Jeppe på EB Unlimited productions rekvisit lager
Håndværkerliv

Jeppe er rekvisitør: “Vi skal kunne alt fra VVS- til tømrerarbejde og indretning”

Når Jeppe Eb bliver hyret til en filmproduktion, skal han nogle gange både lave tømrerarbejde, lægge vand og trække strøm.

Skal du bruge en dryppende vandhane 50 meter ude i en skov? Eller en vanvittig bil? Eller den helt rigtige indretning til din politiserie? Jeppe Eb er manden, du ringer til.

Han er nemlig rekvisitør og har siden 2000 haft sit eget firma, hvor han arbejder med tv-serier som “Den som dræber” og reklamer for f.eks. McDonalds.

Rekvisitør er ikke et arbejde, man uddanner sig til. Derfor er det også lidt svært at forklare, hvad han egentlig laver, siger Jeppe Eb.

“Rekvisitør er ét af de sværeste job at beskrive. Der kan være forventinger om, at vi kan alt fra VVS til tømrerarbejde til indretning. Man påtager sig mange roller,” fortæller Jeppe Eb.

Oplever steder, ingen andre oplever

Samtidig er det pissehårdt at arbejde i filmbranchen, forklarer han, og det er ikke noget, han vil foreslå sine børn.

“Det er ikke lutter lagkage. Du vokser op i branchen og finder hen ad vejen ud af, om du kan leve af det og få et fornuftigt liv. Det er der mange, der har givet op på,« siger Jeppe Eb. 

Men selvom det er hårdt, er det også et unikt job, som giver en stor frihed og oplevelser, som ingen andre får.

“Vi får lov til at opleve steder, som ingen andre oplever,” smiler han.

--:--

Løser alle praktiske opgaver

Når Jeppe Eb bliver hyret til en produktion, er det ham, der løser alle de praktiske opgaver uanset, om det indebærer at save, ordne vand eller trække strøm. Og det skal bare spille.

“Der er altid en stram tidsplan inden for film. Film er dyrt. Der er pænt meget planlægning, der skal spille, for når man først møder op, og holdet står klar, så er der en forventning om, at det kører,” siger han.

Derfor er det også vigtigt for Jeppe Eb, at hans bil kan hjælpe ham med at være så effektivt som muligt.

“Tid er penge, så jo mere effektiv jeg kan være, jo mere tid kan jeg brug på familie og alt muligt andet. Så det er vigtigt for mig, at min bil spiller. Jeg kan godt lide orden. Jeg tror og håber ikke, at jeg er sådan som menneske, men i mit arbejde synes jeg, at det er enormt vigtigt at vide, hvor alting er. Det er effektivt for mig, at jeg er sikker på, at jeg ikke mangler noget,” siger han.

Bilen er hans kontor, og han bruger rigtig meget tid i sin bil. Derfor må den gerne være behagelig at køre, have god komfort og være et sted, hvor han føler sig godt til rette.

“Og så må den gerne udstråle, det jeg prøver på, at gøre mit job ordentligt. Og jeg vil gerne signalere, at jeg har styr på mine ting,” siger Jeppe Eb.