Viden om varebiler

Tyverisikring af varevogn: Der er to løsninger, siger ekspert

2023 har budt på en decideret indbrudsbølge i varebiler. Få ekspertens bud på, hvordan du sikrer din varebil mod ubudne gæster.

2023 har været et rigtigt skodår. I hvert fald i forhold til indbrud i varebiler. 

Både virksomhederÅbner et eksternt link, forsikringsselskaber Åbner et eksternt linkog politi Åbner et eksternt linkhar rapporteret om en markant stigning i antallet af indbrud. Tekniq Arbejdsgivernes nye medlemsundersøgelse viser, at hver fjerde installatør det seneste år har været ramt. 

Det er voldsomt høje tal og voldsomt frustrerende for den enkelte håndværker. Ved hvert indbrud bliver der stjålet for i gennemsnit 70.000 kroner.Åbner et eksternt link Hertil kommer tabt arbejdstid!

Men hvad kan du egentlig gøre for at styrke din varevognssikring? Få svaret her.

Reoler i aluminium og solceller på taget: Indretning af firmabilen når nye højderÅbner et eksternt link

Genkender mange indbrud

Peter Bjerregaard er salgschef hos RTT, som er en af Danmarks største totalleverandører indenfor bilindretning. Her har man også oplevet en stigende efterspørgsel på tyverisikring til varevogne.

RTT har afdelinger over hele landet, og det er især i hovedstadsområdet og Nordsjælland, at efterspørgslen på tyverisikring er stor.

“Vi genkender helt klart billedet. Vi monterer flere og flere bilsikringer på flere og flere varebiler. Dels vil mester selvfølgelig gerne beskytte sin varebil mod indbrud, for det er noget rigtigt bøvl for håndværkerne at stå og mange deres materialer. Og dels er det mit indtryk, at det forsikringsmæssigt er en god ide, at man gjort noget for at sikre sin varebil,” fortæller Peter Bjerregaard.

Før du investerer i en tyverisikring er det med andre ord en god ide at få undersøgt, hvad forsikringsselskabet siger til den.

Den mekaniske tyverisikring

Peter Bjerregaard og kollegerne opererer i udgangspunktet med to former for tyverisikring: en mekanisk og en automatisk løsning.

Den mekaniske tyverisikring er et integreret låsesystem, som fungerer uafhængigt af varebilens egne låse. Det er ikke synligt udefra, hvor låsene er placeret på dørene, så de kan ikke trækkes, bores eller brækkes op. 

Der er nemlig mange indbrud, der sker ved, at tyven får adgang til varebilens låsekabel- eller låsekasse. Derfor er det ekstremt vigtigt, at tyverisikringen fungerer uafhængigt af varebilens eget låsesystem. 

“Med den her løsning har du en særskilt nøgle til din tyverisikring på bilen. Låsen er integreret i varebilens karosseri, hvilket betyder maksimal sikring mod indbrud,” forklarer Peter Bjerregaard. 

Cylinderen er forsikringsgodkendt efter dansk standard. Eneste minus er, at du skal huske at låse det ekstra system, for det er ikke automatisk.

Sandt eller falsk: Ødelægger vejsalt din varebil?Åbner et eksternt link

Den automatiske tyverisikring

Det er den anden løsning til gengæld. 

Rent sikkerhedsmæssigt fungerer den automatiske låsesikring på samme måde som det manuelle system. Altså som ekstra låsesystem der er integreret i bilens karosseri.

Men det smarte er, at du kan styre tyverisikringen med en fjernbetjening. Du skal ikke stå og fumle med to nøgler, hvis du har hænderne fulde med værktøj og skal ind i din varebil. 

Der er også en anden genial funktion: hvis du glemmer at låse tyverisikringen, aktiverer den selv, når du er gået 100 meter fra bilen. Det sker via chippen i din fjernbetjening.

Hvad koster det?

Ifølge Peter Bjerregaard er rigtigt mange mestre begyndt at få tyverisikring monteret, når de får indrettet deres nye varebiler med alt det andet udstyr og interiør. 

Tyverisikring er da også billigt udstyr sammenlignet med, hvor stor en besparelse det kan medføre. 

“På en leasingkontakt koster tyversikring vel omkring en 50-100 kr. om måneden. Så jeg vil mene, at det er en god investering,« siger Peter Bjerregaard.