Konceptbilen e-Crafter holder på en landevej. I baggrunden kan man se nogle vindmøller.
Erhvervsbiler

Imponerer allerede mens den holder stille.

I 2016 blev konceptbilen til e-Crafter præsenteret. Og i 2017 blev de første biler udleveret. Volkswagen Erhvervsbiler har stort fokus på elektrisk mobilitet.

Fremtidens e-arbejdsplads.

Elektrisk mobilitet var allerede i 2016 en integreret del af virksomhedsfilosofien hos Volkswagen Erhvervsbiler. ”Vi præsenterer hverdagsanvendelige varebiler som mobil arbejdsplads og til mange forskellige formål hos vores kunder”, sagde Dr. Eckhard Scholz, som er øverste chef for mærket, dengang på udstillingen IAA Nutzfahrzeuge.

Konceptbilen e-Crafter på IAA Nutzfahrzeuge 2016.

Emissionsfri anvendelse i centrum af byer. I en ny form.

Den første eldrevne Crafter sætter nye standarder for emissionsfri kørsel i centrum af byer. For de vil i fremtiden kunne blive forbrændingsmotorfri zoner. Så vil især kurertjenester og andre transportvirksomheder få akut behov for kraftfulde elbiler. Præcis som e-Crafter.

Allerede e-Crafter-konceptbilen kunne måle sig med enhver dieselvariant. Den imponerede med de samme varerumsmål. Den havde nemlig en varerumsvolumen på ca. 11,3 kubikmeter og en maksimal varerumshøjde på 1.961 mm. Den størst mulige nyttelast udgjorde 1.709 kg. Og selv med over 1 ton vægt i varerummet kunne konceptbilen accelerere energisk med et drejningsmoment på op til 290 Nm nærmest uden forsinkelse. En kraftfuld elmotor med 100 kW sikrede den tilladte tophastighed på op til 80 km/h. Ved lavere hastighed udsendte den helt støjsvage konceptbil sin egen ”kørelyd” for at gøre fodgængere opmærksom på bilen.

Konceptbilen e-Crafter kører gennem et moderne bycentrum.

Et signal til den elektriske fremtid.

Man kan ikke køre særligt langt med elbiler? Batteriets ydelse i e-Crafter-konceptbilen beviste det modsatte. Kilometer efter kilometer. For med en rækkevidde på 160 km – afhængigt af kørestilen – var den velegnet både til bykørsel og til længere ruter uden for byerne. Og skal man på den helt store køretur ned gennem Tyskland: Et stop på ca. 45 min. er nok til at lade batterierne 80 % op. Det passer fint med en afslappende kaffepause. ”Vi tror på, at størrelsen på batteriet er den helt rette i begyndelsen og til dette formål. Men vi udelukker ikke, at vi med den hurtige udvikling inden for batteriteknologi i fremtiden vil tilbyde varianter med en længere rækkevidde”, forklarede Dr. Scholz på IAA-biludstillingen.

Olaf Lies, som er tidligere minister for økonomi, arbejde og trafik i den tyske delstat Niedersachsen, bekræftede på messen: ”Især til varelevering i centrum af byer er e-varebiler et ægte, fremtidsorienteret alternativ. Logistikbranchen står og venter på den slags varebiler – og Volkswagen Erhvervsbiler indtager en pionerrolle.” Også rent visuelt gik e-Crafter-konceptbilen nye veje. Med den særlige lakering i farven ”Reef Blå Metallic” samt en blå liste i kølergrillen adskilte den sig klart fra de hidtidige dieselvarianter. På den måde sendte varebilen et optisk signal til fremtidens elektriske mobilitet.

Logoet for den Europæiske Transportpris for Bæredygtighed 2018.

Med sit gennemtænkte koncept for lokal emissionsfri varetransport i centrum af byer imponerede e-Crafter magasinet »Transport« samt »HUSS-forlaget«, som tildelte bilen 1. pladsen i kategorien »Transporter & Lieferwagen«. (Kilde: »Transport«, udgave 22, 01.12.2017)

e-Crafter kører om natten gennem et oplyst bycentrum.

Gør fremskridtet synligt. Ikke hørbart.

Et nærbillede af forlygten på e-Crafter-konceptbilen.

Konceptbilen e-Crafter og dens særlige kendetegn: den specielle lakfarve ”Reef Blå Metallic”, lakerede stødfangere og sidebeskyttelseslister samt en blå liste i kølergrillen. Det markante kendetegn på alle elbiler fra Volkswagen Erhvervsbiler er til at få øje på: Dagskørelyset i C-signatur lyste også på fronten af konceptbilen e-Crafter.

Det vil måske også interessere dig:

Med Amarok til polarcirklen.

20 teams. 10 nationer. Et uforglemmeligt eventyr.

California møder Californien.

Det vil måske også interessere dig: