2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

TSI. Aldrig har det været festligere at spare benzin

image

TSI motoren er resultatet af Volkswagens bestræbelser på det, som med et engelsk ord kaldes ’downsizing’. Det vil sige at skabe motorer med den mindre motors brændstofforbrug og miljøvenlighed og den store motors kræfter og komfort.

image

Hvad betyder TSI?

TSI står for ’Turbocharged Stratified Injection’. Men TSI betyder først og fremmest beskedent forbrug, masser af kræfter og en sagte, frydefuld summen, der kilder i ørerne.. De innovative TSI-motorer kombinerer de positive kvaliteter fra dieselmotorer og benzinmotorer med direkte indsprøjtning til de højeste krav og maksimal køreglæde. Alle TSI-motorer er kendetegnet ved lavt brændstofforbrug, høj trækkraft og højt drejningsmoment selv ved lave hastigheder.

Sund fornuft og ren fornøjelse

image

Teknisk set er det lykkedes via en avanceret teknologi som anvender turboladning og direkte indsprøjtning. Det er en kombination, som skaber imponerende præstationer i mere end én forstand. For TSI motoren skåner både økonomi og miljø. Men samtidig leverer den et højt drejningsmoment - selv ved lave hastigheder - og et kraftmæssigt overskud, som tidligere krævede langt større motorer.

image

Imponerende effekt

Nyd maksimale drejningsmoment ved lave omdrejningstal

TSI-benzinmotorerne leverer imponerende præstationer og en eminent effektivitet. Du kan nyde godt af det maksimale drejningsmoment selv ved lave omdrejningstal. Deres kombination af små motorstørrelser med en turbolader og direkte brændstofindsprøjtning skaber en jævn kraftudfoldelse i disse motorer. Downsizing-teknologien anvendes til at opnå dette, hvilket betyder, at motorerne kan levere en høj ydelse, selv om slagvolumenen er relativt lille. 

1,5 TSI EVO Motoren

Siden Volkswagen lancerede de første TSI motorer, har teknikerne løbende arbejdet på at gøre dem stadig mere kraftfulde, smidige og benzinbesparende. Sidste skud på stammen er de nye TSI EVO-motorer, som byder på stribevis af banebrydende teknologiske løsninger, der yderligere reducerer brændstofforbrug og emission og højner køreglæden.

image

Benzin og trækevne

Tidligere har det været dieselmotoren, der har været det eneste rigtige svar når der var tale om, at skulle trække tunge læs på anhængeren. De benzin motorerer, som findes i en moderne Volkswagen er dog så udviklede, at de også ofte er istand til at trække de helt tunge trailere. En benzin motor fra Volkswagen er faktisk istand til at trække om op til 2.500 kg. 

image

Skal man vælge TSI eller TDI?

En benzinbil er billigere til kortere ture. Selvom benzin ofte er dyrere end diesel, så kan det til korte ture godt betale sig at køre benzin. Ligesom en dieselbil selvfølgelig kan køre korte ture, kan en benzinbil naturligvis køre lange. Valget bør afhænge af dit kørselsmønster over en længere periode. Kører du fortrinsvis korte ture, kan det betale sig af vælge TSI motoren, da den halvårlige ejerafgift gerne er lavere for benzin.

Hvis man i hverdagen ikke kører særlig langt, så kan man overveje om en hybridbil kan være at foretrække.

Hvilken drivlinje skal du vælge?