Viden om varebiler

Tyverisikring af varevogn: Der er to løsninger, siger ekspert

I denne artikel har du muligheden for at få ekspertens bud på, hvordan du kan gøre brug af tyverisikring af varevogn og dermed beskytte din varebil mod ubudne gæster.

2023 har budt på en decideret indbrudsbølge i varevogne, hvilket har ført til øget bekymring blandt erhvervsdrivende. Dette har sat yderligere fokus på de manglede sikkerhedsforanstaltninger samt hvilke effektive løsninger, der virker. 

Uanset om du er en enkeltmandsvirksomhed, der bruger din varevogn til daglige opgaver, eller en mellemstor til større virksomhed med en udvidet flåde af varebiler, kan det være afgørende at være proaktiv med hensyn til at sikre dine erhvervskøretøjer mod indbrud. Læs mere nedenfor om tyverisikring af varebiler og find den løsning, der passer bedst til dine behov. 

Sikring af varevogne bliver et fokus i 2023 og fremad

2023 har været et rigtigt skodår. I hvert fald i forhold til indbrud i varebiler.  

Både virksomheder, forsikringsselskaber og politi har rapporteret om en markant stigning i antallet af indbrud. Tekniq Arbejdsgivernes nye medlemsundersøgelse viser, at hver fjerde installatør det seneste år har været ramt.  

Det er meget høje tal og voldsomt frustrerende for den enkelte håndværker. Ved hvert indbrud bliver der stjålet for i gennemsnit 70.000 kroner. Hertil kommer tabt arbejdstid! 

Men hvad kan du egentlig gøre for at styrke din varevognssikring? Få svaret her. 

Stigende efterspørgsel på varevognssikring

Peter Bjerregaard er salgschef hos RTT, som er en af Danmarks største totalleverandører indenfor bilindretning. Her har man også oplevet en stigende efterspørgsel på tyverisikring til varevogne. 

“Vi genkender helt klart billedet. Vi monterer flere og flere bilsikringer på flere og flere varebiler. Dels vil mester selvfølgelig gerne beskytte sin varebil mod indbrud, for det er noget rigtigt bøvl for håndværkerne at stå og mange deres materialer. Og dels er det mit indtryk, at det forsikringsmæssigt er en god ide, at man gjort noget for at sikre sin varebil” fortæller Peter Bjerregaard. 

Vær dermed opmærksom på, at før du investerer i varevognssikring, er det med andre ord en god ide at få undersøgt, hvad forsikringsselskabet siger til den. 

RTT har afdelinger over hele landet, og det er især i hovedstadsområdet og Nordsjælland, at efterspørgslen på tyverisikring er stor. Peter Bjerregaard og kollegerne opererer i udgangspunktet med to former for tyverisikring af varebiler: en mekanisk og en automatisk løsning. 

Læs også: Reoler i aluminium og solceller på taget: Indretning af firmabilen når nye højderÅbner et eksternt link

Den mekaniske tyverisikring

Den mekaniske tyverisikring er et integreret låsesystem, som fungerer uafhængigt af varebilens egne låse. Det er ikke synligt udefra, hvor låsene er placeret på dørene, så de kan ikke trækkes, bores eller brækkes op.  

Der er nemlig mange indbrud, der sker ved, at tyven får adgang til varebilens låsekabel- eller låsekasse. Derfor er det ekstremt vigtigt, at tyverisikringen fungerer uafhængigt af varebilens eget låsesystem.  

“Med den her løsning har du en særskilt nøgle til din tyverisikring på bilen. Låsen er integreret i varebilens karosseri, hvilket betyder maksimal sikring mod indbrud” forklarer Peter Bjerregaard. 

Cylinderen er forsikringsgodkendt efter dansk standard. Eneste minus er, at du skal huske at låse det ekstra system, for det er ikke automatisk. Det er den anden løsning til gengæld. 

Læs også: Sandt eller falsk: Ødelægger vejsalt din varebil?Åbner et eksternt link

Den automatiske tyverisikring

Rent sikkerhedsmæssigt fungerer den automatiske låsesikring på samme måde som det manuelle system. Altså som ekstra låsesystem der er integreret i varevognens karosseri.

Men det smarte er, at du kan styre tyverisikringen med en fjernbetjening. Du skal ikke stå og fumle med to nøgler, hvis du har hænderne fulde med værktøj og skal ind i din varebil.  

Der er også en anden genial funktion: hvis du glemmer at låse tyverisikringen, aktiverer den selv, når du er gået 100 meter fra varebilen. Det sker via chippen i din fjernbetjening.

Hvad koster det at få sikret sin varevogn?

Ifølge Peter Bjerregaard er rigtigt mange mestre begyndt at få tyverisikring monteret, når de får indrettet deres nye varebiler med alt det andet udstyr og interiør. 

Når man tyverisikrer sin varebil, er udstyret faktisk også forholdsvis billigt sammenlignet med de besparelser, det i længden kan medføre.  

“På en leasingkontrakt koster tyverisikring vel omkring en 50-100 kr.* om måneden. Så jeg vil mene, at det er en god investering“ siger Peter Bjerregaard. (*prisen er pr. 2023)