Volkswagen AG har en mission:
I 2050 skal alt produktion af Volkswagen være CO2 neutral. 

Volkswagen AG har en mission:
I 2050 skal alt produktion af Volkswagen være CO2 neutral. 

11. april 2021

Den største udfordring i Volkswagen AGs historie ligger foran os. Måske den største i mobilitetens historie:
Den tyske producent af Volkswagen, Volkswagen AG, tager ansvar for sin del af de verdensomspændende CO2-emissioner.

Volkswagen AG forpligter sig derfor til Parisaftalen, og har en mission om at produktionen af Volkswagen biler skal være CO2-neutral i 2050.  Derfor vil Volkswagen AG have fokus på to kerneområder: produktionen og alsidige drivlinjer. 

Fokus på produktionen
Fælles front mod en CO neutral fremtid

Hvert skridt tæller på vejen mod COneutral mobilitet. Derfor arbejder Volkswagen AG på at reducere COemission fra produktion til levering og etablerer nye standarder.

Cars and trucks drive over a bridge

Optimering af leveringskæden ved produktionen af elbiler

I den forudgående leveringskæde ønsker Volkswagen AG også at fremme anvendelsen af strøm fra vedvarende energikilder og genanvendte materialer – med det meget store antal komponenter, leverandører og underleverandører er det en meget kompleks opgave, som Volkswagen AG påtager sig med fuld styrke. Eksempelvis har Volkswagen AG forpligtet sine leverandører til at anvende strøm fra vedvarende energikilder ved produktionen af battericellerne. Udligningen af CO2-emissioner via certificerede klimabeskyttelsesprojekter ses som et strakstiltag i forbindelse med uundgåelige emissioner og et skridt på vejen mod en emissionsfri fremtid.

Elli Naturstrom from hydropower

Strøm fra vedvarende energikilder til Volkswagen AGs fabrikker

Der bruges også energi til bilproduktionen. Volkswagen AG arbejder på at reducere CO2-emissionerne fra sine fabrikker på verdensplan endnu mere.
Det skal eksempelvis opnås ved at satse endnu mere på strøm fra vedvarende energikilder og energieffektive fabrikker. Dermed kommer Volkswagen AG skridt for skridt tættere på målsætningen om at være en CO2-neutral virksomhed.

Fokus på alsidige drivlinjeteknologier

Fremtidens mobilitet skal være CO2 neutral. Og ikke kun for nogen, men for alle. På vejen derhen har Volkswagen AG brug for alsidige drivlinjeteknologier. 

Derfor præsenterer Volkswagen forskellige elektriske drivlinjer; el, eHybrid og mildhybrid.