Kørsel uden bekymringer: vores service i forbindelse med din elbil fra Volkswagen

Elektrisk mobilitet i dag, i morgen og i fremtiden

Skræddersyet service til din elbil? Her kan du finde informationer om alt det, du har brug for at vide om Volkswagen e-service.

Serviceeftersyn på din elbil

Hurtigere og nemmere af hensyn til din sikkerhed

Elektrisk mobilitet er ikke bare et spændende og intelligent koncept. Det er også med til at gøre livet nemmere. Et godt eksempel på det er vedligeholdelsen af en elbil: Du skal sjældnere på værksted med den, og så er vedligeholdelsesomkostningerne også lavere, når du så endelig er der.

Serviceeftersynet omfatter følgende:

  • Undervogn
  • Elektroniske systemer
  • Motor og gearkasse
  • Karrosseri

Det omfatter også udskiftning af:

  • Bremsevæske
  • Kabinefilter

Pleje og service- og vedligeholdelsesarbejde har ikke kun til formål at opretholde din elbils værdi. Det spiller også en vigtig rolle i forhold til drifts- og trafiksikkerhed. Selv om din elbil har færre sliddele, er det stadig vores anbefaling, at man får udført regelmæssige eftersyn – det er trods alt din sikkerhed, det handler om.

Vedligeholdelse og serviceeftersyn

Hvornår skal min bil til service næste gang?

Det er et spørgsmål, som ofte bliver stillet i forbindelse med forbrændingsmotorer. Afhængigt af bilens udstyr, kilometerstand eller bilens alder vil der her være tale om enten fast eller variabelt serviceinterval. I forbindelse med elbiler er spørgsmålet noget lettere at besvare. Vi har lavet en liste over serviceintervaller for din e-Golf, e-up! eller ID.

Serviceintervaller for ID.-modellerne

Med din ID. er det hele ekstra enkelt, da der i Europa ikke er forskel på stort og lille serviceeftersyn.

  • Serviceeftersyn: I henhold til serviceindikatoren, senest efter to år uden kilometerbegrænsning; omfatter udskiftning af bremsevæske og kabinefilter

Serviceintervaller for e-Golf og e-up!

Med disse modeller skal man enten til stort eller lille serviceeftersyn, afhængigt af tidspunktet for næste service.

  • Lille serviceeftersyn: Efter 30.000 km eller 2 år*, omfatter udskiftning af kabinefilter
  • Stort serviceeftersyn: Efter 60.000 km eller 3 år*, omfatter udskiftning af bremsevæske

* Afhængigt af, hvad der kommer først

Bestil tid til service

Hvis du alligevel skulle være i tvivl, kan serviceindikatoren hjælpe dig. Du finder serviceindikatoren i displayet i instrumentenheden og i infotainmentsystemet.

Gode råd om service og brug af din elbil

En elbil kræver mindre service og færre reparationer sammenlignet med en brændstofmotor. Ganske enkelt fordi en elbil mekanisk set har en mere simpel konstruktion med færre dele, som bliver slidt, end en bil med brændstofmotor. F.eks. bruger en elmotor ikke motorolie, så det er slut med olieskift, nyt oliefilter etc. Faktisk er en elmotor så teknisk ukompliceret, at der kun indgår en visuel kontrol af den i serviceplanen.

Til gengæld er der andre ting, som er vigtige at få serviceret. F.eks. har din elbil jo bremser ligesom en konventionel bil, og selvom du bruger dem mindre, fordi du slipper speederen og derved “motorbremser” og regenererer strøm til batteriet, skal din elbil stadig have skiftet bremsevæske – ligesom en konventionel bil. Det handler om, at bremsevæske over tid optager vand, og har altså ikke noget at gøre med, hvor meget du bremser. 

Husk at bruge bremserne

Det har sliddet på bremserne til gengæld. Faktisk risikerer bremserne nærmest at blive anvendt for lidt i en elbil, så de populært sagt ruster, før de bliver slidt. Og rustne bremser skal skiftes. Det handler om sikkerhed. Men du kan imødegå – eller nærmere imødekøre – rustne bremser ved at huske at bruge dem. Gør det f.eks. til en vane, at du altid bruger bremsepedalen ved motorvejsfrakørsler, hvor du alligevel skal hurtigt ned i fart. Du bør selvfølgelig altid bremse efter vejens forhold og trafik, men bremserne bliver ikke sat på arbejde af et blødt tryk på bremsepedalen, da cirka den første centimeters vandring alene aktiverer en regenerering af strøm til batteriet, hvis det har ledig kapacitet.

Vær opmærksom på batteriet

Du laver som regel også en hård opbremsning, hvis du møder genstande på din vej, som kan skrabe mod bunden af bilen. Den type “påkørsler” bør man være opmærksom på, uanset om man kører i en konventionel bil eller i en elbil. I en Volkswagen ID-model er batteripakken placeret i hele bilens bund for at give mest mulig plads i kabinen. Så hvis du f.eks. kører over en genstand der skraber bilens undervogn, er det således en god ide at svinge forbi dit autoriserede serviceværksted og få tilset batteriet. Plasticafskærmningen i bunden af bilen er lavet, så den giver efter, så det er ikke altid til at se, om batteripakken bagved kan have fået en skade.

Korrekt undervognsbehandling på elbil

Der er også en anden ting, du bør være opmærksom på, når det gælder batteripakken. Eller rettere – som dit rustbeskyttelsescenter bør være opmærksom på. Din elbil må gerne få en undervognsbehandling, hvis det sker efter forskrifterne. Det vil sige, at der ikke må komme undervognsbeskyttelse på højvoltskomponenter som højvoltskabler og batteripakke, hvor rustbeskyttelsen kan sætte sig i udluftningsventilen, ligesom højvoltadvarselsskiltene heller ikke må blive dækket af rustbeskyttelse. De skal altid være synlige, hvilket bliver kontrolleret, når din elbil får serviceeftersyn. 

Den nemme løsning

Din elbil fra Volkswagen har faste serviceintervaller, og den siger selv til, når den skal til serviceeftersyn. Er den fra modelår 2021 og frem, skal den til serviceeftersyn hvert 2. år – der er ingen kilometerbegrænsning (det gælder også ID-modeller modelår 2020). Er den fra før modelår 2021, skal den have sit første serviceeftersyn ved 30.000 km/2 år og derefter for hver 30.000 km/1 år. Ligesom en bil med brændstofmotor er der små og store serviceeftersyn, og en elbil skal også have skiftet f.eks. støv- og pollenfilter. Hvis du ikke har tegnet et serviceabonnement, kan du kontakte din autoriserede Volkswagen-servicepartner for at få at vide, hvad de respektive serviceeftersyn indbefatter, og hvad de koster. Alternativt kan du frem til første serviceeftersyn tegne et serviceabonnement. Så betaler du et fast beløb hver måned og slipper for at skulle bekymre dig om uforudsete udgifter fremover.

FAQ'er: Volkswagen serviceeftersyn for din elbil

Er der spørgsmål angående Volkswagen serviceeftersyn for elbiler, du stadig ikke har fået svar på? Så vil du helt bestemt kunne finde svaret i vores FAQ'er.