2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Hvilken bil skal jeg vælge?

Bilmarkedet i dag bugner af tilbud på både nye og brugte biler, og det kan være svært at gennemskue, hvilken bil du skal vælge. Det er derfor vigtigt, at du kigger på dine behov og økonomi, så du ender med den helt rigtige billøsning. Vi guider dig mod dit næste bilkøb og hjælper dig med at tage stilling til, hvad din nye bil må koste, hvilke behov den skal opfylde, hvordan den skal bruges, om du skal vælge benzin eller diesel.   

image

Hvor meget må bilen koste?

Som noget af det første skal du vurdere dine økonomiske rammer. Vil du investere i en fabriksny bil eller vælge brugt? Tænk også over, hvor mange kilometer du årligt kommer til at køre. Forventer du at have din bil i mere end tre år, er der fordele i at købe og eje bilen. Det er altid nemt at blive fristet af en dyrere model eller lækkert ekstraudstyr, men hold altid fast i dit budget. Så ender du ikke med at anskaffe dig en bil, der er for dyr for dig. Med vores konfigurator kan du hurtigt beregne prisen på din nye Volkswagen.

image

Hvilke behov skal bilen opfylde?

Start med at tænke godt over dine behov, inden du forelsker dig i en bestemt bil. Måske har du brug for, at kunne trække tungt læs, og så har du brug for en større motor med god motorkraft.

Måske har du familie med børn, der kræver plads, og hvor det også kan være praktisk med et stort bagagerum, hvis du fx skal medbringe barnevogn. Det kan også være, du dyrker sport og fritidsinteresser eller ofte køber stort ind af dagligvarer, hvor et rummeligt bagagerum også er en fordel. Bor du i byen kan det være nemmere med en lille bil, der er let at parkere.

Overvej også, hvordan du ønsker at sidde i bilen. Nogle foretrækker at sidde højt og har stor glæde af høj indstigning, der gør det nemt at komme ind i bilen, hvorimod andre foretrækker at sidde lavt. Der kan være mange behov at tilgodese i det daglige. 

Nedenfor kan du, med udgangspunkt i dine behov, se en oversigt over, hvilken biltype du kan gå efter med.

Kender du biltypen?

Der er mange typer af biler at vælge imellem i dag, og det kan virke uoverskueligt at finde den rigtige model, hvis du ikke er klar over, hvad de forskellige typer kan. Få overblikket og kom tættere på, hvad der passer til dit behov.

 • Den mindste klasse på markedet

  Bor du i byen, er det ofte en god løsning at vælge en mikrobil. Den er nem at parkere, fordi den kræver minimal plads, og så har den et lavt brændstofforbrug.

  Læs mere om vores mikrobil
 • Den mest almindelige bil i dag

  Vil du gerne have en mindre bil, men har du indimellem behov for at medbringe meget bagage, så er hatchback en praktisk billøsning, hvor du kan udvide bagagerummet ved at lægge bagsæderyglænet ned.

  Læs mere om hatchbacks
 • Sedan

  Den hvor kabine og bagagerum er adskilt

  Sedan er den helt traditionelle biltype med bagagerum adskilt fra kabinen. Bilen kaldes også firedørs. Sedan har et almindeligt, lukket karosseri med A-, B- og C-stolper som bærer taget. En sedan har ikke tophængslede døre med vindue.

 • Stationcar

  Den lange bil med stort bagagerum

  Stationcar er den praktiske biltype, hvor bagagerummet går i ét med kabinen, og hvor taget fortsætter til bagenden, der har en mere eller mindre lodret bagklap. Navnet har britisk oprindelse, hvor det var en biltype til at hente gæster og deres bagage med på banegården. Volkswagen bruger betegnelsen Variant om Stationcar.

 • Den fleksible og rummelige bil

  Er I en børnefamilie med behov for plads til både store og små, så er MPV det oplagte valg. Biltypen har en rummelig kabine med høj siddehøjde, flere sæderækker og plads op til syv personer

  Læs mere om MPV
 • Den med fremragende siddehøjde

  Drømmer du om en offroader med masser af trækkraft, med rummelig kabine, og hvor du sidder højt og med godt overblik over vejen, så er SUV svaret.

  Se modeller
image

Hvordan skal bilen bruges?

Som noget af det første er det en god idé at tage stilling til, om din nye bil skal bruges på kortere eller længere ture dagligt. Tænk også over, hvor mange personer, der skal have glæde af bilen i det daglige. Måske er det vigtigt for dig med høj indstigning, der gør det nemt at komme ind i bilen eller måske har du mindre børn, der kan have glæde af en bil med skydedør. Se alle Volkswagen modeller her.

image

Hvad koster en ny bil?

Der er flere måder at anskaffe sig ny bil på. Du kan enten købe bilen kontant eller anskaffe dig den gennem et billån. Og så er der også mulighed for at privatlease din nye bil. Vi hjælper dig med at forstå mulighederne og giver dig fuldt overblik over økonomien forbundet med at få ny bil.

/content/dam/vw-ngw/vw_pkw/importers/dk/kampagner/vejen-til-bedre-bilkob/find-den-rigtige-model/hestekrafter.jpg

Hvad er hestekræfter?

Motorens ydeevne er udtrykt i hestekræfter (hk). Det er betegnelsen for den kraft, der skal til for at løfte 75 kg 1 meter på 1 sekund. De vil sige, at jo større en bil er fysisk, desto flere hestekræfter har den i sig.