Victoria Kippersund kører i sin lille e-up! elbil.
Elektrisk Mobilitet

Helt elektrisk! Oslo

Elektrisk Mobilitet

Helt elektrisk! Oslo

Victoria Kippersund i Oslo.

De sociale medier som inspirationskilde for bæredygtighed og elektrisk mobilitet. Hos Victoria Kippersund har det i hvert fald haft en virkning. Hun købte en e-up! og blev hurtigt overbevist om, at det er en investering for fremtiden.

Omrids af kortet over Norge med markering af Oslos placering
OSLO 

VICTORIA KIPPERSUND, 34, nyder på alle måder køreturene i sin e-up!. Men komforten er ikke den primære årsag til at køre i en e-up!. Nordmanden tror på, at elektrisk mobilitet er fremtiden.

Victoria Kippersund
”Jeg tror bare, at vi vil bevæge os på den måde i fremtiden.” Victoria Kippersund

Facebook
som udløser for en bæredygtig levemåde.

Da vi spurgte Victoria Kippersund om, hvad der fik hende til at købe en elbil, lød hendes svar: Facebook. Den 34-årige nordmand blev inspireret af en artikel om ideer til en mere bæredygtig levemåde. Under punkt 2 stod der: ”at køre i en elbil”. Men der var også andre grunde, som talte for elektrisk mobilitet og i sidste ende overbeviste Victoria om, at hun skulle anskaffe sig en e-up!.

At være en del af i morgen allerede i dag.

Tanken om at være aktivt med til at udforme og kunne præge fremtiden fandt straks gehør hos Victoria. Og hun tøvede ikke længe med overvejelserne omkring, hvilken bil hun skulle købe. Hun har nu kørt i e-up! siden juni 2015 – hendes første egne bil. Hendes beslutning om allerede i dag at være en del af i morgen hænger dog også i høj grad sammen med den norske regering. Den påbegyndte allerede i 90’erne at skabe de ideelle forudsætninger for elbiler: Ud over diverse tilskud fik køberne nedsat skatter og afgifter, parkeringspladserne i byerne er til dels gratis for elbiler. Elbiler må endda køre i busbanerne. Så forstår man godt, at over 20 % af alle nye indregistrerede biler i Norge nu er elbiler.

Bybilen er optimal til korte ture.

Turen fra hendes 6-årige datters skole til fitnesscentret tager kun 20 min. Her arbejder Victoria som souschef. Hun kører ikke bare turen to gange om dagen, men hun kører også af og til en spontan tur ind til centrum af Oslo i sin e-up!. For det er super afslappende – her er der tilstrækkeligt med gratis parkeringspladser til små elbiler.

Tid til en kop kaffe med e-up!
”I Oslo er det svært at finde et område, som IKKE har nogen ladestation. Hvis jeg er i tvivl, kigger jeg på kortappen på min smartphone.”
Victoria Kippersund kører i sin lille e-up! elbil på en vej.
De udgør i fællesskab et godt motiv: Victoria og hendes e-up!.

Med lidt fantasi har man også strøm nok om vinteren.

Og Victoria, som bor i Røa, der er en forstad til Oslo, ved også, hvordan hun skal klare sig om vinteren: Forudsætningerne for elektrisk mobilitet er i Norge så optimale som ingen andre steder. Men vintrene her i landet er lange og kolde. Og så bliver man nødt til at køre lidt mere økonomisk, siger den pragmatiske nordmand. Om vinteren tager hun også nogle gange den tykke anorak på og undlader at tænde for varmen. 

Moderne finansdistrikt i Oslo
”Når man køber en elbil, er det en investering i fremtiden.”

Tilmeld dig elektriske nyheder

Er du helt elektrisk efter at vide, hvad fremtiden bringer for Volkswagen elbiler? Med vores nyhedsbrev ”Elektrisk fremtid” kan du følge med i alle skridt på vejen mod fremtidens elbiler. Bliv klogere på elbiler, læs om nyheder og innovationer fra Volkswagen og dyk ned i teknologien sammen med os.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Elbil service

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: