2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

AdBlue®

image
Hvad er AdBlue®?

Selective Catalytic Reduction (SCR) med anvendelse af AdBlue®. 

Din Volkswagen er udstyret med et avanceret emissionskontrolsystem, som er med til at sikre, at din bil kan overholde de nyeste Euro 6-udstødningsnormer.

Hvordan fungerer systemet?
image

AdBlue®, som er en vand-/carbamidbaseret aktiv væske, opbevares i en tank (på samme måde som dieselolie), men i modsætning til brændstoffet sprøjtes den ikke ind i motoren, men i stedet direkte ind i en tilpasset del af bilens udstødningssystem. Det sætter gang i en kemisk reaktion, som fjerner de forurenende kvælstofoxider (NOx) og omdanner dem til harmløst vand og kvælstof i en proces, der kaldes Selective Catalytic Reduction (forkortes SCR). SCR fungerer kun i dieselmotorer, og jo mere økonomisk du kører, desto mindre AdBlue® vil du typisk bruge.

 

Størrelsen på AdBlue®-tanken i din bil afhænger af den Volkswagen model, du har, og derfor vil intervallet for påfyldning være forskelligt. Derudover har mange faktorer som fx kilometertallet, rutens type, kørestilen og de miljømæssige forhold indflydelse på, hvor meget AdBlue® der bruges. En personbil kan bruge ca. 1,5 l AdBlue® for hver 1.000 km (1,0-1,5 l for Passat og Passat Variant).  

image
Hvordan får jeg at vide, når systemet skal påfyldes?

Du får en række advarsler via førerinformationssystemet ledsaget af informationer til føreren.

Den første meddelelse vises, når den resterende rækkevidde er ca. 2.400 km, og den gentages for hver 100 km, indtil rækkevidden kommer ned på 1.500 km, hvorefter advarslen bliver gul. Denne advarsel gentages for hver 50 km og ledsages af en akustisk advarsel. Hvis der ikke reageres på disse advarsler, bliver advarslerne røde – når det sker, kan bilen ikke startes igen, når tændingen afbrydes. Det er ikke en fejl, men en påkrævet funktion i systemet. Hvis man når dertil, skal systemet fyldes helt op, før bilen kan startes igen. Man kan læse yderligere informationer i bilens instruktionsbog.

Hvorfor bør jeg vælge en autoriseret Volkswagen partner til at udføre påfyldningen?
image

· AdBlue®-påfyldninger hos autoriserede partnere er ekstremt konkurrencedygtige og afregnes pr. liter, så du kun betaler for den mængde, du har brug for.

· Autoriserede partneres medarbejdere er undervist i håndteringen af AdBlue®.

· AdBlue®-tanke kræver specielle adaptere til påfyldningsstudsen for at sikre, at der ikke spildes væske.

· Volkswagen anbefaler, at man ikke opbevarer påfyldningsflasker i bilen.

 

Påfyldningsflasker fra Volkswagen rummer 1,89 l og leveres inklusive adapterstudser, som passer til Volkswagen AdBlue®-tanken. De fås hos autoriserede Volkswagen partnere. 

image
Vigtig information ved selvpåfyldning

AdBlue® er ikke et brændstofadditiv. Derfor er bilen udstyret med en separat AdBlue®-tank. Hvis du ved en fejl kommer til at påfylde AdBlue® i din brændstoftank, må du ikke starte motoren, men skal i stedet kontakte en forhandler for at få hjælp. Påfyld kun AdBlue® i AdBlue®-tanken; fyld ikke andre væsker i AdBlue®-tanken. 

Sørg for, at AdBlue® ikke forurenes af andre væsker eller andet. 

Hvis mindre mængder AdBlue® kommer i kontakt med eksempelvis bilens lak, skal væsken tørres af, og området om nødvendigt vaskes med vand.Hvilken drivlinje skal du vælge?

De behøver ikke meget, men kan klare en masse – alle motorerne overholder Euro 6-standarden og er godt forberedt til fremtiden. Hvad enten det er en TSI-benzinmotor eller en TDI-common rail-dieselmotor – de økonomiske og kraftfulde motorer imponerer.