Bæredygtighed på ferien

Fremtidens turisme: de bedste rejsedestinationer for elbilister

Fremtidens turisme: de bedste rejsedestinationer for elbilister

Man kan spørge sig selv, hvad der er endnu bedre end at køre i elbil? Svaret må være at køre i en elbil til steder, som er præcist lige så innovative som ens egen bil. Uanset om du vælger en kort tur med vennerne eller en længere ferie med familien, så er det altid godt at rejse elektrisk og med omtanke for miljøet: Her får du tre tips til en energieffektiv turisme i Tyskland.

Her kan du se følgende:

  • Hvordan du kommer endnu tættere på naturen i Schwarzwald
  • Hvor du kan holde energieffektiv ferie i en beboelsesvogn
  • Hvad turisme med omtanke for miljøet kan tilbyde i Sydtyskland
  • Hvordan man holder økologisk ferie i en by

1. Turisme med omtanke for miljøet: på Langenbachhof ved byen Schonach i Schwarzwald

Langenbachhof ligger ikke kun midt i Schwarzwald, men rent faktisk også midt i skoven, ved kanten af en skrænt i nærheden af Schonach. Den mere end 200 år gamle gård er blevet moderne restaureret – med miljøet for øje – og er hovedsageligt selvforsynende. Drikkevandet kommer fra egen kilde, varmt vand genereres af solcelleanlægget på laden, og hvis man virkelig vil koble fra, men har brug for hjælp til det, så har man på gården valgt at prioritere et område med lavt strålingsniveau og undlader helt Wi-Fi. I sammenhæng med egnens afsidesliggende placering begrænser dette – heldigvis – modtageforholdene betydeligt.

På alle værelser er der kakkel- eller brændeovne, der sørger for en behagelig varme. Ved udbygningen af køkkenet og badeværelserne er der i videst mulige omfang blevet anvendt naturmaterialer. Uanset om det drejer sig om gulvene, dørene, væggene eller bjælkerne: Alt er lavet af gammelt træ. Og også det regionstypiske køkken, hvor der laves mad over åben ild, ser ud, så man føler sig hensat til en lille, gammel hytte på en bjergtop.