Hvad er en familiebil?

Familiebilen er, som navnet antyder, en bil for hele familien, hvorfor den også går under betegnelsen børnebil. Men ikke to familier er ens, og derfor er det vigtigt, at du vælger den model, der imødekommer netop dine behov.
Der findes mange gode bud på den bedste familiebil, og dit valg afhænger blandt andet af dine behov i forhold til antal af passagerer samt bagagerumsplads. Vi guider dig til at vælge den bedste familiebil.

Hvilken familiebil skal I vælge?

Bilens størrelse er ofte en vigtig faktor, når der skal vælges ny bil. Alle vores familiebiler er store og rummelige, og de er designet med henblik på at give mest mulig plads samt en god kørestilling for passagerer på både for- og bagsæder. Sikkerhed er også en afgørende faktor, når det kommer til dig og din familie. Derfor er alle familiebiler fra Volkswagen udstyret med de nyeste og bedste teknologi- og sikkerhedssystemer. Familier har vidt forskellige behov i dagligdagen, og derfor er det vigtigt at forholde sig til hvilken model, der vil passe bedst til din familie. 

Stationcar

Stationcar-modellen har den fordel, at den er lavere end de fleste øvrige modeller. Det betyder, at hvis man f.eks. har en barnevogn, der skal ud og ind af bagagerummet, så er barnevognen lettere at løfte op i bagagerummet på en stationcar. Det er kombineret med et rigtig stort bagagerum, der kan rumme de fleste barnevogne uden at skulle skille dem helt ad. Volkswagens stationcar modeller omfatter Passat Variant og Golf Variant. Begge biler giver god plads på både for- og bagsæderne, ligesom der også kan monteres trækkrog således, at campingvognen mv. kan transporteres.

MPV

MPV modellen er som familiebil, en bil med rigtig god plads. Volkswagens MPV modeller, som omfatter Sharan og Touran, er modeller, der er noget højere end øvrige biler. Det betyder, at det er lettere at komme ind i kabinen med f.eks. barnesæder og lignende. Med en Sharan eller Touran får du som standard syv sæder, så alle familiemedlemmer kan komme med på tur. En Volkswagen Sharan er tilmed udstyret med en skydedør bagi, der tillader nem adgang for på- og afmontering af børnesæderne.
Volkswagens MPV modeller fås desuden med en række ekstraudstyr, der gør familielivet noget lettere. Den nye Touran fås f.eks. med Easy Open-funktionen (ekstraudstyr), der gør det lettere at åbne bagagerummet, når hænderne er fulde. En enkelt fodbevægelse under bilens bagende, og så åbner bagageklappen automatisk.
Volkswagens MPV modeller har desuden en rigtig god trækevne og er således i stand til at trække f.eks. en campingvogn, hestetrailer eller hvad familien ellers har behov for at transportere bag bilen.

SUV

SUV modellen forener en stationcars passagerkapacitet med trækkraften fra en pickup. SUV modellen er som familiebil, en bil med rigtig god plads, hvor man sidder højere end i øvrige biler. Samtidig har en SUV en rigtig god trækevne. Volkswagens SUV modeller omfatter Tiguan, der fås i  tre forskellige udstyrsvarianter og med forskellig trækevne. Det som virkelig er karakteristisk ved Volkswagens SUV er dens evne til at trække op til 2500 kg. Som familiebil er SUV modellen således ideel til familien, der har behov for en helt særlig trækkapacitet kombineret med et luksuøst design.