A woman sits in her VW ID.3 and connects her smartphone to her car via App Connect

ID. Over-the-air-opdatering

Udnyt fordelene ved opdateringerne til din ID.-model

Udnyt fordelene ved opdateringerne til din ID.-model

Her kan du se flere informationer om, hvordan du kan drage fordel af regelmæssige over-the-air-opdateringer, og hvilke forudsætninger, der skal være opfyldt i den sammenhæng.

Oplev fremtiden i dag

Med regelmæssige over-the-air-opdateringer kan Volkswagens ID.-modeller drage fordel af den nyeste digitale udvikling, selv efter købet af bilen. Funktioner og optimeringer kan installeres ”over-the-air” uden behov for et værkstedsbesøg. Her kan du se, præcist hvordan det fungerer.

A man leans against his VW ID and looks at his smartphone – VW online update

Over-the-air-opdateringer downloades i baggrunden via bilens mobiltelefonnetadgang, mens man kører. Så snart en opdatering er tilgængelig, vil der komme en meddelelse i infotainmentsystemet, og din ID. vil guide dig gennem installationens trin. Mens bilen holder parkeret, udføres den komplette installation, og næste gang, du starter bilen, kan du nyde godt af de nye og forbedrede funktioner. Se venligst de yderligere informationer i den digitale instruktionsbog.

Ud over ID. softwareopdateringerne tilbydes også opdateringer til de præ-installerede in-car applikationer. Disse applikationer er ikke forbundet til Over-the-Air ID. softwareopdateringerne og kan installeres separat. I nogle tilfælde kan den seneste ID. softwareversion være påkrævet for installation.

Forudsætninger for onlineopdateringen

Vi har lyttet til dig. Med hjælp fra din feedback har vi sammensat en omfattende softwareopdatering til dig – version ID.Software 2.3. For første gang kan den nu også installeres over-the-air, dvs. uden et besøg på værkstedet, i en bil fra Volkswagens ID.-familie. På denne side kan du se, hvad der er nyt.

Bemærk:

 • Forudsætningerne for over-the-air-opdateringer er installationen af ID.Software 2.1 i din bil og en eksisterende We Connect Start-aftale*.
 • Funktionaliteten efter opdateringen afhænger af landet, modelåret og ekstraudstyret og kan variere.
 • Installationen af ID.Software 2.3 er en forudsætning for at kunne modtage yderligere opdateringer.
 • Nogle softwareopdateringer er ikke tilgængelige som over-the-air-opdateringer og skal udføres på et værksted.

*Hvis du endnu ikke har fået udført ID.Software 2.1-opdateringen, bedes du kontakte din Volkswagen partner.

A woman sits in her VW ID and types something into her mobile phone – VW Over-the-Air update

Du skal også bruge en aktiv We Connect Start-aftale, som du kan benytte uden beregning i bilens første 3 år, og som giver dig en lang række fordele i dagligdagen, som fx forklimatisering af bilen eller visning af bilens opladningsstatus.

Har du ikke aktiveret We Connect Start?
Du kan læse mere om tjenesten og registreringen på We Connect Start-siden 

Hvad er inkluderet i opdateringen?

ID. Softwareopdateringen 2.3 består af to dele

I løbet af den første del af softwareopdateringen forbedres fjernlysstyringen og førerassistentsystemerne. For biler med head-up display optimeres desuden interaktionen mellem hardware og software. Foruden yderligere forbedringer i ydeevne og stabilitet indeholder den anden del af softwareopdateringen også nye funktioner for ID. Light samt designjusteringer i infotainmentsystemet.

A visualisation of the phases of the Over-the-Air update

Med ID.Software 2.3 får dit infotainmentsystem et nyt look. Tilpasninger som fx nydesignede digitale knapper, tilpassede skrifttyper og en optimeret struktur i funktionsmenuerne forbedrer læsevenligheden og anvendeligheden af infotainmentsystemet markant. Home-knappen tilpasses nu til situationen for den viste kontekst, og du kan ændre dens udseende individuelt. Til det formål kan du ud over Volkswagen logoet også vælge mellem en lang række nationale flag.

Hvornår sker opdateringen?

Du vil i løbet af efteråret 2021 modtage en mail, hvor du kan takke ja til at downloade Over-the-Air ID. Softwareopdatering 2.3. Hvis ikke, tjek venligst din indbakke for den email, som du har tilknyttet dit Volkswagen ID.

