håndeværker og VW erhvervsbil på byggeplads
Håndværkerliv

Totalentreprenør renoverer fredet pakhus: Erhvervsbiler, der fungerer, er ekstremt vigtige

Når totalentreprenør Iver Entreprise er i gang med en kompleks renovering, er det vigtigt, at erhvervsbilerne fungerer, så virksomheden ikke taber penge.

Iver Entreprise er en entreprenørvirksomhed, der ofte har rollen som hovedentreprenør ved større byggeprojekter, hvor Iver Entreprise selv udfører maler-, murer-, isolerings-, stillads- samt tømrerarbejdet.

“I vores entreprise-afdeling arbejder vi hovedsagligt med renoveringer og restaureringer af gamle ejendomme,” siger Kristian Iversen, administrerende direktør hos Iver Entreprise

I øjeblikket er virkomheden i gang med et større projekt på Strandgade i København ved indløbet til Christianshavn.

“Vi arbejder på et gammelt fredet pakhus, som man nu har fået lov til at konvertere fra erhverv til beboelse. Så det er virkelig med håndværket i fokus,” siger Kristian Iversen.

--:--

Mange håndværksgrupper på pladsen

Det gamle pakhus er et såkaldt skinpakhus fra 1780’erne, hvor man har opbevaret skin fra de nordatlantiske områder for derefter at preservere dem og sælge dem videre.

Michael Høyer er entreprisechef hos Iver Entreprise, og han styrer projektet på Strandgade.

»Vi er totalentreprenør, og det betyder, at vi tager ansvaret for alle de fag, der er på en plads. Herinde har vi alt fra smede til elektrikere, VVS’ere og tømrere. Der er forskellige håndværksgrupper, som kommer ind og overlapper hinanden. Og i deres biler har de det værktøj og det udstyr, som de skal bruge til at løse den specialopgave, som de får tildelt her på opgaven,« siger han.

Erhvervsbilerne skal fungere

Når så mange forskellige fag og specialopgaver skal varetages på den samme byggeplads, er det ekstremt vigtigt, at firmaets erhvervsbiler fungerer, forklarer Kristian Iversen.

“Hvis de ikke fungerer, så har vi et tab fra første time, hvor tingene ikke spiller. Vi har haft ældre biler inde, og det giver bare rigtigt meget bøvl. Med Volkswagen Erhvervsbiler er vi sikre på, at de folk, der skal møde op, ikke går i stå på halvvejen. Hvis der er nogle problemer med bilerne, så bliver der taget hånd om det med det samme,” siger Kristian Iversen og roser fleksibiliteten:

“De services, vi har, betyder, at vi bare kører ud med bilen, stiller den og kører derfra i en anden. Du tager det vigtigste med, du skal bruge de næste par dage, hvor du skal undvære køretøjet. Det betyder meget for effektiviteten, og det er ekstremt nemt.”

Håndværker kører VW Erhvervsbil

De bedste vilkår

Karsten Glarborg er servicesnedker hos Iver Entreprise, og han forklarer, at bilen er meget vigtig i hans arbejde.

“Den er opbygget på min måde efter det værktøj og de ting, jeg skal bruge, Den har en rummelighed, den har en god komfort i kørestillingen. Den er praktisk i byen. Især når man har automatgear, som jeg har, så er det perfekt, fordi det er der, vi bruger meget af vores tid,” siger han.

Håndværker har orden i sin firmabil

Og netop det, at håndværkerne har de bedste forudsætninger for at passe deres arbejde betyder meget for gennemførelsen af projekterne og deres humør, siger Kristian Iversen.

“Vi går meget op i, at alle, der er på pladsen, så vidt muligt skal have de bedste vilkår. Hvis alle er glade hele vejen rundt, så er jeg lykkedes rigtigt godt.”