Ambassadøren for Volkswagen Erhvervsbiler Vincent Langer i gang med at surfe.

Kongelig Hofleverandør

Kongelig Hofleverandør

Bering Flowers.

Bjarne Als er indehaver af Bering House of Flowers, og han og blomsterbutikken behøver næppe nogen nærmere præsentation, hvis man bor i København eller har set tv-programmet ‘Hofleverandørerne’ på landsdækkende tv. Bjarne Als overtog Bering House of Flowers fra Erik Bering i 2003, hvor han samtidig blev udnævnt til Kongelig Hofleverandør – derfor de flotte, gyldne kongekroner på den sorte Volkswagen Transporter. Men Bering House of Flowers er også folkets leverandør. Alle er velkomne i den eventyrligt indrettede butik på Landemærket i indre København, ligesom Bjarne Als og de ni medarbejdere pynter op i hele kongeriget – om det så er borddekorationer til en jubilæumsreception på Christiansborg eller julepyntning af en Dagli'Brugsen i Vestjylland.

Den skal udstråle, hvem vi er, og der føler jeg, at vi passer sammen med Volkswagen. Jeg ville være ked af at skulle sætte kongekronerne på en anden varebil
Bjarne Als

Kabinen er som en dagligstue.

Dermed kører den kendte blomsterhandler mange kilometer om året. Faktisk kørte den forrige Transporter hele 400.000 km på otte år. Internationale opgaver så langt væk som Italien og Schweiz får også kilometertælleren til at løbe hurtigt. “Jeg kører derned i varebilen og har alting med hjemmefra, mens mine medarbejdere flyver. Jeg sidder virkelig godt i førersædet og føler mig hjemme. Kabinen er nærmest som en dagligstue for mig,” siger Bjarne Als. 

Bering House of Flowers lægger vægt på klassisk håndværk, god kvalitet og leverancer til aftalt tid. Ikke alene kræver det en driftssikker varebil, der starter hver morgen, når der skal købes blomster kl. 5.30 hos Copenhagen Markets i Høje-Taastrup. Bjarne Als tænker også over, hvilke signaler varebilen sender, når den kører rundt på de danske veje eller holder parkeret hos kunderne. “Den skal udstråle, hvem vi er, og der føler jeg, at vi passer sammen med Volkswagen. Jeg ville være ked af at skulle sætte kongekronerne på en anden varebil,” siger Bjarne Als.

Varmekanon og vægisolering.

Trods det flotte ydre skal man ikke tage fejl af, at blomsterhandlerens Transporter først og fremmest er et arbejdsredskab. Varerummet er specialbygget med fleksible hylder, så Bering House of Flowers kan transportere op til 20-30 borddekorationer på én gang. Men endnu vigtigere er der sørget for, at blomsterne har det lunt og godt. “Blomster kan til en vis grad godt tåle varme – men de kan ikke tåle frost. I vores gamle Transporter tændte vi et stearinlys om vinteren, mens vi var på Grønttorvet, så blomsterne ikke kom ind i et frossent varerum. Nu har vi en meget bedre løsning,” forklarer Bjarne Als og løfter det ene passagersæde i Transporteren. Under sædet er der en elektrisk varmekanon, som er koblet til et separat batteri og blæser varm luft ind i varerummet via et rør. Desuden er væggene i varerummet isolerede med et skummateriale, så de holder på varmen.

Leasing med service- og reparationsaftale.

Det er Volkswagen ErhvervsCenter i Hillerød, som har stået for specialbygningen af den unikke Transporter – inkl. de flotte kongekroner. “Varebilen er vores vigtigste værktøj. Jeg fortæller, hvad den skal bruges til, og så får jeg en varebil, som passer præcis til vores behov,” forklarer Bjarne Als, der værdsætter den gode sparring. Salgsrådgiver Rasmus Pedersen hos Volkswagen ErhvervsCenter i Hillerød kvitterer for roserne. “Specialbygning er en af vores spidskompetencer. Jeg har en baggrund som tømrer, så jeg har selv prøvet, hvor vigtigt det er, at kassebilen er optimalt indrettet til arbejdsdagen,” forklarer Rasmus Pedersen. Det var også ham, som anbefalede Bjarne Als at lease Transporteren inkl. et service- og reparationsabonnement. “Det har jeg ikke prøvet før, men det er god løsning, fordi jeg slipper for at binde en masse penge i varebilen. Og sammen med service- og reparationsabonnementet ved jeg præcis, hvad den koster mig. Det giver fred, når der ikke er uforudsete udgifter,” understreger Bjarne Als.