Volkswagen AG har en mission:
I 2050 skal alt produktion af Volkswagen være CO2 neutral. 

Volkswagen AG har en mission:
I 2050 skal alt produktion af Volkswagen være CO2 neutral. 

11. april 2021

Den største udfordring i Volkswagen AGs historie ligger foran os. Måske den største i mobilitetens historie:
Den tyske producent af Volkswagen, Volkswagen AG, tager ansvar for sin del af de verdensomspændende CO2-emissioner.

Volkswagen AG forpligter sig derfor til Parisaftalen, og har en mission om at produktionen af Volkswagen biler skal være CO2-neutral i 2050.  Derfor vil Volkswagen AG have fokus på to kerneområder: produktionen og alsidige drivlinjer. 

Fokus på produktionen
Fælles front mod en CO neutral fremtid

Hvert skridt tæller på vejen mod COneutral mobilitet. Derfor arbejder Volkswagen AG på at reducere COemission fra produktion til levering og etablerer nye standarder.

Cars and trucks drive over a bridge

Optimering af leveringskæden ved produktionen af elbiler

I den forudgående leveringskæde ønsker Volkswagen AG også at fremme anvendelsen af strøm fra vedvarende energikilder og genanvendte materialer – med det meget store antal komponenter, leverandører og underleverandører er det en meget kompleks opgave, som Volkswagen AG påtager sig med fuld styrke. Eksempelvis har Volkswagen AG forpligtet sine leverandører til at anvende strøm fra vedvarende energikilder ved produktionen af battericellerne. Udligningen af CO2-emissioner via certificerede klimabeskyttelsesprojekter ses som et strakstiltag i forbindelse med uundgåelige emissioner og et skridt på vejen mod en emissionsfri fremtid.

Elli Naturstrom from hydropower

Strøm fra vedvarende energikilder til Volkswagen AGs fabrikker

Der bruges også energi til bilproduktionen. Volkswagen AG arbejder på at reducere CO2-emissionerne fra sine fabrikker på verdensplan endnu mere.
Det skal eksempelvis opnås ved at satse endnu mere på strøm fra vedvarende energikilder og energieffektive fabrikker. Dermed kommer Volkswagen AG skridt for skridt tættere på målsætningen om at være en CO2-neutral virksomhed.

Fokus på alsidige drivlinjeteknologier

Fremtidens mobilitet skal være CO2 neutral. Og ikke kun for nogen, men for alle. På vejen derhen har Volkswagen AG brug for alsidige drivlinjeteknologier. 

Derfor præsenterer Volkswagen forskellige elektriske drivlinjer; el, eHybrid og mildhybrid.

Man on the beach, in the background the VW ID.3.

Den elektriske drivlinjeteknologi i den komplet eldrevne ID.3

Et innovativt drivlinjekoncept for imponerende præstationer og en helt ny kørefornemmelse.

  • Afhængigt af batterivariant op til 420 km elektrisk rækkevidde (WLTP) på kun én opladning
  • Rummelige pladsforhold takket være den modulopbyggede elbilsplatform MEB
Woman sitting in front of a VW Tiguan charging at a wallbox.

Plug-in-hybriddrivlinje

Dobbelt drivlinje for effektiv køreglæde med eHybrid-modeller.

  • Forøget ydelse og nedsat forbrug takket være både el- og TSI-motor
  • Effektiv kørsel takket være E-mode med en elektrisk rækkevidde, som er anvendelig i dagligdagen
  • Dobbelt køreglæde takket være kraftfuld GTE-mode med boost
Side or rear view VW Golf eTSI

Mildhybridteknologi

eTSI er en ny form for effektivitet med elektrificeret TSI-benzinmotor.

  • En mere komfortabel og adræt kørefornemmelse i næsten alle kørselssituationer
  • Mere køreglæde ved igangsætning takket være et kraftfuldt elektrisk boost

Hvad betyder "Way to Zero"?

Volkswagen way to zero er betegnelsen for Volkswagen AGs mission om at blive en COneutral virksomhed i 2050. 

Volkswagen zero logo
--:--
1
1.
Golf eTSI: Brændstofforbrug, km/l: bykørsel 17,9 / landevejskørsel 25,6 / blandet kørsel 21,7: CO2-emissioner ved blandet kørsel, g/km: 106; energiklasse: A. WLTP-rækkeviddeværdier for serieproducerede biler kan afvige afhængigt af udstyret. Tiguan eHybrid: Konceptbil tæt på den serieproducerede model. ID.3: Billedillustrationer kan afvige fra udleveringstilstanden.

Den første Volkswagen, som udleveres med et CO2-neutralt* miljøregnskab: Den komplet eldrevne ID.3

The VW ID.3 in front of a field

Med den komplet eldrevne ID.3 kommer den første Volkswagen nogensinde, som ikke bare produceres med et CO₂-neutralt* miljøregnskab, men også udleveres til dig med et CO₂-neutralt* miljøregnskab.

Produktionen og leveringen af ID.3 til din lokale Volkswagen forhandler er gennem den uafhængige kontrolinstans TÜV NORD bekræftet som klimaneutral, og ID.3 har fået stemplet "klimaneutralt produkt" ved udleveringen til kunden. Dette er opnået gennem en kombination af emissionsreduktion og modregning af uundgåelige emissioner. Du kan downloade TÜV NORD certifikatet herÅbner et eksternt link. Dette uafhængige certifikat bliver revideret hvert kvartal, og ekskluderer emissioner, som opstår ved den fortsatte brug og vedligeholdelse af bilen.

I produktionen satser vi på energieffektivitet og anvendelse af strøm. Emissioner undgås, hvor det er muligt. Andelen af emissioner i produktionsfasen, som på kort sigt ikke kan undgås, reduceres løbende og udlignes indtil da via certificerede klimabeskyttelsesprojekter. 

Som det første klimabeskyttelsesprojekt understøtter vi vores partner Permian Global i forbindelse med Kantigan-Mentaya-projektet til beskyttelse af 149.800 hektar indonesisk regnskov, som absorberer en stor del CO2.

Og efter udleveringen? Hjælper vi dig med at køre CO2-emissionsreduceret på langt sigt i din ID.3. Med fleksible tilbud om opladning med strøm. For dig betyder det fuldt elektrisk acceleration uden dårlig samvittighed.
Aldrig før har det føltes så godt at køre bil.

Læs mere om ID.3

*Volkswagen undgår og reducerer – så vidt muligt – umiddelbart CO₂-emissioner. Underleverandører er på tilsvarende vis forpligtet til undgåelse og reduktion. CO₂-emissioner, der ikke kan undgås og reduceres hos VW og via tilsvarende forpligtelser i leverandørkæden, bliver udlignet 100 % ved hjælp af certificerede klimabeskyttelsesprojekter.

Fælles front for mere klimabeskyttelse

Hvert skridt tæller på vejen mod emissionsfri mobilitet. Derfor arbejder Volkswagen AG på at reducere emissionsværdierne i hele værdiskabelseskæden og etablere nye standarder for mennesker og miljø.

Cars and trucks drive over a bridge

Optimering af leveringskæden

I den forudgående leveringskæde ønsker Volkswagen AG også at fremme anvendelsen af strøm og genanvendte materialer – med det meget store antal komponenter, leverandører og underleverandører er det en meget kompleks opgave, som Volkswagen AG påtager sig med fuld styrke. Eksempelvis har Volkswagen AG forpligtet sine leverandører til at anvende strøm ved produktionen af battericellerne. Udligningen af CO2-emissioner via certificerede klimabeskyttelsesprojekter ses som et strakstiltag i forbindelse med uundgåelige emissioner og et skridt på vejen mod en emissionsfri fremtid.

Elli Naturstrom from hydropower

Strøm til Volkswagen AGs fabrikker

Der bruges også energi til bilproduktionen. Volkswagen AG arbejder på at reducere CO2-emissionerne fra sine fabrikker på verdensplan endnu mere. Volkswagen AG ønsker således at halvere CO2-emissionerne fra fabrikkerne frem mod 2025 (i forhold til 2010). Det skal eksempelvis opnås ved at satse endnu mere på strøm på energieffektive fabrikker. Dermed kommer Volkswagen AG skridt for skridt tættere på målsætningen om at være en virksomhed med et CO2-neutralt* miljøregnskab.

Digitalt opkoblet