2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25

Hvilken bil skal du vælge?

Bilmarkedet i dag bugner af tilbud, mulighederne er utallige og det kan være svært at gennemskue, hvilken løsning der er bedst. Vi guider dig mod dit næste bilkøb og hjælper dig med at tage stilling til, hvad din nye bil må koste, hvilke behov den skal opfylde, hvordan den skal bruges, om du skal vælge benzin eller diesel.   

Hvor meget må bilen koste?

Som noget af det første skal du vurdere dine økonomiske rammer. Vil du investere i en fabriksny bil eller vælge brugt? Tænk også over, hvor mange kilometer du årligt kommer til at køre. Det kan nemlig ofte bedst betale sig at privatlease, hvis du ikke kører mere end max. 15.000 kilometer om året og gerne vil skifte bil indenfor et par år. Har du derimod din bil i mere end tre år, er der fordele i at købe og eje bilen, enten med eller uden udbetaling. Med udbetaling er som regel at foretrække, men tabet ved at sælge en ny bil inden for de første tre år er stort. Det er altid nemt at blive fristet af en dyrere model eller lækkert ekstraudstyr, men hold altid fast i dit budget. Så ender du ikke med at anskaffe dig en bil, der er for dyr for dig. Med vores prisberegner kan du hurtigt beregne prisen på din nye Volkswagen up!, Golf og Golf Variant.

Hvilke behov skal bilen opfylde?

Når du har besluttet dig for dine økonomiske rammer, skal du overveje, hvilke behov din nye bil skal opfylde. Måske har du brug for, at kunne trække tungt læs eller måske har du familie, der kræver plads? Det kan også være, du dyrker sport og fritidsinteresser eller ofte køber stort ind af dagligvarer, hvor et rummeligt bagagerum kan være praktisk. Bor du derimod i byen kan det være nemmere med en lille bil, der er let at parkere. Der kan være mange behov at tilgodese i det daglige. Med vores bilvælger får du overblik over de af vores modeller, der svarer til dine behov.

Hvordan skal bilen bruges?

Som noget af det første er det en god idé at tage stilling til, om din nye bil skal bruges på kortere eller længere ture dagligt. Tænk også over, hvor mange personer, der skal have glæde af bilen i det daglige. Måske er det vigtigt for dig med høj indstigning, der gør det nemt at komme ind i bilen eller måske har du mindre børn, der kan have glæde af en bil med skydedør. Se alle Volkswagen modeller her.

Kender du biltypen?

Der er mange typer af biler at vælge imellem i dag, og det kan virke uoverskueligt at finde den rigtige model, hvis du ikke er klar over, hvad de forskellige typer kan. Få overblikket og kom tættere på, hvad der passer til dit behov.

 • Mikrobil

  Den mindste klasse på markedet

  Mikrobilen kaldes også bybilen, da størrelsen er oplagt, hvis du bor og færdes i byen. Der er som regel mindre anskaffelses- og driftsomkostninger forbundet med mikrobilen, og har typisk et lavt brændstofforbrug.

  Se modeller
 • Hatchback

  Den mest almindelige bil i dag

  Hatchback er den gængse betegnelse for den mest almindelige biltype, du vil støde på i din søgen efter ny bil. Hatch er engelsk og betyder luge eller klap, og henviser til den store bagklap. I Danmark regnes bagklappen for en dør, så en hatchback kaldes også tredørs eller femdørs.

  Se modeller
 • Sedan

  Den hvor kabine og bagagerum er adskilt

  Sedan er den helt traditionelle biltype med bagagerum adskilt fra kabinen. Bilen kaldes også firedørs. Sedan har et almindeligt, lukket karosseri med A-, B- og C-stolper som bærer taget. En sedan har ikke tophængslede døre med vindue.

  Se modeller
 • Stationcar

  Den lange bil med stort bagagerum

  Stationcar er den praktiske biltype, hvor bagagerummet går i ét med kabinen, og hvor taget fortsætter til bagenden, der har en mere eller mindre lodret bagklap. Navnet har britisk oprindelse, hvor det var en biltype til at hente gæster og deres bagage med på banegården. Volkswagen bruger betegnelsen Variant om Stationcar.

  Se modeller
 • MPV

  Den fleksible og rummelige bil

  MPV står for Multi Purpose Vehicle. Det er en personbil, der er en blanding mellem en minibus og en stor stationcar. MPV-biler har mange praktiske fordele som fx stor plads, mange sæder og let ind- og udstigning. Især populær blandt børnefamilier, da man kan indrette sædernes placering og antal efter behov. Man kan vælge mellem at have mange sæder i brug og lidt bagageplads eller få sæder og megen bagageplads.

  Se modeller
 • SUV

  Den med fremragende siddehøjde

  SUV står for Sport Utility Vehicle. En høj stationcartype bil, der oprindeligt var terrængående. Definitionen er ikke præcis, og SUV bruges nu mest om mere eller mindre terrængående biler, med god frihøjde i den personbilagtige afdeling. SUV giver emulighed for firehjulstræk.

  Se modeller
 • Crossover

  Den som minder om en SUV

  Hvad er forskellen på en SUV og en crossover? I praksis er en crossover en krydsning mellem SUV og hatchback/stationcar. Du får en bil med SUV-træk og med god frihøjde og høj siddeposition, men det er mere en personbil end SUV bilen, og du kan ofte ikke få den med firehjulstræk.

  Se modeller