Juridisk information

Producentansvar

Det er bilimportørernes ansvar, at bilejeren gratis kan få miljøbehandlet sin udtjente bil.

Som følge heraf har Skandinavisk Motor Co. A/S, som importør af Volkswagen person-og erhvervsbiler, Škoda, SEAT og Audi biler, i samarbejde med De Danske Bilimportører indgået en rammeaftale med genindvindingsvirksomheden Stena Jern og Metal A/S om gratis tilbagetagelse af udtjente køretøjer. Der er tale om en kollektiv ordning, som er åben både for DBI’s medlemmer og for andre interesserede.

På hjemmesiden www.refero.dkÅbner et eksternt link henvises til et nyt netværk af miljøgodkendte autoophuggere og certificerede genbrugsvirksomheder, som gratis miljøbehandler udtjente person- og varebiler. Man kan også ringe til en Refero Hotline på tlf. 70 21 34 40.

Langt de fleste bilejere vil samtidig kunne få udbetalt 1.750 kr. i skrotningsgodtgørelse. For bilejere, der ønsker at skrotte en bil, som er afmeldt i perioden 1. juli 2000 – 1. juli 2002, udgør skrotnings-godtgørelsen dog kun 1.500 kr.

Refero er et landsdækkende netværk af ophuggere, hvor alle bilejere kan aflevere deres bil til miljørigtig ophugning. Hvis bilejeren selv vælger at sørge for transport til afleveringsstedet/ophuggeren og selv vælger at sørge for at bilen bliver afmeldt, vil han kunne få udbetalt den fulde skrotningsgodtgørelse. Bilejeren kan også vælge at betale Refero et mindre beløb for at forestå papirarbejde m.v. i forbindelse med afmelding af bilen.

Den gratis tilbagetagelse af udtjente biler gælder kun komplette biler. Hvis man afleverer en udtjent bil, der ikke indeholder motor, gearkasse eller katalysator skal man eventuelt betale for de manglende dele. Betalingen må maksimalt udgøre 300 kr. for en manglende motor, 100 kr. for en manglende gearkasse og 100 kr. for en manglende katalysator.

Hos Refero har man forpligtet sig til at genanvende og nyttiggøre mindst 85 procent af de biler, der modtages til ophugning. Og man stræber efter, at en endnu større del af bilerne udnyttes. Så vidt muligt afmonteres komponenter, så de kan genanvendes som reservedele. De øvrige dele af bilen – eksempelvis jern, bly, olie og bremsevæske - udvindes og omdannes til nye brugbare produkter. Dermed sikres, at udtjente biler genanvendes miljørigtigt som reservedele og nye råstoffer.

Vilkår for anvendelse

Vilkår for anvendelse af Skandinavisk Motor Co. A/S’s internetsider.

Ophavsret:

Skandinavisk Motor Co. A/S har ophavsretten til alt materiale på volkswagen.dk

Materialet på volkswagen.dk må ikke kopieres eller gengives med undtagelse af det, som er nødvendigt for at se materialet on-line. Uanset ovenstående kan du udskrive hele sider fra hjemmesiden til personligt brug. Billeder og logoer må ikke bruges på andre sites eller andre steder, uden man på forhånd har indhentet skriftligt tilsagn fra Skandinavisk Motor Co. A/S.

Link til hjemmesiden/Dybe links:

Såfremt der skal linkes til nogle af Skandinavisk Motor Co. A/S's internetsider, skal vore sites åbnes i et nyt browser vindue. Der skal foreligge skriftlig accept fra Skandinavisk Motor Co. A/S, før der må linkes til volkswagen.dk. Det er ikke tilladt at lave dybe links, der ikke klart tilkendegiver vore sites udtryk og identitet.

Volkswagen.dk’s informationsnøjagtighed, herunder også tredjeparts informationsansvar:

Skandinavisk Motor Co. A/S vil bestræbe sig på, at indholdet af volkswagen.dk er nøjagtigt og altid opdateret. Der kan dog ske trykfejl eller ændringer. Derfor skal de viste informationer betragtes som VEJLEDENDE. Vi forbeholder os til enhver tid ret til at ændre priser, udstyr og produktspecifikationer.

De steder på Skandinavisk Motor Co. A/S's internetsider, hvor der fremkommer tredjeparts informationer, vil det være det navngivne firma, der vil være ansvarlig for informationerne indenfor det givne område.

Beskyttelse af besøgendes personlige data:

Vi respekterer enhver oplysning af personlig karakter og vil behandle den konfidentielt. Brug af personlige data vil kun ske med personens egen accept. Data vil udelukkende blive brugt i forbindelse med internetsider under Skandinavisk Motor Co. A/S’s ansvar.