Opladning og rækkevidde

Hvor langt kan jeg køre?

Vores ID.-familie står for en ny generation af elbiler, som også kan anvendes til kørsel over større afstande på kun én batteriopladning. Takket være et attraktivt udvalg af forskellige batteristørrelser, effektive infrastrukturløsninger og intelligente tjenester kan du i fremtiden udnytte alle fordelene ved elektrisk mobilitet uden at skulle gå på kompromis – uanset om du kører korte, mellemlange eller lange strækninger.

A map of Northern Europe

WLTP-rækkevidde vs. praksisbetonet rækkevidde for kunderne

Siden september 2018 har det været et krav, at normrækkevidden for alle elbiler skal angives i henhold til WLTP-cyklussen. WLTP står for Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure og er et testforløb, som er ensartet over hele verden og bindende for alle producenter og samtidig giver mulighed for en sammenligning af de forskellige elbiler. Man skal i den forbindelse være opmærksom på værdien for blandet kørsel (by, landevej og motorvej).

Range comparison
Sammenligning af rækkevidde for ID.3 afhængigt af batteristørrelse
– WLTP-rækkevidde og praksisbetonet rækkevidde for kunderne

Da WLTP-rækkevidden er en gennemsnitsværdi fra forskellige delcyklusser (by, land, motorvej) og uden ”ekstra forbrugere” som airconditionanlæg eller varmeanlæg, kan rækkevidden i dagligdagen afvige fra normrækkevidden.

Derfor angiver Volkswagen også en ”praksisbetonet rækkevidde for kunderne”. Altså et rækkeviddeinterval, som det forventes, at 80 % af alle ID-bilister rent faktisk kan opnå i dagligdagen – uden at skulle lade op.

Når det gælder bykørsel, er der på grund af den super effektive elmotor og en høj andel af rekuperation ved stop&go-kørsel derimod mulighed for at opnå praksisbetonede rækkevidder for kunderne, som endda ligger over den maksimale WLTP-rækkevidde.

Hvilke faktorer har indflydelse på den praksisbetonede rækkevidde for kunderne?

Der er mange faktorer, som har indflydelse på din elbils rækkevidde, som fx kørestilen – motorvej eller bykørsel – varmeanlæg eller airconditionanlæg.

Men du kan allerede under opladningen af din elbil forvarme kabinen om vinteren eller afkøle den om sommeren. Så kommer energien til varmeanlæg eller airconditionanlæg fra elnettet og ikke fra batteriet til drift af bilen.

Factors that influence the range
Faktorer med indflydelse på rækkevidden

Perfekt til korte strækninger

Hvis du på vej til og fra arbejde kører ca. 50 km om dagen i din elbil som en gennemsnitlig pendler, eller hvis du kører børnene i skole om morgenen, derefter ind på kontoret og også klarer indkøbene om eftermiddagen, så er en ID.3 med 45 kWh batteri og en praksisbetonet rækkevidde for kunderne på 230-330 km fuldt ud tilstrækkelig. Du behøver kun at lade den op en til to gange om ugen. Og det kan du ganske enkelt gøre om natten via din oplader derhjemme eller i løbet af dagen på din arbejdsplads.

På den måde kan du sætte dig ind i din elbil om morgenen og starte dagen fuld af energi.

Når man primært kører korte strækninger, kan man lade op på afslappet vis derhjemme eller på arbejdspladsen.

Hvis din arbejdsgiver tilbyder opladning af elbiler på en parkeringsplads med den rette ladeinfrastruktur, så vil det ligeledes udgøre en fantastisk mulighed. Så kan du udnytte din arbejdstid endnu mere effektivt. 

Samtidig er infrastrukturen for ladestationer i det offentlige rum, fx på parkeringspladser ved supermarkeder under løbende udbygning. Stadig flere arbejdspladser tilbyder opladning til medarbejdernes biler. På den måde kan du udnytte de lange parkeringstider på din arbejdsplads effektivt og vil i hverdagen med normale pendlerture kun have behov for at lade op en til to gange om ugen.

City map short distance

Pålidelig til de mellemlange strækninger

Hvis du kører ca. 200 km dagligt som et led i dit arbejde eller kører længere ture privat – for at besøge familie eller venner, på en tur rundt til forskellige byer eller på en ferietur ud til havet – så er ID.3 med 58 kWh batteri og en praksisbetonet rækkevidde for kunderne på 300-420 km det rette valg. Så skal du kun lade din bil op hver 2. eller 3. dag i løbet af natten eller på en ferietur maks. én gang tilslutte bilen til en af de nye ladestandere langs motorvejen i 20-30 min. 

Når man kører mellemlange strækninger, kan man benytte We Charge til at finde ledige ladestandere, mens man er på farten.

Mange destinationer på mellemlange strækninger kan du køre til helt uden eller kun med en kort opladning undervejs. Via We Charge, som er Volkswagens nye ladetjeneste, kan du nemt og hurtigt finde de ledige ladestandere til din opladning. Dine ferieture behøver altså ikke at blive ændret, da du allerede i dag sikkert gerne holder en lille pause af og til på turen.

Medium distance map

Imponerer på de lange strækninger

Hvis du – arbejdsmæssigt eller privat – også ønsker at køre længere strækninger, så er ID.3 med 77 kWh batteri og en praksisbetonet rækkevidde for kunderne på 390-550 km den perfekte løsning for dig.

Vidste du, at du kun skal oplade din elbil 2-3 gange for at køre en strækning på ca. 800-1.000 km? På den måde kan du også tilbagelægge længere afstande helt afslappet. Og der er vel ingen, der kan indvende noget imod lige at få strakt benene, få en lækker lille snack eller en kop varm kaffe, eller hvad?

Og imens kan du anvende lynopladerne fra IONITY – det er et nyt lynopladningsnetværk, som Volkswagen har grundlagt sammen med andre partnere fra bilbranchen, og som frem til 2020 har opstillet og driver ca. 400 lynopladere over hele Europa. Her kan du også nemt betale via We Charge med vores We Connect ID.-app.

Når man kører lange strækninger, kan man anvende lynopladerne fra IONITY
Long distance map

Stor rækkevidde. Stor fleksibilitet.  

Kører du allerede i en elbil, eller vil du gerne anskaffe dig en? Det lyder godt. For nu ved du, at rækkevidderne er længere, end du troede.

Uanset om du kører korte eller længere strækninger, i dagligdagen eller på ferieture – så kan du nu med vores skræddersyede ID.-modeller og de perfekt tilpassede infrastrukturløsninger og mobilitetstjenester køre lige så fleksibelt som i en benzin- eller dieselbil.

Integrated Volkswagen ideas
Holistiske ideer til energieffektiv mobilitet:
Wallbox, Ionity, Elli og We Charge og supplerende mobilitet

Interesseret i mere viden om Volkswagens elektriske visioner og gode ladetips til din elbil?

Så læs mere her 

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Service til din Elbil

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: