En gæst på Bulli Summer Festival kigger ud af sit smukt dekorerede folkevognsrugbrød.
Camperlife

70 år ung. Og stadig helt i front.

I forbindelse med den første ”Bulli Summer Festival“ mødtes ejere af et folkevognsrugbrød fra hele Europa for at fejre én ting: kultbilens 70 års fødselsdag.

Udsmykket med kærlighed. Folkevognsrugbrødet.

Gæster fra 16 europæiske lande kom i ca. 1.000 biler for at fejre folkevognsrugbrødets fødselsdag. Mange af ejerne har på kærlig vis dekoreret motorhjelmen på deres Transporter – fx Volkswagen T1 eller T2 – med blomstermotiver. Andre har lagt guirlander over instrumentpanelet og pyntet hele bilens kabine. På siden blafrer små flag i vinden. ”Im Herzen barfuß“ pryder en bils bagende. Et folkevognsrugbrød holder man ikke op med at elske.

Et gammelt folkevognsrugbrød kører på motorvejen.
Dit folkevognsrugbrød vil tilbage dertil, hvor det hele begyndte – til Wolfsburg og Hannover.

Folkevognsrugbrødet. En livsfølelse.

Kærligheden til folkevognsrugbrødet kan ses i førernes ansigt. De har blomster og pynt i håret. Nogle har endda fået en tatovering af et folkevognsrugbrød. For dem er folkevognsrugbrødet nemlig mere end blot en bil. Det er en livsfølelse, som bringer alle generationer sammen: Det er følelsen af frihed. Derfor mødes hele folkevognsrugbrødsfamilien på den første store Bulli Summer Festival. Ejere af veterantransportere af typen T1, T2 eller T3 mødes og udveksler erfaringer. 

Som det hører sig til på en festival, camperer mange af gæsterne i deres biler på festivalområdet ved Allersee. Så er der rig mulighed for hyggeligt samvær. Og naturligvis for at sammenligne bilerne i forskellige konkurrencer. For alle bilerne har noget særligt at byde på: fra hjemmehæklede hjulposer og 600 kg tunge musikanlæg til en hyggelig atmosfære med kaminild.

Fri bane for 350 folkevognsrugbrød.

Som afrunding på sommerfesten kører man om søndag i en meget lang konvoj. 350 folkevognsrugbrød sætter sig i bevægelse og begiver sig på et road trip fra Wolfsburg til fabrikken i Hannover, hvor Volkswagen producerer varebiler. Tusindvis af tilskuere vinker til den farverige parade fra motorvejsbroerne. Sikke et syn, når folkevognsrubrødene kører i konvoj på en næsten snorlige række. 

Vel ankommet til fabrikkens porte kan festen for alvor begynde. Nogle folkevognsrugbrød indrettet som madvogne stiller sulten efter turen fra Wolfsburg – naturligvis også med den legendariske Volkswagen Currywurst. Stemningen stiger, da popbandet Marquess fra Hannover, sangerinden Jea Assiamah og DJ-Team Adaptiv fyrer op under unge og gamle fans af folkevognsrugbrødet. En helt uforglemmelig weekend!

Det var så fedt. Bulli forever!

De bedste øjeblikke fra den allerførste festival for folkevognsrugbrød viser en ting helt tydeligt: Ingen anden bil skaber så meget sammenhold som den legendariske Transporter. Og sådan har det været, siden bilen blev udviklet i 1950 – med seks generationer af bilen.

--:--

Det vil måske også interessere dig:

Nye features. Nye standarder.

Med Amarok til polarcirklen.

Living the Van Life: en professionel cykelrytters kærlighed til T3.

Det vil måske også interessere dig: