Mand efterser varebil
Viden om varebiler

Tre, fem eller syv år: Hvornår skal du udskifte din varebil? 

Der kan være mange penge på spil, når du skal udskifte din varebil. Læs her hvordan du timer salget helt perfekt.

Allerede i din nye varebils første leveår bør du overveje, hvornår du vil skifte til den næste model. 

Det lyder måske overilet. Men hvis du vælger det helt rigtige tidspunkt, kan du nemmere finde en køber og få en bedre pris for din brugte varebil. 

Leaser du din varebil? Læs hvornår du skal udskifte din varebil lige her om udskiftning af den leasede varebilen her

Hvornår er det rigtige tidspunkt?

Ifølge Runi Andersen, rådgiver hos Volkswagen Erhvervsbiler, er det især to ting, du skal være opmærksom på for at udskifte din varebil på det helt rigtige tidspunkt: 

  • Syn: Der skal gerne være et år til næste syn, når du sælger din varebil. Det gør varebilen betydeligt mere attraktiv. Som regel betyder det, at du skal overveje at udskifte din varebil efter tre, fem eller syv års brug.  
  • Under 100.000 kilometer: Varebiler, der har kørt mindre end 100.000 kilometer, ligger et rigtigt godt sted værdimæssigt. Det har en psykologisk effekt på købere, når en bil krydser de hundrede tusinde kilometer. Under 100.000 kilometer signalerer, at den her bil, den kan altså køre mange år endnu. Over 200.000 kilometer, og især over 300.000 kilometer, indikerer til gengæld, at bilen nærmer sig sidste fase af sin livscyklus.  

God service gør salget nemmere

Varebiler, som sælger har haft et Service- & ReparationsabonnementÅbner et eksternt link på, er også et stort skridt foran på brugtbilsmarkedet.

“Når du har et Service- & Reparationsabonnement, ved køber, at du har passet godt på din varebil. Du har passet din service og eventuelt reparationer ved et autoriseret værksted. Det giver tryghed i forhold til at undgå at købe en bil, der kommer til at have en masse nedetid. Derfor er et Service- & Reparationsabonnement en rigtigt god investering,” siger Runi Andersen.

Læs mere om finansiering af varebiler og forskellige typer leasingaftaler.