ID. Life - Klar på det hele

Koncept: vedvarende imponerende

Udformningen af ID. LIFE* står helt i innovationens tegn. Det afspejles allerede i den økologisk baserede klarlak på karrosseriet, som gør bilens udseende til noget helt særligt med de indfarvede, genanvendte træspåner. Det markante design på frontklappen og taget på ID. LIFE stammer fra et luftkammerstof af genanvendte plastikflasker, som reducerer bilens vægt yderligere. Men også et kig ind i interiøret afslører, hvor godt innovation kan se ud: Udsøgte genbrugsmaterialer og FSC-certificeret træ får det næsten til at virke som en dagligstue, som glider hen ad vejen på dæk med en høj andel af vedvarende grundstoffer som naturgummi og risskaller og dermed ekstra støjsvagt og lokalt CO2-frit.

*Konceptbil

Som det hidtil mindste medlem af ID.-familien gør ID. LIFE elektrisk mobilitet til et større tema end nogensinde før. Med en klar form, der fortolker en crossover på en helt ny måde. Et luftkammer-stof-tag af genbrugsmaterialer, der kan tages af ved hjælp af en lynlås og give open-air-køreglæde. Og et utroligt smart betjeningskoncept, som kobler bil og smartphone helt tæt sammen.

Indvendigt: innovativ, komfortabel, fleksibel

Rejsen ind i fremtiden begynder allerede, når man låser bilen op. For ID. LIFE genkender via et kamera, hvem der skal ud at køre i den. Klassiske spejle og kontakter erstattes af kameraer, displays og et berøringsfølsomt rat i det reducerede cockpit, men mange af funktionerne kan føreren ganske enkelt styre via sin smartphone. For at man straks skal føle sig hjemme, kan det variable sædearrangement desuden nemt omdannes til en lounge eller skabe plads til transport af større genstande eller til at tage et hvil. Til gamere og fans af serier har ID. LIFE endda endnu et es i ærmet: Spillekonsol, projektor og lærred er integreret i dens multimediesystem og sikrer optimal underholdning, fx når man lader bilen op.

Udvendigt: reduceret, kompakt, tidløs

Design er et sprog. Og med de kraftfulde proportioner og den udpræget reducerede form taler det tidløse design af ID. LIFE for sig selv. Det helt særlige er, at det monolitisk udformede karrosseri er helt uden pynteelementer eller andre komponenter – det virker dermed komplet helstøbt. Som den første ID.-model overhovedet er ID. LIFE desuden udstyret med elektrisk forhjulstræk. Det skaber masser af fleksibilitet og plads til passagerer og bagage. Et highlight på toppen: Luftkammer-stof-taget med det individualiserbare harlekinmønster er fastgjort til karrosseriet med lynlåse og kan nemt tages af. Det betyder, at ID. LIFE byder på masser af fleksibilitet – og især på en rendyrket open-air-fornemmelse.

Inspirerende og tilgængelig e-mobilitet for fremtiden

Den første forhjulstrukne ID.

ID.LIFE er bygget på en mindre version af Volkswagens elektriske MEB-platform, der er specielt udviklet til en elbil i et kompakt format. Det er første gang, at en MEB-baseret model er udstyret med forhjulstræk. Med sin 172 kW (234 hk) elmotor sprinter ID.LIFE fra 0 til 100 km/t på kun 6,9 sekunder, og et 57 kWh stort batteri muliggør en rækkevidde på omkring 400 kilometer (WLTP).

Minimalistisk design

ID. LIFE’s design er påfaldende stilrent, enkelt og af høj kvalitet. Designerne har undgået dekorative lister, ekstra påmonterede dele og en kompleks sammensætning af forskellige materialer. Den horisontale opdeling mellem karosseri, glassektioner og taget bidrager også til det stilrene udseende. Taget kan afmonteres og er lavet af oppustelige tekstiler, der giver en unik oplevelse af at være udendørs, og samtidig reducerer denne løsning også køretøjets vægt.

Multifunktionelt interiør

ID.LIFE er en perfekt til digitale oplevelser af enhver art. På kort tid kan interiøret forvandles til en biograf eller en gaming-lounge. Spillekonsol og projektor er med om bord. En projektionsskærm fungerer som skærmen og kan trækkes sig ud af instrumentbrættet, når det kræves. Yderligere enheder kan tilsluttes individuelt og forsynes med strøm fra en 230 volt / 16 ampere forbindelse i kabinen. Sædearrangementet i ID.LIFE er designet til at være ekstremt fleksibelt, så det kan opfylde brugerens behov i alle situationer. Både forsædet og bagsædet kan lægges fladt ned, hvilket giver masser af muligheder for at forvandle interiøret til en biograf, en to meter lang seng eller en kompakt van med maksimal bagagerumskapacitet.

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.