Elektrisk Mobilitet

Ni tips til længere rækkevidde med ID.-modeller om vinteren

Er det muligt at reducere tabet af rækkevidde om vinteren med en komplet eldrevet ID.-model, uden at man behøver at gå på kompromis med komforten? Det er det, hvis du følger vores ni tips.

(12/03/2021)

Tip 1: Køreindstilling B i byen, køreindstilling D på landet

Alle ID.-modeller er udstyret med køreindstillingerne B og D. B (der står for "brake") er velegnet til kørsel i byen: Når du fjerner foden fra speederen, regenererer bilen strøm - den bruger elmotoren bag i bilen til at bremse og omdanner den kinetiske energi til strøm, som derefter lagres i batteriet. D (der står for "drive") derimod er køreindstillingen til kørsel på motorveje og hovedveje - her fortsætter bilen med at rulle, når du fjerner foden fra speederen. At anvende kinetisk energi er den mest effektive måde at komme frem på.

Førerassistentsystemerne hjælper dig med at spare strøm

Tip 2: Tænk fremad under kørslen, og aktiver ECO­ programmet

Ved hastigheder over ca. 60 km/h er effektiviteten især afhængig af luftmodstanden. I takt med at hastigheden øges, stiger strømforbruget i en elbil tilsvarende uforholdsmæssigt. 10 km/h ekstra  kan have en betydelig  indvirkning på rækkevidden. Tænk fremadrettet, når du kører, og anvend rullefunktion, hvor det er muligt. Og vælg Eco-køreindstillingen fra køreprofilindstillingerne! Dette reducerer airconditionanlæggets strømforbrug en smule og understøtter effektiv kørsel ved acceleration. Du kan på et hvilket som helst tidspunkt anvende kickdown til at overrule dette.

Tip 3: Anvend førerassistentsystemer

Alle ID.-modeller er udstyret med Eco-assistentsystemet som  standardudstyr. Dette system understøtter en fremsynet, effektiv kørestil. Når bilen for eksempel nærmer sig et sving eller et bebygget område, anvender systemet meddelelser  til at informere føreren om, hvornår foden skal fjernes fra speederen. Eco­ assistentsystemet øger også automatisk rekuperationen, hvor det er muligt.

Tip 4: Opvarm kun førerområdet

Kører du i en ID.-model med 2-zoners eller 3-zoners klimaanlæg? Hvis du er alene i bilen, så opvarm om muligt kun førerområdet. Du kan også konfigurere denne selektive klimatisering, når du bruger We Connect-appen til at forvarme bilen.

Tip 5: Opvarm kontaktområder

Hvis du kører i en ID.-model med sædevarme og ratvarme, så aktiver begge dele ved en kold start om vinteren! Opvarmede kontaktområder giver dig en følelse af velbehag, hvilket betyder, at du kan skrue en smule ned for varmen. Dette giver dig mulighed for at spare strøm og dermed opnå en længere rækkevidde.

Tip 6: Kontroller dæktrykket

Tjek dit dæktryk regelmæssigt - selv et dæktryk, der er 0,3 bar for lavt, kan målbart øge rullemodstanden og derved forårsage unødvendigt ekstraforbrug.

Tip 7: Tilslut bilen til strømforsyningen under forvarmningen

Aktiver forvarmningen af kabinen. Den nemmeste måde at gøre det på er med We Connect-appen - inden du starter bilen. Både højspændingsvarmesystemet, der er standardudstyr i bilen, og varmepumpen, der fås som ekstraudstyr, får den nødvendige strøm direkte fra elnettet. Derved efterlades dine batterier  fuldt opladet, og rækkevidden påvirkes ikke. De nyeste ID.-modeller (fra slutningen af 2021) kan forvarme både kabinen og batteriet, når de er koblet til elnettet. Og i øvrigt: Hvis du kører i et koldt område, så bare rolig: ID.-modellerne kan nemlig også starte ved ekstremt lave udetemperaturer.

Tip 8: Fjern unødig vægt

Når du kommer hjem fra en ferie, så sørg for at fjerne anhængeren eller tagbagagebæreren med det samme - den slags tilfører nemlig bare ekstra vægt og øger luftmodstanden. Anvend ikke bagagerummet til at opbevare en masse drikkevarer i.

Tip 9: Skift omgående til sommerdæk

Når vinteren lakker mod enden, skal du skifte til sommerdæk så hurtigt som muligt! Specielt til ID.-modeller er de blevet optimeret til at kunne rulle nemt. Vinter- og helårsdæk har en højere rullemodstand, der gør, at rækkevidden reduceres.

Du kan spare vægt ved at tømme dit bagagerum, og du kan reducere luftmodstanden ved at fjerne anhængeren eller tagbagagebæreren efter en ferie