Teknik og udvikling

Et modul. Mange modeller.

Uanset om du har brug for en bybil, en SUV eller en rummelig bil med plads til syv personer, giver den modulopbyggede eldrivlinjeplatform – forkortet MEB – dig alt det, du kan forvente dig af fremtidens elektriske mobilitet. For denne nyudviklede bilplatform er udviklet specifikt til elbiler. Det særlige ved MEB er at man kan udnytte mulighederne ved teknologi optimalt, blandt andet ved at give dig mere plads, øget fleksibilitet, bedre rækkevidde, øget komfort og mere dynamik. Eller ganske enkelt en ny form for mobilitet.

Modelplatformen MEB

Mere plads til udfoldelse.

Volkswagen har gentænkt hele fundamentet for elektrisk mobilitet. For der er jo ikke brug for hverken en forbrændingsmotor, en gearkasse eller et tank- og udstødningssystem. Resultatet er, at akselafstanden bliver større, overhængene kortere, og at elmotorerne er placeret direkte på akslerne. Det tager sig både dynamisk ud og udgør et perfekt fundament for alle biler lige fra kompakte modeller til varebiler. Derfor kan du få en helt ny pladsoplevelse, og du vil således få mere plads til dig selv, dine passagerer og jeres bagage.

Energi sat i system.

Hjertet i ID.-familien er batterisystemet, der er i stand til at lade hurtigt op, og er integreret og beskyttet i bunden af bilen, hvilket giver god pladsudnyttelse i kabinen. Det sænker tyngdepunktet og giver en bedre vægtfordeling, så du kan nyde særligt afbalancerede og dynamiske køreegenskaber.

Herudover kan batteriet individualiseres.

Hvis en stor rækkevidde fx ikke er så vigtig for dig, fordi du kører meget bykørsel, kan du nøjes med et lille batteri. Det gør også bilen billigere. Hvis du derimod har brug for en stor mængde energi til lange køreture, så kan du vælge en bil med et større batteri. 

Forskellige modeller, der er baseret på MEB

 

Interesseret i mere viden om Volkswagens elektriske visioner og gode ladetips til din elbil?

Open Space

Volkswagens Open Space-koncept udgør kernen bag alle ID.-modellerne. Dette koncept er forankret i Volkswagens MEB-platform, der er skræddersyet til elbiler og har banet vejen for en innovativ tilgang til indretning og pladsudnyttelse. Open Space-interiør, ikke alene imødekommer, men også overgår rummeligheden i SUV'er i klassen over, den velkendte ID.4.

Den smarte konstruktion af MEB-platformen tillader en optimal placering af elmotorer og det store batteri, hvilket skaber et rummeligt indre uden at gå på kompromis med køreegenskaber eller design. 

ID.-modellerne kommer udstyret med ID. software 3.0 og de nyeste førerassistentsystemer, der for nyligt opnåede topkarakter i Euro NCAP’sÅbner et eksternt link krævende testprogram.

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Det vil måske også interessere dig:

ID. familien 

ID.-magasin - læs mere her

Elbiler på værksted: aldrig mere olieskift

Det vil måske også interessere dig: