e-up! foran Eiffeltårnet
Elektrisk Mobilitet

Helt elektrisk! Paris

Elektrisk Mobilitet

Helt elektrisk! Paris

Alexandre Marie i Paris

Alexandre Marie er et åbent og kontaktsøgende menneske. Når han pendler ca. 130 km dagligt i sin lille e-up!, kommer han ofte til at snakke med andre mennesker. De er især interesserede i at vide, hvordan det er at køre i en elbil. Til det svarer franskmanden begejstret: ”Prøv det, det betaler sig.” 

Omrids af kortet over Frankrig med markering af Paris’ placering
PARIS

ALEXANDRE MARIE, 40, skal hver dag pendle 130 km til arbejde og tilbage igen. Siden han har fået sin e-up!, sparer han mange penge i den forbindelse – derfor er han i hverdagen skiftet komplet til elbilen.

Alexandre Marie
”Skiftet var for mig primært et spørgsmål om udgifter.” 

Nysgerrighed er den bedste drivkraft.

Alexandre har egentlig altid været nysgerrig. Han siger selv, at han gerne vil opdage nye ting. Og da han som systemadministrator med bopæl i Montigny-le-Bretonneux, sydvest for Paris, pendler til arbejde hver dag, så skal en bil for ham især også kunne betale sig rent økonomisk. For Alexandre kører 130 km hver dag, og det giver 35.000 km om året.  Og nu, hvor Alexandre er skiftet til en elbil, betaler han væsentligt mindre for opladning af sin lille sorte elbil, end hans benzinbil kostede ham. Og han er lige så afslappet omkring forsyning af batteriet med ny strøm: Enten oplader han sin e-up! via wallboxen i sin parkeringskælder eller på parkeringspladsen hos sin arbejdsgiver.

Elbilen skaber kommunikation.

Elbilen har endnu en fordel, som franskmanden ikke vil give afkald på: Hans e-up! fremmer kommunikationen. Han kommer ofte i snak med andre mennesker, når det gælder hans elbil. Og han kan også tale i ro og fred med sin hustru, når de kører i elbilen. For pariseren er der dog også undtagelser, hvor han ville vælge en benzinbil. Helt præcist en enkelt – når han skal køre længere strækninger. Når han eksempelvis besøger sine forældre i Pyrenæerne, der ligger ca. 900 km væk, kører han i en benzinbil. 

 

Alexandre Marie sidder foran en café, og hans e-up! holder parkeret ved siden af.
”Jeg kommer ofte i snak med andre mennesker omkring emnet elektrisk mobilitet.”
Paris' skyline med Eiffeltårnet

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Elbil service

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: