Volkswagen introducerer Over-the-Air-opdateringer til ID.-modellerne

Software-orienteret mobilitetsudbyder

Volkswagen tager nu det næste store skridt på vejen til at blive en software-orienteret mobilitetsudbyder med introduktionen af løbende Over-the-Air-softwareopdateringer til de elektriske ID.-modeller. Dette gør Volkswagen til den første og eneste bilproducent af sin størrelse, der tilbyder denne innovative teknologi til så bred en kundegruppe. ID.3 bliver den første model, der får fordel af dette, når First Mover-kunder fra juli måned tilbydes ID.Software2.3 via mobildataoverførsel. 

Denne software omfatter justeringer og forbedringer i forhold til betjening, systemets ydelse og komfort. Udrulningen af opdateringer til alle ID.3-, ID.4- og ID.4 GTX-kunder vil ske gradvist. I fremtiden vil Volkswagen opdatere softwaren i ID.-modellerne hver 12. uge.

Omfattende forbedringer takket være Over-the-Air-opdateringer

Den første opdatering til de elektriske ID.-modeller har mange funktionelle forbedringer: Disse inkluderer optimeret kamera og dynamisk fjernlysstyring, forbedret betjeningsevne og designændringer til infotainment-systemet såvel som forbedringer af ydeevne og stabilitet.

Softwareopdateringerne leveres via mobildataoverførsel direkte til de centrale højtydende computere i ID.-modellerne (In Car Application Server, ICAS). I biler baseret på den moderne MEB-platform tager ICAS sig af funktioner, der i tidligere generationer af biler var fordelt på et væld af styreenheder. Den nye elektroniske arkitektur er ikke kun mere kraftfuld og intelligent, den forenkler også udveksling af data og funktioner mellem systemerne i bilen. Dette gør det muligt at nå og opdatere op til 35 styreenheder via Over-the-Air-opdateringer.

Volkswagen skifter gear, når det kommer til digitalisering. 
Ralf Brandstätter
CEO for Volkswagen Personbiler

"Efter udrulningen af vores elektriske ID.-familie går mærket igen forrest i omstillingen af bilbranchen: Vi skaber en helt ny, digital kundeoplevelse med nye funktioner og større komfort – hver 12. uge. Dette gør os til den første højvolumenbilfabrikant, der regelmæssigt leverer omfattende Over-the-Air-opdateringer. Dette er en vigtig milepæl i implementeringen af vores ACCELERATE-strategi, der forbereder Volkswagen på fremtidens digitale mobilitet."

”Biler, der altid har den nyeste software om bord og tilbyder en fremragende digital kundeoplevelse, er ekstremt vigtige for Volkswagen-mærkets fremtidige succes,” udtaler Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for udvikling. ”Vi oprettede den agile projektenhed ID.Digital specifikt for at give os mulighed for løbende at opdatere software i bilen. Som sådan er vi i stand til hurtigt at indsamle kundefeedback og reagere fleksibelt på kundens krav. Dette betyder, at ID.-modellerne er konstant opdaterede efter levering, og kundebiler bevarer deres værdi bedre.”