Håndværkere med deres VW ID.Buzz Cargo
Elvarebiler

Den bedste varevogn 2023: Hvilken Volkswagen-varebil er bedst for dig?

Hvilken varebil er den bedste for dig, og hvad skal du kigge efter for at vælge den, der opfylder dine behov? 

I dag kan du som håndværker vælge mellem mange forskellige erhvervsbiler, men hvilken varevogn er egentlig den bedste for dig?

En god vejviser i forhold til at finde den bedste firmabil i 2023 er at se på kåringen af Årets Varebil 2023. Det er ni medlemmer af Danske Motorjournalister, der står bag kåringen, så man kan nok godt stole på deres vurdering.

Hvilken varebil er den bedste?

I konkurrence med andre gode varebiler, som Ford E-Transit, Toyota Proace City Electric og Nissan Towncar vandt ID. Buzz Cargo ganske overbevisende Årets Varebil 2023.

Den elektriske varebil fra Volkswagen fik 64 point i testen og vandt med hele 19 point ned til andenpladsen. VW ID. Buzz Cargo er den første elbil, der vinder Årets Varebil i kåringens historie.

Årets Varebil 2023

  1. VW ID. Buzz Cargo: 64 point
  2. Ford E-Transit: 45 point
  3. Toyota Proace City Electric: 41 point
  4. Nissan Townstar: 40 point
  5. Iveco Daily: 35 point

Hvorfor er ID. Buzz Cargo den bedste varevogn?

Mikkel Sander Hansen, produktchef hos Volkswagen Erhvervsbiler, mener, at ID. Buzz Cargo blev kåret til Årets Varebil 2023, fordi den på mange måder teknologisk er foran andre varebiler på markedet.

»Det er den første elektriske varebil, der vinder, som er bygget 100 procent som el-varebil fra begyndelsen og kun fås i en el-version. Samtidig er ID. Buzz Cargo først lanceret som en personbil, og det betyder, at den har sikkerhed, features, komfort og infotainment, som mange varebiler først traditionelt set vil have om fire til fem år. Den kommer altså med standardudstyr, som du slet ikke kan få til mange andre konkurrerende varebiler,« siger Mikkel Sander Hansen.

man sitting in the spacious VW ID.Buzz Cargo

Sådan vælger du den bedste varevogn til dig

Men du skal jo ikke stole blindt på en jury, når du skal vælge den bedste varebil til dig. I stedet skal du stille dig selv en række spørgsmål, så du er sikker på, at ID. Buzz Cargo er den bedste varevogn til dine behov.

For at hjælpe dig lidt på vej har vi bedt Mikkel Sander Hansen svare på spørgsmålene, så du kan se, om ID. Buzz Cargo er den bedste erhvervsbil for dig (du kan også bruge spørgsmålene, når du leder efter andre varevogne end en fra Volkswagen).

Hvor stor skal varebilen være?

I Danmark er der groft sagt fire varebilssegmenter: Små, mellem, stor og pickups. ID. Buzz Cargo befinder sig i segmentet for små varebiler, forklarer Mikkel Sander Hansen.

»Har du førhen kørt i Caddy Cargo eller Caddy Maxi, så vil ID. Buzz Cargo sagtens kunne fungere for dig,« siger han.

LÆS MERE: Se, hvordan elbiler passer til Kastrup Gulves behovÅbner et eksternt link

Hvilke features skal varebilen have?

ID. Buzz Cargo er langt mere moderne og kommer med standardudstyr, som man kun kan drømme om i andre modeller af konkurrerende varebiler. Vi taler altså infotainment, passive og aktive assistentsystemer og meget andet.

»Den fedeste feature er, at du kan programmere varmen i bilen, så du altid har elvarme på, når du spiser din frokost for eksempel. Det giver god komfort, og du har ikke et oliefyr, der larmer og lugter af diesel,« siger Mikkel Sander Hansen.

VW ID.Buzz Cargo Automatic Air Conditioning Air Care Climatronic

Hvad må varebilen maksimalt koste?

Den vejledende udsalgspris er, ifølge Mikkel Sander Hansen, højere end en tilsvarende model, der kører på diesel, og det skyldes mest ID. Buzz Cargos store batterier.

»Men operating cost vil være noget lavere, fordi du ikke har udgifter til diesel, men også fordi du ikke skal have bilen til service så ofte,« siger Mikkel Sander Hansen. 

LÆS MERE: Sådan fik Kastrup Gulve en markant lavere operating cost med elbilerÅbner et eksternt link

Hvilket mærke skal varebilen være fra?

ID. Buzz Cargo kan, hvis man skal, bedst sammenlignes med andre varebiler, der befinder sig i segmentet for små varebiler. 

»Der også lavet varebiler på el i nogenlunde samme størrelse, men de er ofte baseret på dieselbiler, som så er bygget om til elbiler, så de kan ikke det samme som ID. Buzz Cargo. Og så må jeg bare sige, at Volkswagen er en eftertragtet varebil at køre i,« siger Mikkel Sander Hansen.

Hvilke formål skal varebilen hovedsageligt bruges til?

ID. Buzz Cargo tiltaler en bred skare af håndværkere, som ikke har behov for at transportere mange tunge og store ting, fortæller Mikkel Sander Hansen.

»Det er typisk elektrikere, VVS’ere, men også blomsterleverandører, rengøringsfirmaer og servicefirmaer, der køber bilen. Men hvis du er murer eller tømrer og skal transportere tunge ting, så opfylder den ikke dit behov,« siger han.