e-Golf kører på en landevej
Elektrisk Mobilitet

Fremtidens teknologi helt tæt på: elektromobilitet i hverdagstest.

Elektrisk Mobilitet

Fremtidens teknologi helt tæt på: elektromobilitet i hverdagstest.

Hvilke fordele er der egentlig ved elektromobilitet? Og hvad er det præcist ved den, der fascinerer mennesker? Er det den støjsvage og lokalt emissionsfri kørsel?
Vi er nysgerrige og har spurgt nogle helt forskellige personer, om de har lyst til at køre i en hybrid- eller elbil i et stykke tid. Vi har så ledsaget dem og fået en masse informationer om e-mobilitetens anvendelighed i hverdagen. 

e-up! – stor, når det gælder plads og ydelse.

Claire Ewert var straks begejstret for sin e-up!. Hun arbejder som salgsmedarbejder og var især positivt overrasket over den lille bils friske køreegenskaber. Den 32-årige anvender dagligt sin e-up! – både privat til indkøb, i fritiden eller arbejdsmæssigt til levering af varer. Med sin e-up! leverer hun metalemballager til kunder. Så det er ekstra vigtigt, at hun kan accelerere hurtigt, og at der er plads nok i bagagerummet til leverancerne. For hende er den lille bil bare det største, og hendes venner er helt enige: ”Jeg skal hele tiden køre forskellige steder hen for at vise bilen frem. Og alle vil helst stige ind med det samme og køre i bilen. Kørefornemmelsen er helt ubeskrivelig. Man føler sig straks hjemme i e-up!.”

 

Claire Ewert og hendes e-up!
--:--

Alt inden for rækkevidde med e-mobilitet.  

For pendleren Michel Kreppold er elektromobilitet vigtig. Den 39-årige kører hver dag 120 km. på jobbet – nemt og bekvemt. Elbilen har ikke kun en komfortabel rækkevidde, men kan også uden problemer lades op på vej til arbejde. På grund af de mange kilometer, som familien kører på jobbet og i fritiden i weekenden, kan det godt betale sig for dem at have en elektrisk bil. For Michel Kreppold er e-Golf en gevinst for hele familien – med den velkendte komfort fra en Golf: ”e-Golf er en super familiebil, optimal til en lille familie. For mig er elektromobiliteten vigtig, da den udgør fremtiden.”

--:--

Lad op derhjemme, og nyd uafhængigheden.

Familien Kavemann udlever princippet med elektromobilitet for fuld styrke. Med deres eget solcelleanlæg producerer de selv den strøm, som de oplader deres e-up! med via deres egen wallbox. For den 50-årige Ingo Kavemann var især én ting vigtig, da han skulle anskaffe sig et solcelleanlæg: Han skulle selv kunne generere strøm og oplade sin e-up!. Det giver ham og hans familie en uafhængighed, som de ikke ønsker at give afkald på igen. Og dermed leverer de et bidrag til at fremme alternative energiformer.

Fra den støjsvage, afslappede kørefornemmelse til miljøbeskyttelse – hele familien sætter stor pris på deres komfortable, støjsvage og kvikke bil. Ikke mindst sønnen Luca, der synes, at e-up! er ”super cool”.

--:--

Firmabil med miljøbonus

En hybrid- eller elbil som firmabil? Dr. Alfons Roerkohl kan sagtens forestille sig at stille flere af disse biler til rådighed for sine medarbejdere. For der er allerede mange kollegaer, der kører i Passat GTE. Ud over den næsten lydløse kørsel sætter de pris på hybridbilens rummelighed. Direktørens primære argument for at anskaffe flere hybridfirmabiler er dog reduceringen af miljøbelastningen. Og friheden til selv at vælge drivlinjetypen: ”Med en hybridbil som firmabil er man med til at reducere miljøbelastningen.”

--:--
Med en hybridbil som firmabil, så er man med til at reducere miljøbelastningen. 

e-Golf med egen ladestation. Overfører spænding til vejbanen.

Vejhjælpschaufføren Alexander Weber og hans hustru kører e-Golf. Med deres elbil nyder de allermest, at de på komfortabel vis kan lade op om natten med deres egen wallbox derhjemme og starte på fuld kraft næste dag. Men en anden faktor er også afgørende: ”Altså, jeg havde jo slet ikke regnet med, at strømudgifterne var så lave.“

--:--
Alexander Webers primære argumenter for sin e-Golf? Komfortabel opladning derhjemme og reducerede udgifter

Men e-Golf begejstrer også familien Weber med en helt anden egenskab: Den er meget støjsvag. De elsker den støjsvage rullen på vejen, der føles lidt som at flyve. Alt i alt er familien Webers konklusion positiv. De har med e-Golf fundet deres ideelle familiebil, som giver dem en god og sikker fornemmelse. 

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Elbil service

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: