Ralf Brandstätter i en samtale ved siden af en VW ID.4
Elektrisk Mobilitet

ID.4-produktionsstart: næste generations SUV

Elektrisk Mobilitet

ID.4-produktionsstart: næste generations SUV

Alsidig, dynamisk og komplet eldrevet: Kort før verdenspremieren starter serieproduktionen af ID.4, der er den første SUV i ID.-familien. Med denne sportslige SUV elektrificerer Volkswagen en af de p.t. mest populære bilklasser og viser, at elbilsoffensiven først lige er begyndt.

Hele fundamentet for en SUV er blevet gentænkt

At køre i en SUV og samtidig tænke på bæredygtighed? Med en ID.4 går du ikke på kompromis. Den kombinerer alsidigheden fra en moderne SUV med de bæredygtige præstationer fra en elbil – og sætter bogstaveligt talt sammen med ID.3 gang i tidsalderen for elektrisk mobilitet hos Volkswagen. Begge modeller er baseret på den modulopbyggede elbilsplatform (MEB), som er en ensartet bilplatform, der er konstrueret specielt til elbiler. Og den udgør med ekstra plads, komfort og rækkevidde det perfekte grundlag for alle bilklasser – fra den lille bybil til MPV’en. Det gør også produktionen langt mere effektiv.

Med ID.4 udvider Volkswagen sin portefølje med en komplet eldrevet bil i det største vækstsegment i verden – klassen for kompakte SUV'er.
Ralf Brandstätter
CEO for Volkswagen mærket

Nye standarder inden for bæredygtighed

For at ID.4 kan blive produceret på en både effektiv og ressourceskånende måde, er fabrikken i Zwickau blevet ombygget til elektrisk mobilitet for 1,2 milliarder euro. I 2021 skal der køre 300.000 elbiler på basis af den modulopbyggede elbilsplatform ud fra samlebåndet på fabrikken. Og forberedelserne til produktionsstarten for den eldrevne SUV kører allerede nu i højeste gear. En særlig detalje er, at ID.4 præcis ligesom ID.3 udleveres fra starten med et stort fokus på at være ressourceskånende*. Selv produktionen af de energiintensive battericeller foregår 100 % med grøn strøm. 

*Volkswagen undgår og reducerer – så vidt muligt – umiddelbart CO2-emissioner. Underleverandører er på tilsvarende vis forpligtet til undgåelse og reduktion. CO2-emissioner, der ikke kan undgås og reduceres hos Volkswagen og via tilsvarende forpligtelser i leverandørkæden, bliver kompenseret 100 % ved hjælp af certificerede klimabeskyttelsesprojekter.

Fuld kraft frem

SUV'en kommer i første omgang på markedet med baghjulstræk. På et senere tidspunkt følger et elektrisk firehjulstræk. Bilens optimerede aerodynamik og det skalerbare batterisystem i bilens bund er med til at sikre dynamisk køreglæde med en rækkevidde på op til 500 km (WLTP*). Takket være den kompakte elektronikplatform er der hidtil usete pladsforhold i kabinen i ID.4, og med digitalt cockpit og intelligent stemmestyring er der masser af moderne komfort. Som det nyeste medlem af ID.-familien er den den første komplet eldrevne SUV, men den er i særdeleshed også et stort skridt i retning mod Volkswagens emissionsfrie fremtid.

*Rækkevidden er beregnet på en rulleprøvestand i henhold til den globalt harmoniserede testmetode for personbiler og lette varebiler (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP) for den mest rækkeviddefordelagtige udstyrsvariant af ID.4 Pro Performance med et nettobatterienergiindhold på 77 kWh og baghjulstræk (strømforbrug i kWh/100 km: 16,2-16,9 (ved blandet kørsel); CO2-emission i g/km: 0; energiklasse: A+). De faktiske WLTP-rækkeviddeværdier kan afvige afhængigt af udstyret. Den faktiske rækkevidde afviger i praksis afhængigt af kørestil, hastighed, anvendelse af komfortforbrugere/andre forbrugere, udetemperatur, antal passagerer/last og topografi.