. Den giver dig den bedste ladeeffekt hjemme, og din elbils batteri kan lades op natten over på 5-8 timer. Det giver dig den nemmeste og mest optimale løsning.

Opladning hjemme og ude med Clever

Når valget falder på en ny elbil eller plugin-hybridbil fra Volkswagen, skal du ikke bekymre dig om opladning, for det har vi allerede tænkt på for dig. Sammen med Clever, har vi nemlig sørget for, at du kan få opladning til din elbil, hvor det passer dig – på farten, på arbejdet, på indkøbsturen eller derhjemme med Clevers intelligente ladeboks. 

Nærbillede af et ladekabel med Mennekes-stik (type 2), der tilsluttes til ID. Buzz

Hvis du ikke bor i eget hus, men f.eks. bor til leje, i lejlighed eller i en ejerforening og parkerer bilen på vejen foran huset på offentlig grund, er der ikke altid en ladestander eller ladeboks i nærheden. Der er ikke offentlig ladeinfrastruktur i alle boligområder. Løsningen kan være at ejerforeningen investerer i den nødvendige infrastruktur, at udlejer f.eks. giver tilladelse til at der installeres en wallbox, eller at bilen oplades på dit arbejde, hvis du her har adgang til en ladeinfrastruktur på parkeringspladserne. Den gennemsnitlig pendler har et samlet kørselsbehov på ca. 50 km om dagen, så det vil kun være nødvendigt at lade bilen op ca. en gang om ugen i 5-8 timer. 

Også på dette område, er der forandring på vej. Der arbejdes eksempelvis fra politisk hold på at indgå aftaler, der vil gøre det lettere for den enkelte at drage nytte af fordelene ved opladningsmuligheder på fællesarealer.

Opladning på arbejdspladsen.

Din elbil lader op, mens du arbejder.

Et stigende antal arbejdspladser er i færd med en trinvis elektrificering af virksomhedens vognpark og firmabiler. Mange arbejdspladser opbygger en ladeinfrastruktur og giver nu også medarbejderne mulighed for at lade deres elbiler eller plug-in-hybridbiler op ved en af virksomhedens ladestationer. Det er med til at ændre mobiliteten. Har du allerede nu adgang til ladestationer på parkeringspladsen på dit arbejde? Så vil du som kortturspendler med et dagligt kørselsbehov på ca. 50 km kun skulle lade din elbil op en gang om ugen. Og det nemmeste er at gøre det i arbejdstiden.  

Ladestation ved en kontorbygning

Shopping, mens bilen lader op.

Gør dine indkøb i ro og mag. Imens din bil lader op.

Tid har aldrig været mere værdifuld end nu. Hvorfor så ikke bruge den til at klare dine ærinder, mens bilen bliver ladet op? Du kunne eksempelvis købe ind. Et stigende antal supermarkeder, indkøbscentre og møbelhuse er i færd med at opbygge en ladeinfrastruktur. På den måde kan du både dække dit daglige opladningsbehov og udnytte ladetiden effektivt ved at gøre brug af en opladningsmulighed, der i et vist omfang endda er gratis.

En elbil lades op på parkeringspladsen ved et møbelhus.

Drej fra ved næste frakørsel for at lade bilen op.

Ved motorvejen. 

Hvis du kører lange ture, er du nødt til at lade din elbil op ved motorvejen. Den gode nyhed er, at mange ting vil ændre sig i løbet af de kommende år i takt med at der bliver op- og udbygget en lynopladningsinfrastruktur. Volkswagen koncernen er som en del af selskabet IONITY, der er blevet etableret i samarbejde med andre bilproducenter, involveret i opbygningen af sådan en ladeinfrastruktur. Og elselskaberne investerer nu også mere i at få udbygget nettet af lynladestationer langs motorvejsnettet, så det i løbet af en overskuelig periode vil være muligt at lade sin bil op på en stor del af motorvejsrastepladserne.

Opladning af en elbil under en pause på motorvejen

Der er altid en lader nær dig

Der er aldrig langt til nærmeste lader, når du er på farten, og der kommer hele tiden flere til. Tjek hvor din nærmeste lader er placeret på Clevers kortÅbner et eksternt link eller via Clevers app. Appen er din personlige hjælper, der guider dig til hurtigt og nemt at finde vej til opladning, når og hvor du har brug for det. Du kan også tjekke, om laderen på din rute er ledig og klar til brug.

Hent Clevers app herÅbner et eksternt link

Opladning ude

Har du brug at lade når du er på farten, på arbejdspladsen eller blot er på tur til den anden ende af landet, er der rig mulighed for at få ladet op med ny energi. Med et abonnement fra Clever har du adgang til alle Clevers offentlige ladepunkter. Clever har Danmarks største netværk, som hele tiden udbygges og udvides, og laderne tilbyder alt fra normalopladning ved virksomheder og i byerne, hurtigopladning ved indkøbsmuligheder til lynopladning ved motorvejene.

We Charge - den nye opladningsservice fra Volkswagen

Din perfekte ledsager - særligt når du skal køre internationalt

Skal du køre på tværs af grænser? Det er ikke noget problem. For We Charge er, via We Connect-appen2 fra Volkswagen, din forbindelse til et fintmasket og pålideligt opladningsnetværk – og dermed til en køreoplevelse uden bekymringer. I hele Europa. Med We Charge kan du på komfortabel vis planlægge dine ruter langs nettet med offentlige ladestandere og blive navigeret direkte hen til en ledig station. Ideelt set hen til de nye lynladestationer fra IONITY, der giver dig mulighed for hurtig opladning af din elbil over hele Europa. Samtidig sørger en nem håndtering af opladningen og en transparent betalingsprocedure for, at du altid kommer sikkert frem til din destination.

Skal du lade på IONITY lynladestationer i Danmark såvel som udlandet, betaler du for dit forbrug på ladestationerne. Har du abonnement fra Clever, er ubegrænset opladning på lynladere i Clevers netværk inkluderet i dit abonnement.