Bæredygtighed på ferien
Bæredygtighed på ferien
Bæredygtighed på ferien
Bæredygtighed på ferien

Fremtidens turisme: de bedste rejsedestinationer for elbilister

Fremtidens turisme: de bedste rejsedestinationer for elbilister

Man kan spørge sig selv, hvad der er endnu bedre end at køre i elbil? Svaret må være at køre i en elbil til steder, som er præcist lige så innovative som ens egen bil. Uanset om du vælger en kort tur med vennerne eller en længere ferie med familien, så er det altid godt at rejse elektrisk og med omtanke for miljøet: Her får du tre tips til en energieffektiv turisme i Tyskland.

Her kan du se følgende:

  • Hvordan du kommer endnu tættere på naturen i Schwarzwald
  • Hvor du kan holde energieffektiv ferie i en beboelsesvogn
  • Hvad turisme med omtanke for miljøet kan tilbyde i Sydtyskland
  • Hvordan man holder økologisk ferie i en by

1. Turisme med omtanke for miljøet: på Langenbachhof ved byen Schonach i Schwarzwald

Langenbachhof ligger ikke kun midt i Schwarzwald, men rent faktisk også midt i skoven, ved kanten af en skrænt i nærheden af Schonach. Den mere end 200 år gamle gård er blevet moderne restaureret – med miljøet for øje – og er hovedsageligt selvforsynende. Drikkevandet kommer fra egen kilde, varmt vand genereres af solcelleanlægget på laden, og hvis man virkelig vil koble fra, men har brug for hjælp til det, så har man på gården valgt at prioritere et område med lavt strålingsniveau og undlader helt Wi-Fi. I sammenhæng med egnens afsidesliggende placering begrænser dette – heldigvis – modtageforholdene betydeligt.

På alle værelser er der kakkel- eller brændeovne, der sørger for en behagelig varme. Ved udbygningen af køkkenet og badeværelserne er der i videst mulige omfang blevet anvendt naturmaterialer. Uanset om det drejer sig om gulvene, dørene, væggene eller bjælkerne: Alt er lavet af gammelt træ. Og også det regionstypiske køkken, hvor der laves mad over åben ild, ser ud, så man føler sig hensat til en lille, gammel hytte på en bjergtop. 

Bæredygtig turisme i Schwarzwald
Miljøvenlig ferie
Naturskiferen
i badet opvarmes blidt af gulvvarme.
Bæredygtighed på rejsen
Midt i naturen: ”Langenbachhof” ligger afsides i en lysning.

2. At skåne miljøet: i beboelsesvognen ”Frieda”, Zossen

Ideen om ferie i en hovedsageligt selvstændig beboelsesvogn stammer fra Østrig, og beboelsesvognen kan nu også beundres og bebos i Zossen i Brandenburg. Og ”Frieda” – som navnet er på det tyske unikum – gør ikke noget halvt, men tilbyder det, som den innovative turist har brug for på sin rejse: Beboelsesvognen er fri for skadelig olie og skadelige kunststoffer, bygget af naturtræ og isoleret med fåreuld. Frieda satser også på naturlighed, når det kommer til det indvendige udstyr: træ- og rattanmøbler, hørgardiner, lyse uldtæpper og farveelementer i blåt eller rødt sørger for, at man ikke har lyst til at forlade sit midlertidige hjem foreløbigt.

Miljøvenlig turisme i en beboelsesvogn

Men Frieda er ikke kun komfortabel, for værelset på hjul er også højeffektivt: Strøm udvindes af sol og vind – under vognen er der monteret batterier til energilagring. Indvendigt sørger en såkaldt independent box for, at man kan få et overblik over sit eget energiforbrug (og sin energigenindvinding). I ordet tops bogstaveligste forstand: Det vand, der anvendes til brus og vask, renses på taget, der er indrettet som vådområde. Desuden har den et biotoilet, hvori fast og flydende separeres direkte og bearbejdes til kompost. Varmeanlægget og varmtvandsfremstillingen fungerer også via solenergi, og en brændeovn sørger for ekstra varme. Dermed har man det rigtigt godt i beboelsesvognen – også når det ikke længere er så rart udenfor.

På miljøvenlige rejser med beboelsesvognen
Så rart kan det være at holde ferie på en ressourcelet måde i en beboelsesvogn.