Opladning og rækkevidde

Hvordan kan jeg betale?

Har du abonnement fra vores samarbejdspartner, Clever, er ladebrikken din adgang til opladning på alle offentlige ladere i Clevers netværk. Betalingen sker helt automatisk over abonnementet, hvor du betaler en fast månedlig pris for ubegrænset opladning hjemme som ude. Så kan du køre og lade alt det, du vil. Bruger du andre ladere, har du som regel flere muligheder for at betale på en nem og bekvem måde f.eks. via app, opladningskort eller kreditkort.

Ladestander, hvor der kan betales med opladningskort

Opladning hjemme via ladeboks

Den mest komfortable måde at oplade din elbil på, er hjemme hos dig selv. I Danmark samarbejder Volkswagen med Clever, der har specialiseret sig i installation af intelligente ladebokse i private hjem.

Clever installerer en ladeboks på en privatadresse, du bestemmer. Samtidig kan du altid lade ude på Danmarks største netværk af offentlige ladepunkter. 

Elbil, som lades op derhjemme via en wallbox

Det får du med Clever Unlimited

  • Adgang til Danmarks største ladenetværk
  • Installation og lån af Clevers ladeboks
  • Intelligent opladning tilpasset dig, der tager højde for både elpris, CO2-aftryk og elnettets belastning 
  • Automatisk tilbagebetaling når du lader hjemme på en del af dine strømomkostninger som du betaler til din el-leverandør. Satsen er beregnet på baggrund af gns. af strømpris i tiden kl. 23-06
  • Mulighed for rabat med Clever Power
  • Clevers app med overblik over ladepunkter og ladeforbrug
  • 24/7 kundesupport

Offentlige ladestandere

Ved betalingspligtige offentlige ladestandere i byen eller ved motorvejen foregår betalingen oftest med en lille brik, der aktiverer ladestanderen og som knytter dig som kunde til ladestander operatøren. Så afregner du efterfølgende med operatøren, f.eks. via Betalingsservice, for den strøm du har brugt.

En elbil lades op ved en offentlig ladestation

Betalingsmåder

Ikoner til betalingsmulighederne app, opladningskort eller NFC-kommunikation

Ladestanderen operatøren skal naturligvis vide, hvem du er før du kan tanke strøm på din elbil. Identificeringen foregår oftest med en lille brik. Med tiden følger løsninger hvor du med en app på mobilen, kan ”låse” op for ladestanderen, og betale for strømmen via et tilknyttet betalingskort.

I udlandet er det meget almindeligt at betale pr. tidsenhed og ikke for den brugte strømmængde. Det skyldes, at der stadig kun er få ladestandere, der er certificeret i henhold til bestemmelserne vedr. måleapparater i forhold til at kunne måle strømmængder præcist. I Danmark er flat-rate / abonnementsmodellen meget udbredt, dvs. du betaler et fast månedligt beløb til en ladestander operatør, og kan så lade lige så mange kWh du vil på din elbil.

Opladning på netværket

Clever Unlimited Network er for dig, der ønsker mulighed for at lade på hele Clevers netværk, og som ikke har mulighed for at få en ladeboks installeret på din privatadresse. Eksempelvis hvis du bor i lejlighed. Med Clever Unlimited Network får du adgang til Danmarks største ladenetværk. Og med Clevers app kan du altid finde din nærmeste lader.

We Charge - den nye opladningsservice fra Volkswagen

Med We Charge har du direkte adgang til det offentlige opladningsnetværk, og med din ladestrømsaftale kan du nemt oplade din elbil overalt i Europa. Nemt og bekvemt med din smartphone via We Connect-appen2 fra Volkswagen. Autentificeringen ved ladestanderne foregår enten via We Charge-ladekortet (RFID-kort), via appen (QR-kode) eller, så snart teknikken er rullet ud overalt, via Plug & Charge – her ved ladestanderen via din bil, hvem du er.

Smartphone med WeConnect-appikon og betalingsbekræftelse

Mens du lader op, kan du med We Charge og via We Connect-appen3 se din ladestatus, styre opladningen og forklimatiseringen eller modtage push-beskeder, uanset hvor du befinder dig. Hvis opladningen eksempelvis er afsluttet, eller der skulle være opstået en fejl under opladningen. Derudover giver We Charge mulighed for at udføre den efterfølgende betaling inklusive faktura og transaktionsoversigt via den indgåede ladestrømsaftale. Det hele sker helt automatisk. Eller kort sagt: We Charge. 

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Elbil service

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: