Bearcubs sammen med ID. (konceptbil tæt på den serieproducerede model).
Elektrisk Mobilitet

Visions of now:
Bearcubs

Naturlig lyd og digitale beats.

Jack aka. Bearcubs er lige flyttet fra London til Berlin. Fra en verdensby til en anden. ”Nogle gange har jeg brug for et sceneskift. Ny inspiration, nye mennesker, nye erfaringer”, siger han. Jack har tidligere været i Berlin mange gange, og hver gang lod han sig rive med af stemningen og energien i byen. Nu har han boet her i 2 måneder og spiller allerede på de mest populære klubber i hovedstaden.

Inspirationen til sin enestående stil finder Jack ofte i atmosfæren på gode aftener, som han allerede samme nat fastholder i musikalsk form. Til den kreative proces absorberer Jack sit daglige liv, og det har altid været sådan. Han fastholder indtryk og nye møder, og taster dem i første omgang ind på sin smartphone, når han er på farten. Nogle gange er det allerede færdige tekster, nogle gange er det konceptet til eller opbygningen af en ny sang. ”Så snart jeg har samlet alle disse små ideer, går jeg i studiet og laver noget ud fra dem – vækker dem til live”, forklarer han.

--:--

Selv om han bruger digitale apparater til at skabe musik, så er det vigtigt for Jack, at den lyder menneskelig: ”Jeg synger på mine numre, for jeg synes, at det giver dem et naturligt element”. Hans yndlings-sounds er elektroniske lyde, der er blevet forarbejdet på en måde, så de næsten lyder, som om de er blevet skabt organisk. Og det samme gælder den anden vej rundt: regndråber som beat eksempelvis. Med inspiration fra interfacet mellem analoge og digitale lyde har Jack udført et par eksperimenter. ”Jeg har udviklet en laserharpe, som man kan tilslutte til computeren, og synths, der udløses af brudte lysstråler”, fortæller han. Jack viser os sit udstyr og fremfører sin sampler. ”Du kan lægge enhver form for musikstykke eller lyd ind som baggrund – uanset om du forinden selv har oprettet det, optaget det eller downloadet det et eller andet sted”, siger han.

Et orkester med et tryk på en knap.

”Jeg har alene med mit digitale udstyr næsten de samme muligheder som et helt orkester!” For at få succes som Bearcubs ville han dermed ikke have haft brug for igennem mange år at lære instrumenter som trommer, klaver og guitar. Og takket være den mere og mere gennemtænkte software behøver man ikke længere nødvendigvis et dyrt studie for at producere musik professionelt – den kreative proces demokratiseres. Denne lethed og det faktum, at ideer allerede nu kan implementeres nemmere og mere direkte, fascinerer Jack. Og alligevel – han vil gerne afkorte processen for den komplette udvikling af en sang fra første tanke til det færdige nummer endnu mere.

Eksperimenteren med lyd.

"Det ville være stærkt bare at kunne tilslutte mit hoved til en computer, så den kunne lave musik ud fra mine ideer”, siger han. Men hans fremtidsdrømme slutter ikke her. Ved hjælp af intelligent digitalisering håber han ikke kun på nye muligheder inden for musikskabelse. I Jacks vision bevæger han sig stille rundt i sine omgivelser og kan undervejs koncentrere sig fuldt ud om at omdanne de absorberede indtryk og lyde til musik i stedet for at bruge hele sin opmærksomhed på kørslen.

Bearcubs mikser en sang med knapperne på sin sampler.
Blik på Bearcubs gennem ruden på I.D. (konceptbil tæt på den serieproducerede model).
Et portræt af Bearcubs.
Jeg har udviklet en laserharpe, som man kan tilslutte til computeren, og synths, der udløses af brudte lysstråler.
Bearcubs

BEARCUBS

Jack Ritchie er 26 år gammel, kommer fra London og er singer/songwriter under navnet Bearcubs. I 2017 udgav han singlen "Underwaterfall", som han høstede mange roser for, og som gav ham international opmærksomhed. I begyndelsen af 2018 fulgte så hans første album "Ultraviolet" – også her imponerer han med sin enestående lyd bestående af vokaler i flere trin og forskellige synths.

Et portræt af Bearcubs.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Service til din Elbil

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: