2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51

Den daglige drift.

Den dag, du får ny bil, er der forskellige ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med driften af bilen. Der er flere ting, du skal huske, så du altid har en bil, der lever op til dine forventninger, og som gør det nemmere at sælge bilen, hvis du ikke vil have den længere. Vi har samlet gode råd til dig her om alt fra bedre brændstoføkonomi til pleje og vedligeholdelse.

image

Smutveje til lavere brændstofforbrug.

En korrekt kørestil har stor indflydelse på din brændstoføkonomi – og dermed driften, og så gavner den samtidig miljøet. Der er flere ting, du skal være bevidst om, så du tillægger dig en kørestil, der passer godt på din bil:

  • Undgå tomgang, 
  • Hold hastigheden 
  • Undgå hårde nedbremsninger  
  • Undgå kraftig acceleration 
  • Kør altid i det højest mulige gear, da lavere omdrejninger minimerer dit brændstofforbrug 

Husk også at tjekke dæktrykket jævnligt, da bilens brændstofs forbrug bliver påvirket af, om der er det optimale dæktryk.
Nye Volkswagen modeller har typisk en elektronisk kontrol af luft, hvilket betyder, at den vil give dig besked, hvis der er fald i dæktrykket. 

 

image

Service og garanti.

Når du køber ny bil, er det vigtigt, at du overholder de foreskrevne serviceeftersyn hos et autoriseret værksted. Det betyder, at du er sikret, at din bil bliver vedligeholdt ud fra fabrikkens forskrifter. Det er vigtigt at overholde de foreskrevne serviceeftersyn for at bevare fabriksgarantien på en ny bil.

image

Dæk til årstiden.

Kør altid med dæk, der understøtter din bil i forhold til årstiden. Når temperaturen falder under syv grader er det tid til at få vinterdækkende på, så du er klar til at færdes i vådt og glat føre. Omvendt overstiger temperaturen de syv grader, er det tid til sommerdæk, da vejene om sommeren er mere tørre og varmere end i vinterhalvåret.

Tøm din bil for unødige genstande. Afhængig af vægt kan disse nemlig være med til at sikre dig en bedre brændstoføkonomi, hvis du fjerner dem fra bilen. Unødige genstande kan også være med til at skabe usikkerhed, hvis de glider rundt på gulvet i kabinen. Smid også unødigt papir og skrald ud. Især papir og klude suger og afgiver fugt, hvilket betyder, at ruderne kan begynde at dugge. Rydder du op i din bil med jævne mellemrum, så har du altid et behageligt miljø, når du er ude at køre.

Løbende vedligeholdelse af din bil er med til at holde den pæn i længere tid. Jo længere, der er skidt på måtter, sæder eller i bagagerummet, desto bedre sætter det sig desværre fast. Det kan derfor være godt med en grundig støvsugning med jævne mellemrum. Bor du i lejlighed uden adgang til en støvsuger i nærheden af din bil, så har rigtig mange servicestationer i dag en støvsuger, som er beregnet til at rengøre biler med. 

Tør paneler, rat, gearknop og instrumentbord af med en fugtig klud en gang i mellem. Du behøver ikke bruge en hel spand sæbevand til formålet, og ofte kan du købe plejeprodukter, der er beregnet til pleje af bilens kabine. Så har du altid en ren kabine, der er rar at opholde sig i.

Sørg også for at pudse spejle og ruder i bilen. Selvom man måske ikke ser det i det daglige, så bliver bilens ruder indvendigt belagt med snavs og trafikfilm, som du bør fjerne for at sikre et optimalt udsyn i bilen. Her kan du bruge almindeligt glasrens, og når du alligevel er i gang, kan du med fordel også tage bagspejl og sidespejle. 

Ikke bare fremstår din bil flot, når den er nyvasket. Du er også med til at passe på lakken, når du giver den en vask. Bilens lak er udsat for lidt af hvert i løbet af året. Om sommeren er der ofte mange insekter og fugleklatter, der rammer din bil. Fx risikerer fugleklatter at ødelægge lakken, hvis de får lov at sidde for længe. Har du problemer med at fjerne en fugleklat, så skal du undgå at gnubbe for meget på lakken. Læg i stedet en våd klud henover og lad den langsomt blive opløst, indtil du let kan tørre den af. I vintermånederne er det typisk vejsalt, der er hårdt for bilen. Det kan derfor være en fordel at give din bil en undervognsvask. Har du alufælge på din bil, så vil der typisk være et behov for at give dem en særlig vask og pleje. Brug derfor fælgrens, inden du kører bilen i vaskehal. 

image

Parat til livet som bilejer?

Føler du dig klædt på til hverdagen med et sæt bilnøgler i hånden, så se her, hvad du skal være opmærksom på, inden du skriver under på din nye bil.