Opladning og rækkevidde

Hvor langt kan jeg køre?

Vores ID.-familie står for en ny generation af elbiler, som også kan anvendes til kørsel over større afstande på kun én batteriopladning. Takket være et attraktivt udvalg af forskellige batteristørrelser, effektive infrastrukturløsninger og intelligente tjenester kan du i fremtiden udnytte alle fordelene ved elektrisk mobilitet uden at skulle gå på kompromis – uanset om du kører korte, mellemlange eller lange strækninger.

A map of Northern Europe

El bringer dig videre.

ID. Crozz set fra siden, mens den kører ved en sø

Når snakken falder på elektrisk mobilitet, melder der sig automatisk et spørgsmål om rækkevidde. Hvor langt kan jeg komme på én batteriopladning? Hvordan skal jeg tilbagelægge længere køreture? Hvor lader jeg min bil op igen, og hvor lang tid tager det?

I 2020 introduceredes vores nye elbiler, der er baseret på den modulopbyggede eldrivlinjeplatform (MEB). Med ID.-familien kan du køre ca. 330 til over 550 km1 i henhold til den nye WLTP-standard – afhængigt af den enkelte bils batteristørrelse og karrosserikoncept.

WLTP står i øvrigt for Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure og er en globalt ensartet testmetode, der i højere grad er orienteret mod virkelig kørsel.

WLTP-rækkevidde vs. praksisbetonet rækkevidde for kunderne

Siden september 2018 har det været et krav, at normrækkevidden for alle elbiler skal angives i henhold til WLTP-cyklussen. WLTP står for Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure og er et testforløb, som er ensartet over hele verden og bindende for alle producenter og samtidig giver mulighed for en sammenligning af de forskellige elbiler. Man skal i den forbindelse være opmærksom på værdien for blandet kørsel (by, landevej og motorvej).

Range comparison
Sammenligning af rækkevidde for ID.3 afhængigt af batteristørrelse
– WLTP-rækkevidde og praksisbetonet rækkevidde for kunderne

Da WLTP-rækkevidden er en gennemsnitsværdi fra forskellige delcyklusser (by, land, motorvej) og uden ”ekstra forbrugere” som airconditionanlæg eller varmeanlæg, kan rækkevidden i dagligdagen afvige fra normrækkevidden.

Derfor angiver Volkswagen også en ”praksisbetonet rækkevidde for kunderne”. Altså et rækkeviddeinterval, som det forventes, at 80 % af alle ID.3-bilister rent faktisk kan opnå i dagligdagen – uden at skulle lade op.

Når det gælder bykørsel, er der på grund af den super effektive elmotor og en høj andel af rekuperation ved stop&go-kørsel derimod mulighed for at opnå praksisbetonede rækkevidder for kunderne, som endda ligger over den maksimale WLTP-rækkevidde.

Hvilke faktorer har indflydelse på den praksisbetonede rækkevidde for kunderne?

Der er mange faktorer, som har indflydelse på din elbils rækkevidde, som fx kørestilen – motorvej eller bykørsel – varmeanlæg eller airconditionanlæg.

Men du kan allerede under opladningen af din elbil forvarme kabinen om vinteren eller afkøle den om sommeren. Så kommer energien til varmeanlæg eller airconditionanlæg fra elnettet og ikke fra batteriet til drift af bilen.

Ønsker du at skifte til elektrisk mobilitet? Med vores EV Check-app kan du nu teste, hvilken batteristørrelse der passer til din dagligdag. Du kan læse mere her

Factors that influence the range
Faktorer med indflydelse på rækkevidden

Perfekt til korte strækninger

Hvis du på vej til og fra arbejde kører ca. 50 km om dagen i din elbil som en gennemsnitlig pendler, eller hvis du kører børnene i skole om morgenen, derefter ind på kontoret og også klarer indkøbene om eftermiddagen, så er en ID.3 med 45 kWh batteri og en praksisbetonet rækkevidde for kunderne på 230-330 km fuldt ud tilstrækkelig. Du behøver kun at lade den op en til to gange om ugen. Og det kan du ganske enkelt gøre om natten via en stikdåse eller endnu hurtigere via ID.Charger (wallbox).

På den måde kan du sætte dig ind i din elbil om morgenen og starte dagen fuld af energi. Den strøm, der anvendes hertil, vil ideelt set være Volkswagen Naturstrom® eller strøm fra dit solcelleanlægs lager.

Når man primært kører korte strækninger, kan man lade op på afslappet vis derhjemme eller på arbejdspladsen.

Hvis din arbejdsgiver tilbyder opladning af elbiler på en parkeringsplads med den rette ladeinfrastruktur, så vil det ligeledes udgøre en fantastisk mulighed. Så kan du udnytte din arbejdstid endnu mere effektivt. 

Samtidig er infrastrukturen for ladestationer i det offentlige rum, fx på parkeringspladser ved supermarkeder under løbende udbygning. Stadig flere arbejdspladser tilbyder opladning til medarbejdernes biler. På den måde kan du udnytte de lange parkeringstider på din arbejdsplads effektivt og vil i hverdagen med normale pendlerture kun have behov for at lade op en til to gange om ugen.

City map short distance

Pålidelig til de mellemlange strækninger

Hvis du kører ca. 200 km dagligt som et led i dit arbejde eller kører længere ture privat – for at besøge familie eller venner, på en tur rundt til forskellige byer eller på en ferietur ud til havet – så er ID.3 med 58 kWh batteri og en praksisbetonet rækkevidde for kunderne på 300-420 km det rette valg. Så skal du kun lade din bil op hver 2. eller 3. dag i løbet af natten eller på en ferietur maks. én gang tilslutte bilen til en af de nye IONITY-ladestandere langs motorvejen i 20-30 min. 

Når man kører mellemlange strækninger, kan man benytte We Charge til at finde ledige ladestandere, mens man er på farten.
Medium distance map

Imponerer på de lange strækninger

Hvis du – arbejdsmæssigt eller privat – også ønsker at køre længere strækninger, så er ID.3 med 77 kWh batteri og en praksisbetonet rækkevidde for kunderne på 390-550 km den perfekte løsning for dig.

Vidste du, at du kun skal oplade din elbil 2-3 gange for at køre en strækning på ca. 800-1.000 km? På den måde kan du også tilbagelægge længere afstande helt afslappet. Og der er vel ingen, der kan indvende noget imod lige at få strakt benene, få en lækker lille snack eller en kop varm kaffe, eller hvad?

Og imens kan du anvende lynopladerne fra IONITY – det er et nyt lynopladningsnetværk, som Volkswagen har grundlagt sammen med andre partnere fra bilbranchen, og som frem til 2020 har opstillet og driver ca. 400 lynopladere over hele Europa. Her kan du også nemt betale via We Charge med vores We Connect-app.

Når man kører lange strækninger, kan man anvende lynopladerne fra IONITY

Hvis der så alligevel skulle være en strækning, som du ikke ønsker at køre elektrisk, kan du mod betaling tilvælge en udlejningsbil via vores Volkswagen tjeneste med supplerende mobilitet. Som du kan se, så findes der en skræddersyet løsning til alle ønsker.

Long distance map

Stor rækkevidde. Stor fleksibilitet.  

Kører du allerede i en elbil, eller vil du gerne anskaffe dig en? Det lyder godt. For nu ved du, at rækkevidderne er længere, end du troede.

Uanset om du kører korte eller længere strækninger, i dagligdagen eller på ferieture – så kan du nu med vores skræddersyede ID.-modeller og de perfekt tilpassede infrastrukturløsninger og mobilitetstjenester køre lige så fleksibelt som i en benzin- eller dieselbil.

Integrated Volkswagen ideas
Holistiske ideer til bæredygtig mobilitet:
Wallbox, Ionity, Elli og We Charge og supplerende mobilitet

 

Interesseret i mere viden om Volkswagens elektriske visioner og gode ladetips til din elbil?

Så læs mere her 

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Elbil service

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: