Gerhard Heinz foran sin lille e-up! elbil
Elektrisk Mobilitet

Helt elektrisk! Wien

Gerhard Heinz i Wien.

Elektromobiliteten er smart - og så byder de små elbiler på masser af sjov. Det synes Gerhard Heinz også. Den berømte komponist er trods sin høje alder yderst teknikinteresseret og betegner sig selv som en ”early adopter” når det gælder nye teknologier til smartphones eller computer. Vi har besøgt ham i Wien og er begejstrede over den 89-åriges adræthed og nysgerrighed.

Omrids af kortet over Østrig med markering af Wiens placering
WIEN

GERHARD HEINZ er som verdensberømt filmmusikkomponist i en alder af 89 år stadig begejstret for teknik. For ham findes der kun én bil: e-up!.

Gerhard Heinz
”Min teknologiske nysgerrighed er enorm. Smartphone, tablet, computer – jeg skal altid have den nyeste.”  Gerhard Heinz

På farten i Europa. Hjemme i Wien.

I Wiens gader føler Gerhard Heinz sig hjemme. Med sin lille e-up! kører den verdensberømte filmkomponist rundt overalt og viser, at elbilerne fra Volkswagen for længst er ankommet i den urbane tidsalder. Uanset om det gælder korte stop-and-go-strækninger eller manøvrering i små parkeringsbåse – hans elbil er ganske enkelt perfekt til bykørsel. Vi beder den 89-årige, der bor i Wien, om at fortælles os, hvordan det føles at køre elektrisk. Vi var naturligvis nysgerrige for at få at vide, hvorfor han lige præcis kører i en e-up!. Hans svar er absolut indlysende.

Over en mélange i koncertcaféen Dommayer.

Ud fra den berømte Café Dommayer. Ind i Volkswagen e-up!. Elektrisk og lydløst gennem Maxingstraße i Wiens 13. distrikt. Forbi dyrehaven ved slottet Schönbrunn – med Perchtoldsdorf som mål. I den lille maleriske bydel ved Wiens sydlige bygrænse tilbringer Gerhard Heinz gerne sine eftermiddage. Nogle gange med sin hustru, andre gange alene: Hans favoritkonditori er altid Konditorei Heiner, som er tidligere hofleverandør af bagværk.

Gerhard Heinz sidder på Café Dommayer ved vinduet og kigger på sin e-up!.
”Når jeg kører ruderne ned og åbner skydesoltaget om sommeren, så føler jeg mig som på en båd midt ude på Adriaterhavet!”  
Gerhard Heinz foran sin lille e-up! elbil
”Batteriteknikken har gjort fremskridt i den seneste tid, men på langt sigt ser jeg det største potentiale i brændselsceller og brintdrivlinjer.”  

Det er da skørt, tænker man. Hvordan kan man i den alder stadig være så åben over for den konstante tekniske udvikling? Måske ligger forklaringen i Gerhard Heinz’ erhvervskarriere: Efter sit studium på det tekniske universitet i Wien blev han ikke ingeniør, men en verdensstjerne. Navnet ”Gerhard Heinz” er velkendt blandt musikeksperter og biografelskere over hele verden, for han er en af de mest berømte soundtrackkomponister i Europa. Over 130 film. Underlægningsmusik og sange i 60’erne, 70’erne og 80’erne. Komedier, dramaer og gyserfilm. Den dag i dag taler man stadig om Gerhard Heinz. Hans popularitet aftog ikke, selv efter at han trak sig tilbage fra offentligheden. Det skyldes især, at de yngre generationer har genopdaget hans gamle klassikere. I 50’erne var han nemlig den eneste, der havde et hammondorgel, som han brugte som instrument i sine kompositioner. Det gav ham dengang masser af arbejde til fjernsynet og reklameverdenen.

 

Tilmeld dig elektriske nyheder

Er du helt elektrisk efter at vide, hvad fremtiden bringer for Volkswagen elbiler? Med vores nyhedsbrev ”Elektrisk fremtid” kan du følge med i alle skridt på vejen mod fremtidens elbiler. Bliv klogere på elbiler, læs om nyheder og innovationer fra Volkswagen og dyk ned i teknologien sammen med os.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Service til din Elbil

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: