Find den rigtige bil

Hvilken bil skal jeg vælge?

Bilmarkedet i dag bugner af tilbud på både nye og brugte biler, og det kan være svært at gennemskue, hvilken bil du skal vælge. Det er derfor vigtigt, at du kigger på dine behov og økonomi, så du ender med den helt rigtige billøsning. Vi guider dig mod dit næste bilkøb og hjælper dig med at tage stilling til, hvad din nye bil må koste, hvilke behov den skal opfylde og hvordan den skal bruges.

Hvor meget må bilen koste?

Som noget af det første skal du vurdere dine økonomiske rammer. Vil du investere i en fabriksny bil eller vælge brugt? Tænk også over, hvor mange kilometer du årligt kommer til at køre. Forventer du at have din bil i mere end tre år, er der fordele i at købe og eje bilen. Det er altid nemt at blive fristet af en dyrere model eller lækkert ekstraudstyr, men hold altid fast i dit budget. Så ender du ikke med at anskaffe dig en bil, der er for dyr for dig. Med vores konfigurator kan du hurtigt beregne prisen på din nye Volkswagen.

Hvilke behov skal bilen opfylde?

Start med at tænke godt over dine behov, inden du forelsker dig i en bestemt bil. Måske har du brug for, at kunne trække tungt læs, og så har du brug for en større motor med god motorkraft.

Måske har du familie med børn, der kræver plads, og hvor det også kan være praktisk med et stort bagagerum, hvis du fx skal medbringe barnevogn. Det kan også være, du dyrker sport og fritidsinteresser eller ofte køber stort ind af dagligvarer, hvor et rummeligt bagagerum også er en fordel. Bor du i byen kan det være nemmere med en lille bil, der er let at parkere.

Overvej også, hvordan du ønsker at sidde i bilen. Nogle foretrækker at sidde højt og har stor glæde af høj indstigning, der gør det nemt at komme ind i bilen, hvorimod andre foretrækker at sidde lavt. Der kan være mange behov at tilgodese i det daglige. Nedenfor kan du, med udgangspunkt i dine behov, se en oversigt over, hvilken biltype du kan gå efter med.

Kender du biltypen?

Der er mange typer af biler at vælge imellem i dag, og det kan virke uoverskueligt at finde den rigtige model, hvis du ikke er klar over, hvad de forskellige typer kan. Få overblikket og kom tættere på, hvad der passer til dit behov.

Hvordan skal bilen bruges?

Som noget af det første er det en god idé at tage stilling til, om din nye bil skal bruges på kortere eller længere ture dagligt. Tænk også over, hvor mange personer, der skal have glæde af bilen i det daglige. Måske er det vigtigt for dig med høj indstigning, der gør det nemt at komme ind i bilen eller måske har du mindre børn, der kan have glæde af en bil med skydedør. Se alle Volkswagen modeller her.

Hvad betyder det, at et bagagerum måles i liter?

En anden ting, du skal overveje, når du vælger bil, er bagagerummet. Bilens bagagerumskapacitet måles i liter, som er et udtryk for, hvor meget plads der er til rådighed i bagagerummet under hattehylden. Tager du fx en stationcar, så er bagagerummet kun størrelsen fra hattehylden og ned, mens pladsen over hattehylden regnes som en del af kabinen. Når du sammenligner liter i bagagerummene, skal du derfor være opmærksom på, at bagagerummets facon og form evt. kan tilbyde mere plads end angivet i bilens specifikationer.

Hvad koster en ny bil?

Der er flere måder at anskaffe sig ny bil på. Du kan enten købe bilen kontant eller anskaffe dig den gennem et billån. Og så er der også mulighed for at privatlease din nye bil. Vi hjælper dig med at forstå mulighederne og giver dig fuldt overblik over økonomien forbundet med at få ny bil.

Hvad er hestekræfter?

Motorens ydeevne er udtrykt i hestekræfter (hk). Det er betegnelsen for den kraft, der skal til for at løfte 75 kg 1 meter på 1 sekund. De vil sige, at jo større en bil er fysisk, desto flere hestekræfter har den i sig.