--:--

ID. Life
For fremtidens unge

ID.LIFE

Volkswagen sætter med sin ACCELERATE-strategi yderligere fart på sin offensiv indenfor elektrificering af modelporteføljen og gør e-mobilitet tilgængelig for endnu flere mennesker. Allerede i 2025 – 2 år tidligere end oprindeligt planlagt – introducerer Volkswagen en ID.-model i minibilssegmentet. Man kan få en forsmag på sådan en bil på den internationale biludstilling IAA MOBILITY 2021 i München, hvor Volkswagen har verdenspremiere på ID.LIFE konceptbilen.

Inspirerende og tilgængelig e-mobilitet for fremtidens unge

ID.LIFE er visionen om en kompakt elbil designet til det urbane miljø med fokus på mennesker og deres oplevelser i og med bilen. For at nå dette mål kombinerer konceptbilen visioner for bæredygtighed og digitalisering med et usædvanligt fleksibelt interiørkoncept. Sådan er ID.LIFE, der for eksempel kan fungere som en biograf, en gaminglounge eller til at slappe af i ude i det fri.

ID.LIFE er vores vision om den næste generation af elbiler udviklet med fokus på mobilitet i det urbane miljø.
Ralf Brandstätter
Administrerende direktør for Volkswagen

"Konceptbilen giver en forsmag på en ID.-model i minibilsegmentet i prisklassen omkring de 20.000 euro, som vi forventer at introducere 2025. Vi ønsker at gøre elektrisk mobilitet tilgængelig for endnu flere mennesker. Vi har designet ID.LIFE med fokus på unge målgruppers behov. Vi tror på, at i fremtiden vil bilen stå som et endnu stærkere udtryk for en holdning til livet. For morgendagens kunder handler det ikke kun om mobilitet, men endnu mere om, hvad du kan opleve med bilen. ID.LIFE er vores svar." siger Ralf Brandstätter, administrerende direktør for Volkswagen.

Den første forhjulstrukne ID.

ID.LIFE er bygget på en mindre version af Volkswagens elektriske MEB-platform, der er specielt udviklet til en elbil i et kompakt format. Det er første gang, at en MEB-baseret model er udstyret med forhjulstræk. Med sin 172 kW (234 hk) elmotor sprinter ID.LIFE fra 0 til 100 km/t på kun 6,9 sekunder, og et 57 kWh stort batteri muliggør en rækkevidde på omkring 400 kilometer (WLTP).

Minimalistisk design

ID. LIFE’s design er påfaldende stilrent, enkelt og af høj kvalitet. Designerne har undgået dekorative lister, ekstra påmonterede dele og en kompleks sammensætning af forskellige materialer. Den horisontale opdeling mellem karosseri, glassektioner og taget bidrager også til det stilrene udseende. Taget kan afmonteres og er lavet af oppustelige tekstiler, der giver en unik oplevelse af at være udendørs, og samtidig reducerer denne løsning også køretøjets vægt.

Multifunktionelt interiør

ID.LIFE er en perfekt til digitale oplevelser af enhver art. På kort tid kan interiøret forvandles til en biograf eller en gaming-lounge. Spillekonsol og projektor er med om bord. En projektionsskærm fungerer som skærmen og kan trækkes sig ud af instrumentbrættet, når det kræves. Yderligere enheder kan tilsluttes individuelt og forsynes med strøm fra en 230 volt / 16 ampere forbindelse i kabinen. Sædearrangementet i ID.LIFE er designet til at være ekstremt fleksibelt, så det kan opfylde brugerens behov i alle situationer. Både forsædet og bagsædet kan lægges fladt ned, hvilket giver masser af muligheder for at forvandle interiøret til en biograf, en to meter lang seng eller en kompakt van med maksimal bagagerumskapacitet.

Elektrisk mobilitet i natur- og genbrugsmaterialer

Visionen om en mere bæredygtig tankegang inden for mobilitet afspejles også i valget af materialer i ID.LIFE, herunder lakken. I den klare lak til karrosseriet bruges træflis som et naturligt farvestof og biobaseret hærder. De oppustelige tekstiler til taget og frontdækslet består af 100 procent genbrugte plastikflasker. I interiøret er der brugt træ på instrumentbordets overflader og Artvelours Eco til bagsædets sædeoverflader og dørbeklædning. Derudover fungerer bio-olie, naturgummi og risskaller som grundmaterialer i de dæk ID.LIFE kører på.

Innovativt digitalt betjeningskoncept

Kameraer og et stort display erstatter både udvendige og indvendige spejle. Væsentlige kørefunktioner styres via et touch-betjeningspanel på det sekskantede, åbne rat. En smartphone kan også integreres i betjeningskonceptet. Navigationen kan f.eks. styres via din egen enhed, uanset om det er en smartphone eller tablet. Musik, film og spil på den kan problemfrit integreres i ID.LIFE og indholdet vises på projektionsskærmen i interiøret.

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.