En hvid Amarok holder på den uendelige savanne i Sydafrika.
Erhvervsbiler

20 teams. 10 nationer. Et uforglemmeligt eventyr.

Erhvervsbiler

20 teams. 10 nationer. Et uforglemmeligt eventyr.

Kun et stenkast fra Krüger Nationalpark: Her fandt den eneste internationalt anerkendte 4x4 Offroad-konkurrence sted i oktober 2018.

Flere lande. Flere teams. Mere adrenalin.

The Spirit of Amarok. Den eneste offroad-konkurrence for amatører, der er anerkendt på verdensplan. Kendt for sine knaldhårde udfordringer. Takket være det enestående teamsammenhold. Og den unikke natur i Sydafrika. I 2018 blev det en uforglemmelig oplevelse for flere finalister end nogensinde før. For første gang kom hele 20 teams med hver to personer fra 10 lande til start. Med en Amarok pr. par kæmpede de om det eftertragtede Wolf-trofæ. To teams fra Tyskland kunne kvalificere sig og var med i Sydafrika.

Niveauet ved International Spirit of Amarok 2018 var ekstremt højt. For der var mange udfordringer. Nogle gange var hastighed afgørende. Andre gange var præcision og teknik afgørende. Men hele tiden var samarbejdet mellem fører, co-pilot og bil afgørende. Fx ved bakkemanøvrer med bind for øjnene, hvor styringen foregår ved hjælp af co-pilotens kommandoer via radioforbindelse.* Også hjulskift på tid var en overraskende vanskelig disciplin for finalisterne og krævede teamarbejde og fuld koncentration.

* De forskellige discipliner blev gennemført på afspærrede områder, som ”Spirit of Amarok“ blev afholdt på, og det er forbudt at gennemføre dem på offentlig vej. Forsøg ikke at gøre det efter.

Et illustreret kort over Sydafrika viser, hvor Spirit of Amarok. finder sted.
På et gruppefoto ses deltagerne i den international Spirit of Amarok 2018.

Kørsel som i en actionfilm.

--:--

Konkurrenter dagen lang. Kammerater om aftenen.

Ein weißer Amarok fährt beim internationalen Spirit of Amarok 2018 in Südafrika durch unwegsames Gelände.

International Spirit of Amarok er meget mere end blot en offroad-konkurrence. For det handler ikke kun om at vinde. Det handler lige så meget om at få en oplevelse sammen. Det er begejstringen for Amarok og glæden ved at køre i uvejsomt terræn, der forener alle deltagerne.

I løbet af dagen kæmper holdene ikke kun om vigtige point. De hepper også på hinanden. Og om aftenen samles de alle. De hygger sig med lækker mad og drikke. Og nyder programmet med traditionel livemusik ved lejrbålet.

Nogle deltagere i Spirit of Amarok 2018 sidder sammen ved lejrbålet om aftenen.

En god holdning.

Ekstreme stigninger og sammenfletninger, meget forskellige typer underlag fra sand og sten til mudder og endda vand: Amarok er som en fisk i vandet i vanskeligt terræn. Og selv her bevæger den sig problemløst rundt. Og i den forbindelse har den gavn af det elektroniske stabilitetsprogram med bremseassistent inklusive offroad-ABS og standardmonteret bjergigangsætningsassistent og nedkørselsassistent. Men især den mekaniske differentialespærring på Amarok skal fremhæves.

Det er ikke så overraskende, at mange førere var imponerede over, hvor nem Amarok er at køre. 

”Man føler sig automatisk som en bedrer fører.” 
Francisco Nwamba, journalist fra Sydafrika.

Dobbeltsejr til Sydafrika.

På den sidste konkurrencedag gav deltagerne igen alt, hvad de havde i sig, under endnu mere vanskelige forhold. Om natten havde et kraftigt regnvejr sørget for ekstremt glatte forhold. Imod slutningen lagde de to sydafrikanske teams sig i spidsen. Dermed tog de 1. og 2. pladsen og førstepladsen blandt landene efterfulgt af Australien og Botswana. 

Vinderteamet i International Spirit of Amarok 2018 viser det eftertragtede Wolf Trophy.

Til sidst blev det vildt.

Efter konkurrencedagene fik deltagerne igen mulighed for at hygge sig sammen i det sydafrikanske vildnis. På en udflugt til Krüger Nationalpark oplevede de dyrene helt tæt på  – den perfekte afslutning på et uforglemmeligt Spirit of Amarok 2018.

Efter Spirit er før Spirit.

Også i 2019 får de offroad-begejstrede muligheden for at måle sig med ligesindede ved Spirit of Amarok. De bedste bliver igen inviteret til den internationale finale i Sydafrika.

Hvis du godt kunne tænke dig at deltage og få rettidige informationer om tilmeldingen, skal du følge Amarok på Facebook eller kigge forbi i Amarok Club.

Det vil måske også interessere dig:

Vincent Langer bruger vinden som fremdrift. Og folkevognsrugbrødet.

California møder Californien.

Livreddere i aktion.

Det vil måske også interessere dig: