Rider Janina Sandvoß climbs on her horse for a ride in the dawn
Hverdagens Volkswagen

”Når mine fødder ikke længere kan nå jorden, så føler jeg mig fri.”

Janina Sandvoß er en passioneret hesterytter. Hun og hesten giver sig fuldt ud – sammen er de et team. Se mere om det ansvar, der følger med denne hobby, og hvor meget hun får ud af det.

”Uanset vejret, uanset tidspunktet...”

For en hestefanatiker findes der ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Så derfor tager Janina Sandvoß hen til stalden – uanset vejret – for at besøge sin elskede firbenede ven. Lige siden hun var lille, har Janina brugt næsten al sin fritid i og omkring hestestalden. Det begyndte som en sjov hobby, men takket være hendes oplevelser inden for konkurrenceridning blev det efterhånden mere ambitiøst: ”Mit mål har altid været at blive ved med at udvikle mig som team sammen med min hest.” Det er lig med regelmæssig træning, ekstra træningskurser og en sund mængde disciplin.

--:--
Min hest er afhængig af mig
Janina Sandvoß

Et stort ansvar – hver dag

”Én ting, man altid skal huske, er det store ansvar: Jeg er ansvarlig for hans velbefindende, for at sikre, at han får nok motion og den rette pleje”, forklarer den passionerede rytter. Håndteringen af disse daglige opgaver kræver den rette form for mobilitet: ”Jeg har brug for en alsidig bil, som kan være en hjælp i forbindelse med min passion, og som jeg kan stole på. En robust bil, som både kan klare bykørsel og kørsel ude på landet – uanset underlaget. Og det klarer Passat Variant nemt: Uanset om det gælder de daglige ture i byen, på motorvejen på vej på arbejde eller offroad på vej til det næste stævne – Janina er klar til det hele.

Portrait of rider Janina Sandvoß and her horse looking at each other

Kraftfuldt udstyr og optimale forberedelser

Den rette kraftfordeling offroad

Janina er meget glad for firehjulstrækket, forklarer hun: ”Da jeg kører med en anhænger, har jeg brug for masser af kraft og dynamik med det rette vejgreb.” 4MOTION fordeler trækkraften derhen, hvor der er brug for den, på hvert hjul – men det er kun muligt med de rette dæk. Og lige netop derfor skifter hun til vinter- eller sommerdæk, så snart sæsonen begynder.

Janina Sandvoß gallops though nature on her horse

På farten sammen – uanset om man er på fire hjul eller fire hove

Janina Sandvoß on her horse rides past her horse trailer
Uden anhænger ville jeg ikke komme langt!
Janina Sandvoß

Uanset om det er ridetræning i klubben henne om hjørnet, et træningskursus i en nærliggende by eller et stævne lidt længere væk, så kan man som oftest ikke bare ride derhen. Så anhængeren spændes for, og hesten læsses ind, så turen til stedet bliver nem og bekvem.

At holde hovedet koldt, selv når situationen spidser til

”Min hest havde fået kolik, og jeg var nødt til at køre ham til dyrlægen. Sikken et palaver! Da vi ankom til dyrlægeklinikken, blev det hurtigt klart, hvor forvirrende stedet var. Heldigvis havde jeg et ekstra sæt øjne, så jeg ikke havde nogen problemer med at bakke anhængeren ind i den smalle indkørsel”, siger Janina. Med sine fire kameraer viser ”Area View” også omgivelserne, så man kan få et tydeligt overblik over det hele. Og derudover giver områdevisningen mulighed for at rette bilen præcist op i forhold til anhængerens trækstang. ”Min servicerådgiver fortalte mig, at man skal være opmærksom på et par ting i forbindelse med dette assistentsystem. Eksempelvis skal forruden udskiftes, fordi den er blevet beskadiget af en sten. Kameraerne skal kalibreres korrekt”, smiler Janina. ”Det vidste jeg ikke.”

Mit hjerte følger min hest. Vi er partnere
Janina Sandvoß
Landscape photograph in which Janina Sandvoß rides on her horse though nature

Lange rideture i weekenden

”Uanset hvor stressende min dag har været, så glemmer jeg alt om det, når jeg træder ind i stalden. Der ser jeg bare frem til en dejlig velkomst fra min følgesvend”, forklarer rytteren med et smil. Ud over at håndtere alle tingene omkring stalden ser hun allermest frem til en lang ridetur i weekenden: ”Når mine fødder ikke længere kan nå jorden, så føler jeg mig fri.” Janina taler begejstret om freden og roen i skoven, de lange strækninger med galop og kvalitetstiden alene med sin hest.

Det perfekte tilbehør til det perfekte team

Ridning kræver en hel del udstyr – lige fra sadlen til hovedtøjet og rengøringsgrejet: ”Vi har selvfølgelig brug for, at udstyret er godt vedligeholdt, for at vi kan føle os sikre og komfortable.”

A VW Passat B6 with a horse trailer on a rural road – Volkswagen older models

Eventyr nonstop og ikke et eneste spor at se på Passaten

Turene til stalden sætter også deres spor i Passaten: ”Mine venner griner altid af halmen i min bil, for jeg har jo ikke hesten med på bagsædet.” Så en gang om måneden får hele bilen en grundig støvsugning og rengøring.

Janina Sandvoß saddles her horse and prepares it for the ride, next to her stands her VW Passat B6 with horse trailer

En bil skal være pålidelig

”Jeg klarer alting med min Passat: Jeg anvender den til transport af foder, til sadeldækkener, som skal vaskes, og til indkøbsture”, siger Janina og peger på bilens rummelige bagagerum.

Læs mere om Passat Variant

A VW Passat B6 pulls a horse trailer - Volkswagen older models

For at det hele kan få sin faste plads i bagagerummet, tilbyder vi en række passende transportløsninger. Og med vores tilbehørsprodukter kan du ikke bare gøre din Volkswagen endnu mere praktisk, du kan også individualisere den ud fra dine egne ønsker. Du kan få mere information hos din Volkswagen partner.

Læs mere om Volkswagen Tilbehør

Find forhandlerÅbner et eksternt link