Volkswagen AG investerer i klimaprojekter: For at kompensere for uundgåelige CO2-emissioner

Volkswagen AG investerer i klimaprojekter: For at kompensere for uundgåelige CO2-emissioner

Volkswagen AG støtter nu klimaprojekter, der først og fremmest fokuserer på bevaringen og genopretningen af troperne. Projekterne er certificerede i overensstemmelse med de højeste internationale standarder, kaldt ’Verified Carvon Standard’ (VCS) og ’Climate Community and Biodiversity Standard’ (CCB) eller ”Gold Standard”.

  • Projekterne er certificerede i overensstemmelse med de højeste internationale standarder
  • Første projekt kompenserer for uundgåelige CO2-emissioner fra ID.3 elbilen
  • Projektet involverer skovbeskyttelse og genoprettelse af den indonesiske del af øen Borneo

Skovbeskyttelsesprojekt på Borneo

Det første projekt, Katingan Mentaya, er et skovbeskyttelsesprojekt på den indonesiske del af øen Borneo, der kompenserer for uundgåelige CO2-emissioner fra forsyningskæden, produktionen og leveringen af den nye elektriske Volkswagen ID.3-model.

Ralf Pfitzner, Head of Sustainability i Volkswagen Group, fortæller: Volkswagen Groups dekarboniseringsstrategi fokuserer på forebyggelsen og forhindringen af CO2-emissioner, f.eks. gennem energieffektivisering og konvertering til vedvarende energi. Når fuldkommen dekarbonisering endnu ikke er muligt, vil vi gerne investere i skovbeskyttelsesprogrammer, der i høj grad reducerer atmosfærisk CO2, støtter de lokale samfund, beskytter biodiversitet samtidig med, vi hjælper med at løse klimakrisen i overensstemmelse med FNs bæredygtige udviklingsmål (Sustainable Development Goals). Desuden påpeger IPCC 1,5-graders rapport for førende klimaforskere, at naturlige kulstofdræn er afgørende for at opfylde klimamålene, hvilket vi ønsker at bidrage til”.