Et par står på stranden og betragter solnedgangen ved en California fra Volkswagen Erhvervsbiler.
Camperlife

30 år med frihed. Og eventyret fortsætter.

California. Synonym med uafhængighed. Et rullende hjem for millioner af rejsende. Og klar til de næste 30 år med uforglemmelige oplevelser.

Skriver rejsehistorie: California.

1988 – året, hvor AC/DC indspillede deres 13. album. Hvor filmen ”Rain Man“ fik premiere i biograferne. Og hvor California blev præsenteret for omverdenen i forbindelse med CARAVAN SALON i Essen. Fra den første dag stod den for maksimal frihed. Den var baseret på T3 og bød på et intelligent pladskoncept på en meget kompakt grundflade. Den bragte sin fører sikkert gennem de smalle gyder i italienske landsbyer, gennem hårnålesving i bjergene og ind i de travle bycentre i storbyerne. 30 år senere er den fleksible autocamper stadig et yndlingshotel på hjul for mange rejseglade mennesker. California T3 fra 1988 har i mellemtiden fået det ædle prædikat af veteranbil. Og de efterfølgende generationer af bilen er godt på vej til at gøre det efter.

Gør spontanitet endnu mere komfortabel: Grand California.

Vi ser en Volkswagen Grand California 600 og en Grand California 680 i fugleperspektiv.
En Volkswagen Grand California holder på en bjergtop. En anden kører op gennem hårnålesvingene i baggrunden.

Uanset om man har glædet sig til den store rejse i månedsvis, eller om man spontant tager af sted på en weekendtur – på ferien må der godt være lidt mere af det hele ikke sandt? Mere god mad. Mere søvn. Flere uforglemmelige oplevelser. Og naturligvis mere komfort. Derfor har California fået en storebror. Takket være en inddeling med fem separate områder inklusive badeværelse er livet i den nye Grand California næsten lige så komfortabelt som derhjemme.

Grand California 600** og den nye Grand California 680** er baseret på Crafter og byder på rigelig plads til dejligt samvær – og alt det, som man har brug for på turen. Og det er uanset, om det gælder yndlingstøjet, et par dusin tøjdyr eller tre surfbrætter og udstyr. Når de første solstråler skinner gennem panoramataget (ekstraudstyr) om morgenen, vil man gerne blive liggende bare lidt længere i de behagelige senge. En køkkenafdeling med to gasblus og køleskab inviterer til, at man ind imellem selv tilbereder lækkerier fra det land, man opholder sig i. I det hyggelige opholdsområde kan man spise, tale sammen og slappe af. Og hvis man hellere vil være ude hele tiden, kan man bare køre markisen ud og stille de smart integrerede campingmøbler op. Så er friluftsværelset klar. I Grand California kan man endda nyde at have sit private badeværelse med brusekabine. Det betyder, at man aldrig mere skal tumle rundt på campingpladsen med en lommelygte i mørke. Hvis man endnu ikke er helt overbevist af så meget komfort, skal man bare glæde sig til den første prøvekørsel: Begge varianter er nemlig udstyret med assistentsystemer som fx den sensorbaserede sidebeskyttelse***. Og bilerne er næsten lige så ukomplicerede at køre som en personbil. En stor køreoplevelse kan man kalde det.
Her kan man se alt om den nye Grand California.

** Modelbetegnelserne angiver bilens totallængde i cm.
*** Inden for de systemmæssige grænser.

--:--

Det vil måske også interessere dig:

70 år ung. Og stadig helt i front.

Livreddere i aktion.

Imponerer allerede mens den holder stille.

Det vil måske også interessere dig: