2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Viden om dæk.

Viden om dæk.

Dine dæk kører i gennemsnit en gang rundt om jorden, og de er din eneste kontakt med vejbanen. De er fremstillet af over 200 forskellige materialer, herunder stål og kunstig silke. Og hvis de har det rette dæktryk, kan de endda spare dig penge. Er du interesseret i mere fascinerende viden og nyttige tips?

EU-dækmærkat.

Sikkerhed, komfort, miljøvenlighed, brændstofforbrug – alt dette afhænger af dine dæk. EU-dækmærkaten fortæller dig med enkle symboler, hvilke egenskaber et dæk har. Den har været gældende siden 1. november 2012 og obligatorisk for alle helt nye dæk siden 1. juli 2012.
The EU Tyre Label.

En mærkat – tre forskellige præstationsrelaterede karakteristika.

Hvad er vigtigt for dig, når det drejer sig om et dæk?

Sparer dine dæk brændstof? Hvor meget vejgreb har de på våd vej, og hvor støjsvage er de på asfalt? EU-dækmærkaten viser dig, hvor godt dine dæk lever op til disse tre vigtige kriterier.

 

Hvornår skal mine dæk på pension?

Tips til alle aspekter ved dækpleje. Den maksimale levetid for dæk er 10 år – hvis de ikke er beskadigede, og deres profildybde ikke slides ned tidligere. Hvad kan man gøre for at få sine dæk til at holde længere? Her er nogle tips.

Du kan finde dit korrekte dæktryk i din instruktionsbog og på tankklappen. Afhængigt af bilens læs kan det variere med op til 1 bar.

Hvis dæktrykket er for højt, er kraftoverføringen kun optimal på midten af dækket, hvilket giver mindre kørekomfort, profildybden slides ned uensartet, og dine dæk holder ikke lige så længe. 

Dæktryksmålere kan som regel findes på alle tankstationer. Siden november 2014 har alle personbiler og SUV-modeller også været udstyret med et dæktryksovervågningssystem. Kontroller dæktrykket, mens dækkene er kolde, når det er muligt, og reducer ikke dæktrykket, mens dækkene er varme. 

Et dæk mister i gennemsnit ca. 0,1 bar på 3 måneder. Hvis dæktrykket falder hurtigt, kan der være en lækage i dækket eller ventilen. Hold øje med det. Hvis du er i tvivl, så kontakt din Volkswagen partner.

Winter tyres on a snow-covered road surface.

Braking distance at 50 km/h until the vehicle comes to a standstill.