Mand i værksted
Biløkonomi

Lynguide: Er finansiel leasing den rigtige løsning for din virksomhed?  

Finansiel leasing er et stort hit inden for erhvervsbiler, men er det også den rigtige løsning for din virksomhed? Få svaret her.

Denne artikel er en del af vores serie om de mest populære finansieringsløsninger. Læs også om operationel leasing og købekontrakt.  

Finansiel leasing - hvordan fungerer det lige? 

Finansiel leasing er den mest populære finansieringsløsning på det danske varebilsmarked. 

Ved finansiel leasing ejer leasingselskabet varebilen, og du betaler en månedlig ydelse for at bruge bilen. 

Når leasingperioden udløber, skal du sælge varebilen til den aftale restværdi. Restværdien bliver fastsat ved leasingaftalens begyndelse og er baseret på aftalens længde og antal kilometer, du kører om måneden.

Hvad er fordelene ved finansiel leasing? 

  • Likviditet: Du undgår at binde større mængder kapital i jeres firmabiler. Den kontante udbetaling ved en leasingaftale er begrænset og momsen betales løbende i leasingperioden. 
  • Fleksibilitet: Eftersom du indestår for varebilens restværdi, kan du anvende bilen, som du ønsker. Hvis du eksempelvis overskrider den kilometerbegrænsning, som restværdien er baseret på, skal du ikke kompensere leasingselskabet for det.  

Er du i tvivl om, hvilken finansieringsløsning passer til din virksomhed? Bliv kontaktet af Volkswagen Erhvervsbiler Åbner et eksternt link

Hvad er ulemperne ved finansiel leasing? 

  • Restværdi: Du har selv ansvar for at sælge varebilen, når leasingaftalen er udløbet.  
  • Budgetsikkerhed: Du står selv for alle udgifter til reparation, vedligeholdelse og drift af bilen. Derfor giver finansiel leasing i udgangspunkt ikke den samme budgetsikkerhed som en operationel leasingaftale. Du kan dog opnå samme budgetsikkerhed ved at vælge et Service- & Reparationsabonnement. 

Bundlinjen: Er finansiel leasing det rigtige for din virksomhed?

Finansiel leasing er en finansieringsmodel, som passer til langt de fleste typer virksomheder. Uanset om du er elektriker, og varebilen står snorlige ved leasingaftalens udløb, eller murer, og varebilen risikerer at være en smule mere medtaget end forventet, når varebilen skal sælges igen. 

Du er nemlig ikke forpligtiget til at skulle aflevere bilen tilbage til leasingselskabet i en bestemt stand. Derfor kan du bruge varebilen uden de helt store bekymringer. 

Selv ulemperne ved finansiel løsning er ikke nødvendigvis problemer. Leaser du en ordentlig varebil fra en kvalitetsproducent, har bilen fortsat god værdi efter endt leasingaftale (standard leasingaftalen løber over 60 måneder).  

Den operationelle leasings budgetsikkerhed kan du opnå ved at tilkøbe et Service- & Reparationsabonnement. Hos Volkswagen Erhvervsbiler kan du eksempelvis købe et Service- & Reparationsabonnement til din leasede varebil.Åbner et eksternt link

Finansiel leasing er en super fleksibel, tryg og overskuelig finansieringsløsning.