Når du har givet dit samtykke, kan der gå et par uger før din ID. modtager opdateringen, da opdateringen bliver rullet ud løbende. Du bedes sørge for at din ID. har en stabil netværksforbindelse før og under kørsel. Så snart softwarepakken er fuldt downloadet og klar til installation, vil beskeden "System update available" komme til syne i infotainmentsystemet.

Hvordan skal opdateringen udføres?

Video-tutorial: over-the-air-opdatering

--:--

Bemærk: Hvis du allerede har installeret We Connect ID.-appen, og du har en gyldig We Connect Start-aftale, kan du springe de første trin over og starte med trin 4.

 1. Download den gratis We Connect ID.-app til din smartphone. Afhængigt af dit styresystem kan du downloade We Connect ID.-appen til Android eller til iOS i Google Play StoreÅbner et eksternt link eller App StoreÅbner et eksternt link.
 2. Log ind i appen med dit Volkswagen ID, og tilføj din bil.
 3. Aktiver din We Connect Start-aftale. For at gøre det skal du følge instruktionerne, der vises i appen.
 4. Tilgængelige opdateringer downloades automatisk, mens du kører, hvis din ID. er i onlinetilstand.
 5. Når du er færdig med køreturen, skal du vælge den tilgængelige opdatering. Du kan se nærmere detaljer om det opdaterede indhold under ”Mere information”.
 6. Du kan ikke lade din ID. op, mens over-the-air-opdateringen installeres. Derfor skal du sikre, at bilen som minimum har en opladningsstatus på 50 %, og derefter tage ladestikket ud. Start nu installationen af opdateringen. Det kan tage et stykke tid afhængigt af størrelsen på opdateringen. Før du starter installationen, viser din ID. dig i infotainmentsystemet, hvilke andre forhold der skal opfyldes (fx lukkede ruder). Opdateringen begynder, når du er steget ud af bilen og har låst den.
 7. Under installationen af opdateringerne kan du ikke bruge eller oplade din ID.
 8. Ved afslutningen af installationen opretter din ID. en internetforbindelse.

Og nu kan du nyde godt af nye og forbedrede funktioner. Volkswagen ønsker dig fortsat god fornøjelse og god tur i din ID.

For at kunne installere OTA-opdateringen skal nogle forudsætninger være opfyldt

 • Højvoltsbatteriets ladetilstand (minimumsopladningsstatus) er over 50 %.
 • Opladningen er blevet afsluttet/ingen aktiv opladning.
 • Ruder og døre er lukkede og låst.
 • Bagklappen er lukket og låst.
 • Frontklappen er lukket.
 • Lyset er slukket. Lyskontakten skal altid flyttes fra indstillingen ”Auto” til ”Slukket”.
--:--

Downloadet, men ikke installeret endnu?

Dette er hvordan installationen virker. I denne video kan se, hvordan den første Over-the-Air opdateringen til ID. familien, nemlig ID. Softwareopdatering 2.3, kan installeres.

I videoen får du også tips til at undgå de mest sædvanlige fejl i løbet af installationen.

Sikkerhedsoplysninger for opdateringen

I løbet af opdateringen af frontkameraet til førerassistentsystemerne er de kamerabaserede førerassistentsystemer (fx Lane Assist og Travel Assist) ikke tilgængelige af sikkerhedsmæssige årsager fra starten på downloadningen til fuldførelsen af installationen. Det fortæller din ID. dig ved hjælp af advarsler og symboler i ID.-displayet. Teknisk set er tilstanden sammenlignelig med ”sne på kameraet”, som du måske allerede oplevede sidste vinter. Derfor er det fortsat sikkert at køre i din ID. Efter korrekt installation af softwareopdateringen vil de forskellige funktioner i førerassistentsystemerne være tilgængelige igen og være optimeret. Vi sender dig en e-mail, hvori du kan give samtykke til at modtage opdateringen. Tjek indbakken for den e-mailadresse, som er tilknyttet dit Volkswagen ID. Udfør venligst ikke bekræftelsen, mens du kører.

A man sits in the cockpit of his VW ID and looks at his infotainment system
FAQ – over-the-air-softwareopdatering