2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56
IQ.Drive with ID Vizzion

På vej mod autonom kørsel.

Sæt dig ind, vælg din destination, og læn dig tilbage – bilen klarer resten helt af sig selv. En drøm for fremtiden? Helt sikkert. Men en dag vil det være realitet. Fordi vi arbejder på denne målsætning hver eneste dag. Hos Volkswagen står IQ.DRIVE for alle de intelligente førerassistentsystemer. For i dag og i morgen. Innovative ideer med fokus på komfort og sikkerhed udvikles her i fællesskab.

Lige nu kan vores assistentsystemer hjælpe med at undgå ulykker, gøre hverdagen nemmere og mobiliteten meget mere flydende. Så fremtiden er her allerede.

Travel Assist indicator

Travel Assist.

Skift vognbane på vej ind i fremtiden.

Med ”Travel Assist” (ekstraudstyr) kan du opleve, hvordan innovativ teknologi gør din kørsel nemmere. For med den bliver assisteret kørsel til en realitet – på en komfortabel måde. Du skal bare tænde blinklyset, og så snart vognbanen ved siden af er fri, så udfører ”Travel Assist” vognbaneskiftet for dig inden for de systemmæssige grænser. Med IQ.DRIVE kan du allerede nu nyde fremtiden i mange Volkswagen modeller!

Fjernbetjent parkering.

Du kan styre bilen ind i parkeringsbåse ved hjælp af din smartphone.

Du kan nu parkere din bil komfortabelt blot ved hjælp af en app og IQ.DRIVE-teknologien. Den fjernbetjente parkeringsassistent ”Park Assist Plus” (ekstraudstyr) kører din bil ind i parkeringsbåse – så du undgår al stressen i den forbindelse. Du kan endda stige ud af bilen, inden parkeringen påbegyndes. Og så bare give signal til start via smartphoneappen.

Emergency Assist im Golf

Emergency Assist.

Hjælper, før du får behov for hjælp.

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Derfor har vi udviklet ”Emergency Assist” (ekstraudstyr) – din personlige redningsassistent i tilfælde af medicinske nødstilfælde i bilen. Så snart systemet registrerer inaktivitet hos føreren, iværksættes et sikkerhedsprogram. Bremseryk, advarselssignaler og advarselsblink advarer både dig som fører og dine passagerer. Hvis der ikke kommer nogen reaktion i form af et indgreb, decelereres bilen helt ned til stilstand bedst muligt inden for de systemmæssige grænser. Med IQ.DRIVE har du en sikker fornemmelse, uanset hvor du kører.

Adaptiv fartpilot ACC.

Bringer dig fremad, når trafikken går langsomt

Det er aldrig sjovt at køre i kø. Men med den adaptive fartpilot ACC kan du læne dig tilbage og slappe af, selv når trafikken går i stå. I forbindelse med dobbeltkoblingsgearkassen DSG kan den adaptive fartpilot ACC bremse din bil ned til stilstand inden for de systemmæssige grænser og automatisk følge det forankørende køretøj, når det sætter i gang igen. Med IQ.DRIVE kan du bare nyde den tid, der ellers ville være spildt.

IQ Drive Teaser

Fremtiden med IQ.DRIVE.

Udvikling af morgendagens ideer i dag.

IQ.DRIVE gør det tekniske fremskridt håndgribeligt for dig på mange måder, mens konceptet samtidig giver et unikt indblik i fremtidens mobilitet. En fremtid, hvor trafikkøer og ulykker måske hører fortiden til. For os er den aktuelle assisterede kørsel endnu et skridt i retning af morgendagens autonome kørsel.

IQ.Drive

”Emergency Assist” (ekstraudstyr) udløses af inaktivitet hos føreren. Det vil sige, at føreren ikke udviser nogen styreaktivitet og hverken accelererer eller bremser. I dette tilfælde anmodes føreren om at overtage kontrollen over bilen igen ved hjælp af akustiske og optiske signaler samt  mærkbare bremseryk.

Hvis føreren ikke reagerer på disse signaler, holder ”Emergency Assist” (ekstraudstyr) bilen i vognbanen, tænder havariblinket og reducerer gradvist bilens hastighed ned til stilstand. ”Emergency Assist” reagerer på langsommere køretøjer foran og, takket være komfortopbremsning, decelererer bilen kraftigere for at undgå en påkørsel af en forankørende. Hvis en kollision er uundgåelig, griber ”Front Assist” (ekstraudstyr) ind. Hvis omgivelserne omkring bilen tillader det, styres bilen ind i den inderste vognbane og stoppes der – afhængigt af modellen. Under hele processen kan man til enhver tid genoprette kontrollen over bilen ved hjælp af et styreindgreb eller ved at betjene speederen.

IQ.Drive

Er du vant til at skulle presse dig forbi mure eller biler, når du skal manøvrere i trange parkeringshuse? Det behøver du ikke længere. Nu kan du nemt parkere din Volkswagen ved hjælp af din smartphone. Ved at benytte parkeringsassistenten med fjernbetjening kan du inden for de systemmæssige grænser nemt guide din bil ind i trange parkeringsbåse via smartphoneappen.

Systemet starter motoren, når du giver signal, og parkerer automatisk bilen. Du behøver ikke længere selv at sidde i bilen – du kan i stedet bare holde øje med processen udefra.

IQ.Drive

Den adaptive fartpilot ACC hjælper dig med at opretholde en forudbestemt maksimal hastighed2) samt afstanden til det forankørende køretøj.1) I nogle modeller og i forbindelse med Sign Assist tilfører den adaptive fartpilot en hastigheds- og drejeassistent til ACC. Den kan hjælpe med at undgå at overskride hastighedsgrænserne ved at tilpasse hastigheden til de officielle hastighedsgrænser.1) Systemet tilpasser også bilens hastighed i sving, i vejkryds (når man skal dreje) og i rundkørsler baseret på rutedata fra navigationssystemet.1) Det øger din kørekomfort og reducerer brændstofforbruget.

1) Inden for de systemmæssige grænser.

2) Op til maks. 210 km/h, Touareg op til maks. 250 km/h.

IQ.Drive

”Travel Assist” (ekstraudstyr) kan på komfortabel vis aktiveres via en knap på multifunktionsrattet. Når den er aktiv, kan den accelerere og holde din bil i vognbanen samt holde afstanden til forankørende køretøjer. ”Travel Assist” kan også skifte vognbane for dig på motorveje takket være assisteret vognbaneskift. Så snart du tænder blinklyset, udføres handlingen. Naturligvis kun, hvis vognbanen er fri. Og hvis du griber ind, har du altid fuld kontrol over bilen. Det er trods alt dig, der bærer det fulde ansvar.