En kvinde står på en motorvejsbro og kigger på trafikken.

Seks spændende ideer til opladningsinfrastruktur

Seks spændende ideer til opladningsinfrastruktur

Opladningsinfrastrukturen er af afgørende betydning for udbredelsen af elektrificerede biler. Den næste generation af ladestandere venter imidlertid med nye innovationer. Vi præsenterer de mest spændende løsninger for fremtiden.

Her kan du se følgende:

  • Hvilke kreative løsninger der er til fortsat udbygning af opladningsinfrastrukturen
  • Hvordan gadelamper og fordelerkasser kan anvendes som ladestationer
  • Hvorfor brint kan forsyne en strømladestation med energi
  • Hvor langt vi er med dynamisk opladning under kørslen

 

Et heldækkende netværk af opladningsmuligheder er et vigtigt argument for mange bilkøbere, når det handler om at beslutte sig for en elbil. For hele tiden at gøre opladningsinfrastrukturen bedre og opladningen mere komfortabel fremkommer alternative ideer til ladestationer. Vi vil gerne præsentere seks af de ideer for dig.

1. Ladefox: ladestander med stopur

Systemet Ladefox fra Westaflex i Gütersloh, som producerer tekniske installationer til hjemmet, er blot en minimalistisk kasse, som er monteret på en tynd metalstang. Det specielle ved systemet: Det indeholder et nedtællingssystem. Derved kan udbyderen indstille et fast tidsinterval – fx 30 min. Når tiden er gået, sker der en automatisk deaktivering, og systemet er klart til den næste bruger. På den måde kan fx supermarkeder, boghandlere eller frisører, der tilbyder kunderne en opladningsmulighed, forhindre, at kunderne optager ladestanderen i længere tid end nødvendigt. Alt efter tidspunktet på dagen kan der ved hjælp af en timer indstilles forskellige takster.

En mand skubber en kvinde i en indkøbsvogn på en parkeringsplads.
Fuld power i retning mod fremtiden: Nye og til dels ukonventionelle ideer gør opladningen nemmere – fx ved supermarkeder.