Elektromobilitet i dagligdagen

Økonomi og energieffektivitet i én.

Den elektriske varebil er af samme høje kvalitet, som du kender fra en traditionel Volkswagen. Den er lokalt emissionsfri, sikrer at køreglæden er i top og så er den økonomisk. Det kan nemlig godt betale sig at investere i en elektrisk erhvervsbil fra Volkswagen. Du kan fx spare penge ved at tanke strøm udenfor spidsbelastningsperioderne, men også varevognens korte ladetider og lange rækkevidde gør den til den økonomiske løsning.

e-Crafter: Den tavse kurér.

Den elektriske Volkswagen e-Crafter er ideel som varebil i byen. Volkswagen e-Crafter kombinerer en nyttelast på op til 1,7 ton og en rækkevidde på op til 173 km. Samtidig er elvarebilens 35,8 kWH litium-ion-batteri indbygget i bunden af varebilen, så det ikke optager plads i varebilens store varerum.

Lydløs og uden udstødning glider den eldrevne varevogn igennem gaderne og får folk til at vende sig i forundring over e-Crafterens lydløse færden. ”Mange vender sig om, kigger en ekstra gang og tænker ’Hvad var dét, som kom dér?’, for der er jo ingen støj.” siger Dennis Lerche, Chauffør for Team Vendelbo. Netop Team Vendelbo ønsker at være på forkant med udviklingen og har af den grund udskiftet alle virksomhedens varebiler med e-Crafter. Team Vendelbo er en af de første virksomheder i Danmark, som har anskaffet Volkswagens 100 procent elektriske varebil, og når transportvirksomheden leverer og henter pakker i centrum af Aalborg sørger den for komforten. ”Komforten er optimal. Det er ligesom at køre i en personbil. Der er alt, hvad der skal være, og det er jo rart, når jeg kører op til 8 timer om dagen.” siger Dennis Lerche. e-Crafterens store litium-ion-batteri sørger for at rækkevidde ikke bliver et problem, så Team Vendelbo kan køre to dage med én opladning, og gennem et abonnement med fri strøm til en fast lav månedlig ydelse er Team Vendelbo altid godt kørende.

Inspireret af fortiden: ID.Buzz Cargo.

Fremtiden indenfor elektromobilitet er inspireret af fortiden. Konceptbilen ID.Buzz er fremtidens MPV og drager stærke paralleller til dens klassiske forgænger: Folkevognsrugbrødet. Den moderne varevogn forbinder en af bilhistoriens største ikoner med fremtidens moderne teknologi, og et stilsikkert design og funktionalitet i øverste klasse lover godt for fremtiden. Læs mere om ID.Buzz og fremtiden inden for elektrisk mobilitet. 

Viser vejen med sikkerhed
Gennemtænkt konstruktion og smarte assistentsystemer gør moderne biler mere komfortable end nogensinde før – uanset, om de kører med traditionelle drivlinjer eller elmotor. Desuden sørger omfattende sikkerhedsforanstaltninger i elbiler for, at de selv i ekstreme situationer ikke udgør nogen fare.

  • Beskyttet i tilfælde af ulykker.
    Takket være optimal lastfordeling er elbiler ekstremt stabile og sikre under kørslen. Derudover beskyttes deres batteri af en særligt robust beklædning. Som en ekstra foranstaltning frakobles højspændingssystemet ved udløsning af en airbag.
  • Afskærmet mod magnetfelter.
    Det magnetfelt, der opstår i elbiler, afskærmes sikkert og pålideligt. Selv for personer med pacemaker udgør det derfor ikke nogen sundhedsfare. Alligevel bør motorhjelmen ikke åbnes, når motoren kører, da der kan forekomme kraftige elektriske felter.
  • Ufarlig i vand.
    Vand og elektrisk strøm: De elementer, der normalt ikke må forekomme sammen, udgør ikke nogen fare i forbindelse med elmotorer. For selv hvis en elbil skulle falde i en sø, ville batteriets celler simpelthen blive afladet direkte.