Christian Junker riding his mountain bike next to his black VW Tiguan 1 with bike rack
Hverdagens Volkswagen

Væk fra de store veje med Tiguan


Christian Junker er tysk mester i mountainbike og elsker eventyr. Uanset om det er på mountainbike eller i bil, så mister familiefaren aldrig grebet selv på de vådeste og mest ujævne overflader.

En sidste dyb indånding og så af sted

--:--

Fuld fart nedad hen over rødder og sten, hop hen over forhindringer og høj fart gennem mudder – rendyrket koncentration. Denne adrenalinfyldte disciplin er kendt som downhill-mountainbikeræs. Historien bag denne sportsgren begyndte i 1970’erne i bjergene i det nordlige Californien. I starten af 90’erne begyndte mountainbikesporten at brede sig ud over Europa, og den var ikke længere kun for amatører. Christian Junker har kørt ned ad mere end én bakke i sin karriere – han er en af Tysklands bedste mountainbikeryttere. ”At race med sin cykel gennem skoven, gennem naturen, det er bare fantastisk. Adrenalin, frihed, glæde – alt sammen på én gang!” Det er ikke svært at forestille sig – kombinationen af en udendørs oplevelse og sport lyder som noget, der er rigtigt sjovt. Og hvad med alt det mudder, når det er dårligt vejr? ”Det er normalt det allersjoveste”, griner familiefaren. Hans unge datter elsker også at drøne rundt i mudderet – så han kan allerede begynde at dele nogle af sine interesser med børnene. Og hvad med hans kone? Hun er stolt over Christians succes og støtter hans passion fuldt ud – og alt det, der følger med. ”Jeg elsker familielivet, men jeg nyder også de små øjeblikke, jeg har for mig selv.”

Adrenalin, frihed, passion
Christian Junker  
Christian Junker with helmet and opened visor in portrait

Op og op

Mountainbikebaner ligger uden for alfarvej. Hvis du vil køre på dem, har du brug for hjælp fra en selvsikker firehjulet følgesvend. For Christian begynder det sjove ikke først, når han er oppe på toppen af bjerget – det starter på vejen op.

Christian Junker is riding his mountain bike down a slope
På jagt efter adrenalin

Fred og ro tidligt om morgenen, et solidt morgenmåltid, og så er det tid til at komme af sted. ”Jeg tjekker altid mit udstyr, før jeg kører – tager et kig på dækkene og pedalerne. Det tager lidt tid, men jeg skal kunne stole på hver eneste komponent. Når alle komponenter passer perfekt, så har jeg en indre ro.” Med SUV'en kan man køre stilfuldt og, som noget helt afgørende, pålideligt op i bjergene.

Christian kører naturligvis ikke kun downhill på sin cykel – han har kørt på nærmest alle tænkelige baner og underlag. Derfor ved han, at det øjeblik, hvor man sætter sin Tiguan i gear, kan skabe en lignende følelse mellem bilen og dens fører. ”At mærke underlaget under dig, lægge mærke til hvordan hjulene reagerer på det og tilpasse din kørestil på et splitsekund – det gælder på samme måde på fire hjul som på to hjul!”

Christian Junker sits at a lake and prepares himself mentally for an excursion
Jeg ved aldrig, hvad der venter rundt i næste sving, men uanset hvad det er, så er jeg klar
Christian Junker
Christian Junker is riding his mountain bike down a slope
Jeg er på farten, nyder alt det smukke omkring mig, flygter fra hverdagslivet
Christian Junker

Hop op på cyklen, og kør af sted ned ad bjerget – så hurtigt og actionspækket som muligt. ”Jeg kan mærke alle rystelserne give genlyd i hele min krop, men det får mig aldrig ud af kurs.” Christian drøner hen over grene, sten og rødder. Men er det ikke farligt? Mountainbikes er konstrueret til at kunne klare ujævne overflader på fremragende vis: Bredere dæk med et dybt mønster og en god affjedring sikrer bedre greb på stierne. Det kræver også en høj grad af koncentration, så man ikke overvurderer egne evner og kan holde cyklen under kontrol hele tiden.

Christian Junker ends his bike tour on his Tiguan 1, which brings him home reliably - Volkswagen older models

Udendørs – beskidt – episk

Christian Junker rides his mountain bike along a muddy track in a forest

På alle ture ud på landet, uanset om det er på to eller flere hjul, så bliver man altid lidt snavset. ”Selv i godt vejr på tørt underlag bliver man støvet til – det er bare en del af sportens natur. Hvis jeg kunne stige af cyklen uden en eneste snavset plet på mit tøj, så ville det ikke føles rigtigt.” Cykler eller biler bliver ofte rengjort nøje lige efter turen – for man kan jo kun stole på materiellets kvalitet, hvis man behandler det korrekt. Og mens cykelkæder smøres omhyggeligt med olie, og forruder renses for mudder og småsten, hvad sker der så med de personer, som rengør deres grej? Ja, deres tøj bliver meget beskidt.

Jeg har brug for pålidelighed, tillid, udfordringer og frihed
Christian Junker

Uanset om det er på en mountainbike eller i en Tiguan, op i bjergene eller ned i dalene: Sammenligningen mellem en mountainbike og en Tiguan er faktisk ikke så langt ude, vel?

Læs mere om Tiguan

Christian Junker starts his mountain bike tour, in the background are several parked VW cars

Frihed er ikke kun noget, som man føler på sin mountainbike – det ligger også i konstruktionen af din Volkswagen: Med vores tilbehørsprodukter kan du individualisere din model ud fra dine egne ønsker og behov.

Se Volkswagen Tilbehør