Over-the-air-opdateringer: Du kan helt komfortabelt indlæse opdateringer til softwaren i din ID.

Softwareopdateringer kender man fra computeren eller fra sin smartphone. Med over-the-air-opdateringer kan du nu også holde din ID. helt opdateret. For den kan ganske enkelt hente nye softwareversioner ind via en mobil dataforbindelse. På den måde kan betjeningen, præstationerne og komforten forbedres kontinuerligt, og bilen kan endda få tilført nye funktioner.

Illustration of a woman who sits next to her VW ID.4 which gets its Over-the-Air Update.

Hvilke typer opdateringer findes der?

Over-the-air-opdateringer er softwareopdateringer, som i mange lande kan downloades via bilens adgang til mobilnettet. Til nogle af opdateringerne skal der være tilknyttet en primær bruger.

På den ene side findes der opdateringer til præinstallerede programmer, der er uafhængige af ID. Softwaren, som fx navigationskort og In-Car-appsene ”We Charge” eller ”Bilservice”, der kan anvendes til at finde ladestandere og aftale tid til service på værkstedet. De kan sammenlignes med opdateringen af apps på smartphonen til den nyeste version. På den anden side giver firmware-opdateringer til ID. Softwaren en opdatering af bilens styreenheder. De kan fx optimere funktioner som ID.Light eller omgivelsesregistreringen og tilpasse designet af infotainmentsystemet. På samme måde som ved en regelmæssigt videreudviklet version af styresystemet i mange digitale apparater. Den er ofte en forudsætning for også at kunne anvende de nyeste versioner af andre programmer. Præcist som ved nogle af over-the-air-opdateringerne til din ID.   

Hvilken fordel giver over-the-air-opdateringer?

Ved hjælp af disse opdateringer via det mobile datanet kan mange fejl ganske enkelt afhjælpes på afstand. Det går hurtigt og sparer dig for et værkstedsbesøg ved en stor del af opdateringerne. 

Illustration of a VW ID.4 which downloads the Over-the-Air Update.

Og hvordan fungerer det?

Helt enkelt: Når en ny softwareversion er tilgængelig, kan den – afhængigt af landet – når der er registreret en primær bruger, og ”online” er valgt under Privatlivsindstillinger, efter accept fra bilens fører – downloades og bliver derefter vist i ID. Cockpit. Downloadingen kan allerede påbegyndes under kørslen, men installationen kan først sættes i gang, når bilen er parkeret sikkert. Føreren kan nu få vist informationer om den aktuelle opdatering og beslutte, om installationen skal udføres med det samme eller på et senere tidspunkt. Af sikkerhedsmæssige årsager kan bilen blandt andet ikke startes eller lades op under opdateringen, så derfor kan det anbefales at udføre installationen natten over. Når installationen er afsluttet, skal opdateringen afsluttes med et tryk på Ok-knappen på multifunktionsrattet. Så er din ID. altid helt opdateret. 

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Service til din Elbil

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: