Den daglige drift.

Den daglige drift.

Den dag, du får ny bil, er der forskellige ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med driften af bilen. Der er flere ting, du skal huske, så du altid har en bil, der lever op til dine forventninger, og som gør det nemmere at sælge bilen, hvis du ikke vil have den længere. Vi har samlet gode råd til dig her om alt fra bedre brændstoføkonomi til pleje og vedligeholdelse.

Smutveje til lavere brændstofforbrug.

En korrekt kørestil har stor indflydelse på din brændstoføkonomi – og dermed driften, og så gavner den samtidig miljøet. Der er flere ting, du skal være bevidst om, så du tillægger dig en kørestil, der passer godt på din bil:

  • Undgå tomgang, 
  • Hold hastigheden 
  • Undgå hårde nedbremsninger  
  • Undgå kraftig acceleration 
  • Kør altid i det højest mulige gear, da lavere omdrejninger minimerer dit brændstofforbrug 

Husk også at tjekke dæktrykket jævnligt, da bilens brændstofs forbrug bliver påvirket af, om der er det optimale dæktryk. 
Nye Volkswagen modeller har typisk en elektronisk kontrol af luft, hvilket betyder, at den vil give dig besked, hvis der er fald i dæktrykket. 

Service og garanti.

Når du køber ny bil, er det vigtigt, at du overholder de foreskrevne serviceeftersyn hos et autoriseret værksted. Det betyder, at du er sikret, at din bil bliver vedligeholdt ud fra fabrikkens forskrifter. Det er vigtigt at overholde de foreskrevne serviceeftersyn for at bevare fabriksgarantien på en ny bil.

Dæk til årstiden.

Kør altid med dæk, der understøtter din bil i forhold til årstiden. Når temperaturen falder under syv grader er det tid til at få vinterdækkende på, så du er klar til at færdes i vådt og glat føre. Omvendt overstiger temperaturen de syv grader, er det tid til sommerdæk, da vejene om sommeren er mere tørre og varmere end i vinterhalvåret.

Pleje af din bil.

Den daglige vedligeholdelse af bilen er ikke kun vigtig for din daglige oplevelse af bilen, men kan også have betydning for bilens restværdi. En bil, hvor der er blevet røget i eller som bærer tydelige tegn af at have transporteret dyr, har ofte en forringet gensalgsværdi sammenlignet med en lignende bil, hvor kabinen er velholdt. Her kan du læse om, hvordan vi anbefaler, at du plejer og holder din bil vedlige i hverdagen.

Parat til livet som bilejer?

Føler du dig klædt på til hverdagen med et sæt bilnøgler i hånden, så se her, hvad du skal være opmærksom på, inden du skriver under på din nye bil.