Paul Juda ved en ladestation
Elektrisk Mobilitet

Helt elektrisk! Amsterdam

Elektrisk Mobilitet

Helt elektrisk! Amsterdam

Paul Juda i Amsterdam.

Når man bor i centrum af Amsterdam, har man brug for meget tid og tålmodighed i trafikken, for den centrale del af den hollandske metropol er kompakt og tæt. Med mindre man kører i en e-up! – ligesom Paul Juda. Han fik ved en tilfældighed muligheden for at teste sin lille elbil, og han blev med det samme overbevist.

Omrids af kortet over Holland med markering af Amsterdams placering
AMSTERDAM

For PAUL JUDA, 57, var det kærlighed ved første blik. Han fik en e-up! som lånebil – og valgte simpelthen at beholde den. Han blev straks totalt overbevist af elbilen. 

Paul Juda foran sin lille, rummelige e-up!
”Det er lidt ligesom at være på ferie. Ingen støj, ingen udstødningsgasser og et smukt design – jeg blev med det samme forelsket i bilen.”

Elektrisk kærlighed ved første blik.

Paul er født i Amsterdam og bor stadig i metropolen. For ham findes der ingen bedre bil end en e-up!. Hollænderen blev hurtigt forelsket i elbilen – den er støjsvag, lokalt emissionsfri og ser samtidig også godt ud. Hertil kommer, at man kan komme ret godt frem i hovedstadens tætte trafik i en kompakt e-up!. 

Lille, økonomisk, miljøvenlig. e-up! har mange fordele.

Paul fortæller, at bilkørsel i Amsterdam kan være meget stressende. Derfor skal man afsætte meget tid. Dertil kommer udfordringen med at finde en parkeringsplads i centrum af Amsterdam. På den måde er den kompakte e-up! dobbelt praktisk for sin fører – i den tætte trafik og ved søgningen efter en parkeringsplads. En anden fordel, ifølge Paul, er, at Amsterdam kommune fremmer alternative former for mobilitet. Det betyder, at man, når man kører elektrisk, får et økonomisk tilskud og p.t. ikke betaler nogen afgifter for sin elbil. For Amsterdam-beboeren er e-up! derfor ideel og på alle måder et godt valg. Mellem Pauls lejlighed og advokatkontoret, hvor han arbejder, er der nøjagtigt 3 kilometer. Dem tilbagelægger han oftest på cykel. For det gør jo næsten alle i cykelhovedstaden Amsterdam. Når han så skal på indkøb med sin e-up!, er han hver gang overrasket over, hvor stort bagagerummet rent faktisk er. Og e-up! er også praktisk til spontane sportsaktiviteter. For hvem vil gerne køre hjem på cykel efter løbe- eller svømmeturen, mens man er svedig og har vådt hår?

Cykler i Amsterdam

Paul blev ejer af en e-up! natten over.

Det var en tilfældighed, at han kom ud at prøve den kvikke, lille elbil. Hans værksted tilbød ham en e-up! som lånebil. Hans Golf var til serviceeftersyn på værkstedet. Og da Paul aldrig havde prøvet at køre i en elbil, besluttede han sig for at prøve det. Og han var straks begejstret. I så høj grad at han allerede næste dag besluttede sig for at bytte sin Golf ud med en e-up!. I mellemtiden er han blevet stor fan af sin elbil og fortryder på ingen måde beslutningen: ”En Golf er en fantastisk bil, men en e-up! passer bare meget bedre til mig.”

Kanal i Amsterdam

I en e-up! kan man tanke ny kraft og ro.

Den afslappede kørefornemmelse i e-up! er bare enestående for Paul. Han synes, at man kører meget mere forudseende i en elbil. Måske også fordi man kan spare strøm med en fornuftig kørestil. Og det er jo ikke nogen dårlig effekt.

”I en elbil kører man mere roligt og hensynsfuldt.”

Måger kan også godt lide elbiler

Tilmeld dig elektriske nyheder

Er du helt elektrisk efter at vide, hvad fremtiden bringer for Volkswagen elbiler? Med vores nyhedsbrev ”Elektrisk fremtid” kan du følge med i alle skridt på vejen mod fremtidens elbiler. Bliv klogere på elbiler, læs om nyheder og innovationer fra Volkswagen og dyk ned i teknologien sammen med os.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Elbil service

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: