Hvad er en MPV?

MPV er en forkortelse af Multi-Purpose Vehicle. Og som navnet indikerer, så er det en model, der omfavner de fleste formål.

MPV modellerne er noget højere end øvrige biler, hvilket betyder, at man i selve kabinen sidder højere og dermed har bedre udsyn på vejen. Den forhøjede sædeposition giver dig også et bedre overblik i trafikken. MPV’erne har også et stort bagagerum, men den betydelige forskel findes på bagsæderne, hvor MPV’en giver bagsædepassagerne rigtig god plads.

Volkswagens MPV modeller omfatter Sharan og Touran, hvor du og dine medpassagerer får god benplads og en unik komfort. 

Touran imponerer med sit høje niveau af fleksibilitet, masser af plads og godt udsyn. Touran kommer som standard med 7 sæder, hvoraf den bagerste sæderække kan lægges ned så der bliver et rummeligt bagagerum. Rent teknisk har bilen også en række forskellige førerassistentsystemer og sikkerhedsfeatures. Samtidig er den moderne motorteknologi i din Touran kendetegnet ved økonomi, stort drejningsmoment og en høj ydelse. Det passer perfekt til dig, hvis du godt kan lide at køre og kører meget, men stadig gerne vil holde forbruget nede.

MPV til de fleste formål

Som navnets forkortelse også antyder, Multi-Purpose Vehicle, så er Volkswagens MPV biler til de fleste formål.

Et af de særlige kendetegn ved MPV modellerne er deres fantastiske rummelighed, hvor den nye Touran og Sharan som standard er udstyret med syv sæder. Det er naturligvis muligt at lægge sæderne ned og udnytte det store bagagerum. Volkswagen MPV modeller spænder således bredt i forhold til, om du har mange passagerer med, eller om det er udstyr, som skal transporteres. Med de nedlagte bagsæder i MPV’erne er der god plads til at fylde dem op med dykkerudstyr, golftasker, rideudstyr eller noget helt fjerde.  

En bil skal gerne være mere end praktisk, den må også gerne være stilfuld, og derfor er Golf Sportsvan, Touran og Sharan bestemt i en klasse for sig. Det strømlinede look kombinerer det praktiske med det klassiske, så det ikke behøver at være på bekostning af udseendet at have en rummelig bil. MPV’erne fås i forskellige udstyrsvarianter, se udstyrsvarianterne til Sharan og udstyrsvarianterne til Touran ligesom de også fås i forskellige motorstørrelser således, at de kan tilpasses din families behov.

Hvad må en MPV trække?

Touran og Sharan er som MPV modeller biler i en størrelse, hvor du får en rummelig bil kombineret med en god trækkapacitet. Den nye Touran har en trækkapacitet på op til 2000 kg., mens Sharanen fås med en trækkapacitet på helt op til 2200 kg., hvilket gør dem i stand til at trække de fleste udfordringer på krogen. Det betyder, at Volkswagens MPV’ere er i stand til trække de fleste hestetrailere med to store heste samt de fleste campingvogne.