Hverdagens Volkswagen

Taigo spiller på nye tangenter

Volkswagen udvider paletten af crosssover- og SUV-modeller og introducerer den nye elegante Taigo. Den leverer en inspirerende kombination af coupé-design og SUV-appeal, som vi hidtil kun har set på mere eksklusive biler.

(VieW December 2021 nr. 2 Årgang 47) - Tilmeld dig VieWÅbner et eksternt link

En skarp profil

Taigo har en taglinje, der løber i en svag bue ned mod bagenden af bilen, hvor den ender i det karakteristiske baglygtebånd, der løber i hele bilens bredde. Et iøjnefaldende karakteristika ved Taigo er det lange parti sideruder, hvor vindueslinjen stiger svagt hen med den bageste del af bilen, og den tredje siderudes udformning giver en slank og skrå C-stolpe og tilfører designet dynamik. Taigo ser ud som om, den vil fremad, selv når den holder stille. Hvilken størrelse er Taigo? Den måler 427 cm i længden og er hele 16 cm længere end en T-Cross, til gengæld er den ni centimeter lavere. Alligevel står Taigo lige så højt over vejoverfladen som en T-Cross og byder derfor på samme gode siddehøjde. Frihøjden under bilen, de store smarte alufælge, sorte skærmkanter og sideskørter med alufarvede indlæg tilfører på diskret vis crossover-appeal til Taigos sportslige design.

Den nye Taigo mikser SUV-appeal med elegante og sportslige linjer uden at gå på kompromis med rummelighed.

Et markant ansigt i trafikken

Selv om Taigo er en kompakt størrelse, har den udstråling som en fuldvoksen crossover. Det starter med et frontdesign, der giver Taigo en selvsikker attitude og et letgenkendeligt design. LED-forlygterne skærer sig ind i den brede og dybe kølergrill og giver Taigo et karismatisk ”ansigt”. Dette bliver endnu mere udpræget, når Taigo er udstyret med de avancerede IQ.LIGHT-LED-matrix-forlygter (standard på Taigo Style og Taigo R-Line), der er forbundet med en LED-lysstribe i hele kølergrillens bredde. Et designelement, du også finder på dyrere modeller som Tiguan og Arteon, og som giver bilen en helt unik lyssignatur i mørke.

En perfekt afslutning

Det er her, at Taigo skiller sig ud fra mængden. Den faldende taglinje, den lave, skrå bagrude og tagspoileren giver Taigo et distinkt coupé-look, og sammen med det brede lygtebånd, der forbinder LED-baglygterne med en LED-lysstribe i hele bagklappens bredde, fremstår bagenden sportslig og eksklusiv. Den sportslige R-Line-version af Taigo adskiller sig fra de andre udstyrsvarianter ved at have en bagkofanger med en integreret diffuser i højglans sort, en refleksstribe i hele bilens bredde og kanter i kromlook omkring udstødningsrørene.

En coupé uden pladskompromiser

Normalt synes coupé-design og familiebil ikke umiddelbart at være forenelige størrelser. Men det er det i Taigo. Det elegante coupé-design betyder ikke, at du går på kompromis med rummeligheden i Taigo, der med en akselafstand på hele 257 cm byder på god benplads og hovedhøjde for bagsædepassagererne. Åbn den store bagklap og du har god adgang til et 438 liter stort bagagerum, hvilket er på niveau med flere biler i klassen over Taigo.

En opkoblet og digital førerplads

Taigos elegante ydre linjer er ført igennem i interiøret, der har et enkelt og stilrent instrumentbord, hvor Digital Cockpit og infotainmentsystemet sidder i samme niveau på instrumentbordet. Det ser ikke kun elegant ud, det er også optimalt i forhold til ergonomi og funktionalitet, når du betjener bilens mange funktioner. Digital Cockpit, der er standard på alle varianter af Taigo, giver dig et godt overblik over vigtige informationer, og du kan med view-knappen på multifunktionsrattet skifte mellem tre forskellige layouts af instrumenteringen. Som ekstraudstyr tilbydes en DK komfortpakke med Digital Pro Cockpit, der har et større 10,25”- display i farver, der eksempelvis kan vise kort fra navigationsanlægget eller foto af den person, som du ringer til.

Førerpladsen i Taigo er 100 % digitaliseret, intuitivt indrettet og i høj kvalitet. I Style-versionen kan Taigo udstyres med en Visual-grøn-stylingpakke (ekstraudstyr), der giver interiøret et inspirerende frisk look.

Mange avancerede assistenter

Volkswagen har altid haft en ambition om at demokratisere teknologi og kunne tilbyde de nyeste og mest avancerede sikkerhedssystemer i alle deres modeller. Det er Taigo et godt eksempel på. Det gælder udstyr som IQ.LIGHT-LED-matrix-forlygterne (standard på Taigo Style og Taigo R-Line), der er adaptive og hele tiden tilpasser sig kørselsforholdene, så du kan køre med permanent fjernlys og få optimalt lys uden at genere dine medtrafikanter. Taigo er udstyret med Travel Assist, der kombinerer den adaptive forudseende fartpilot med vognbane-assistenten og muliggør delvist automatiseret kørsel, hvilket både øger komforten og sikkerheden. Travel Assist kan sammen med DSG-gearkassen og data fra navigationsanlægget proaktivt tage højde for andre kørselsforhold og tilpasse farten efter lokale hastighedsbegrænsninger, byzoner, T-kryds og rundkørsler. Du skal dog stadigvæk selv have fuld kontrol over bilen, og pulssensorer i rattet registrerer, om du har hænderne på rattet. Travel Assist er blot ét element i det omfattende sikkerhedsudstyr i Taigo, der også kommer med Blind Spot Sensor, Rear Assist (advarer og aktiverer nødbremse ved risiko for kollision ved bakning) og Park Assist (scanner parkeringsplads og overtager manøvrering ved parallelparkering).

Maskiner med gode manerer

Ude under motorhjelmen på Taigo ligger raffinerede TSI-benzinmotorer, der kombinerer passende motorkraft, kultiveret motorgang og moderat brændstofforbrug. Taigo kan fås med en 95 hk stærk 1,0 TSI-motor og 5-trins manuel gearkasse eller en 110 hk 1,0 TSI-motor med 6-trins manuel gearkasse, hvor sidstnævnte for en merpris også tilbydes med 7-trins DSG-gearkasse. Topmodellen af Taigo kommer med en 150 hk stærk 4-cylindret 1,5 TSI-motor, der leverer suveræn motorkraft og præstationer, der matcher det dynamiske design. Taigo 1,5 TSI er udstyret med 7-trins DSG-gearkasse og accelererer fra 0 til 100 km/t på kun 8,3 sek. og har en topfart på 212 km/t