Opladning og rækkevidde

Hvordan kan jeg betale?

Har du abonnement fra vores samarbejdspartner, Clever, er opladning på Danmarks største og hurtigst voksende ladenetværk en del af dit abonnementet. Bruger du andre ladere, har du som regel flere muligheder for at betale på en nem og bekvem måde f.eks. via app, opladningskort eller kreditkort.

Ladestander, hvor der kan betales med opladningskort

Opladning hjemme via ladeboks

Den mest komfortable måde at oplade din elbil på, er hjemme hos dig selv. I Danmark samarbejder Volkswagen med Clever, der har specialiseret sig i installation af intelligente ladebokse i private hjem.

Clever installerer en ladeboks på en privatadresse, du bestemmer. Samtidig kan du altid lade ude på Danmarks største netværk af offentlige ladepunkter. 

Elbil, som lades op derhjemme via en wallbox

Det får du med Clever One

  • Fri opladning på Danmarks største ladenetværk
  • Mulighed for installation og lån af Clevers ladeboks
  • Markedets højeste tilbagebetalingssats
  • Intelligent opladning, der sparer dig for tid, penge og CO2-aftryk
  • 24/7 kundesupport

Offentlige ladestandere

Ved betalingspligtige offentlige ladestandere i byen eller ved motorvejen foregår betalingen oftest med en lille brik, der aktiverer ladestanderen og som knytter dig som kunde til ladestander operatøren. Så afregner du efterfølgende med operatøren, f.eks. via Betalingsservice, for den strøm du har brugt.

En elbil lades op ved en offentlig ladestation

Betalingsmåder

Ikoner til betalingsmulighederne app, opladningskort eller NFC-kommunikation

Ladestanderen operatøren skal naturligvis vide, hvem du er før du kan tanke strøm på din elbil. Identificeringen foregår oftest med en lille brik. Med tiden følger løsninger hvor du med en app på mobilen, kan ”låse” op for ladestanderen, og betale for strømmen via et tilknyttet betalingskort.

I udlandet er det meget almindeligt at betale pr. tidsenhed og ikke for den brugte strømmængde. Det skyldes, at der stadig kun er få ladestandere, der er certificeret i henhold til bestemmelserne vedr. måleapparater i forhold til at kunne måle strømmængder præcist. I Danmark er flat-rate / abonnementsmodellen meget udbredt, dvs. du betaler et fast månedligt beløb til en ladestander operatør, og kan så lade lige så mange kWh du vil på din elbil.

We Charge - den nye opladningsservice fra Volkswagen

Med We Charge har du direkte adgang til det offentlige opladningsnetværk, og med din ladestrømsaftale kan du nemt oplade din elbil overalt i Europa. Nemt og bekvemt med din smartphone via We Connect-appen2 fra Volkswagen. Autentificeringen ved ladestanderne foregår enten via We Charge-ladekortet (RFID-kort), via appen (QR-kode) eller, så snart teknikken er rullet ud overalt, via Plug & Charge – her ved ladestanderen via din bil, hvem du er.