Ni tips til større rækkevidde med ID.-modeller om vinteren

Er det muligt at reducere tabet af rækkevidde om vinteren med en komplet eldrevet ID.-model, uden at man behøver at gå på kompromis med komforten? Det er det, hvis du følger vores ni tips.

Tip 1: Køreindstilling B i byen, køreindstilling D på landet

Alle ID.-modeller er udstyret med køreindstillingerne B og D. B (der står for ”brake”) er velegnet til kørsel i byen: Når du fjerner foden fra speederen, regenererer bilen strøm – den bruger elmotoren bag i bilen til at bremse og omdanner den kinetiske energi til strøm, som derefter lagres i batteriet. D (der står for ”drive”) derimod er køreindstillingen til kørsel på motorveje og hovedveje – her fortsætter bilen med at rulle, når du fjerner foden fra speederen. At anvende kinetisk energi er den mest effektive måde at komme frem på.

Tip 2: Tænk fremadrettet, når du kører, og aktiver Eco-køreindstillingen

Ved hastigheder over ca. 60 km/t er effektiviteten især afhængig af luftmodstanden. I takt med at hastigheden øges, stiger strømforbruget i en elbil tilsvarende uforholdsmæssigt. 10 km/t ekstra kan have en betydelig indvirkning på rækkevidden. Tænk fremadrettet, når du kører, og anvend rullefunktion, hvor det er muligt. Og vælg Eco-køreindstillingen fra køreprofilindstillingerne! Dette reducerer airconditionanlæggets strømforbrug en smule og understøtter effektiv kørsel ved acceleration. Du kan på et hvilket som helst tidspunkt anvende kickdown til at overrule dette.

Tip 3: Anvend førerassistentsystemer

Alle ID.-modeller er udstyret med Eco-assistentsystemet som standardudstyr. Dette system understøtter en fremsynet, effektiv kørestil. Når bilen for eksempel nærmer sig et sving eller et bebygget område, anvender systemet meddelelser til at informere føreren om, hvornår foden skal fjernes fra speederen. Eco-assistentsystemet øger også automatisk rekuperationen, hvor det er muligt.

Tip 4: Opvarm kun førerområdet

Kører du i en ID.-model med 2-zoners eller 3-zoners klimaregulering? Hvis du er alene i bilen, så opvarm om muligt kun førerområdet. Du kan også konfigurere denne selektive klimatisering, når du bruger We Connect-appen til at forvarme bilen.